ATİLA AYDINER BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE KONUŞTU
Tarih: 10.10.2023 12:32 Güncelleme: 10.10.2023 12:47

ATİLA AYDINER BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE KONUŞTU

Bayrampaşa Belediyesi 2024 Bütçe görüşmelerinde konuşan Belediye Başkanı Atila Aydıner, meclis üyelerine teşekkür etti, projelerini anlattı.

“Dört buçuk  yılda çok güzel şeyler yaptık. Hepimizin gurur duyabileceği, evlatlarına ailelerine bırakabileceği en güzel eserleri hep beraber yaptık. İktidarımız da, AK Parti Meclis Üyelerimizle, aynı şekilde CHP Meclis Üyelerimizle ve yine İYİ Parti meclis üyelerimizle, bağımsız meclis üyemizle beraber yolumuza çok güzel devam ettik. Bayrampaşa meclisindeki bu kardeşlik bu arkadaşlık diğer belediye meclislerinde çok ender bulunabilir. Bunu hep beraber yaşadık. Belki de Bayrampaşalı olmanın verdiği hasletten olabilir. Belki de Bayrampaşa’nın iki kültürlü mozaikte buluşmasından kaynaklanmış olabilir. Bir tarafta Rumeli bir tarafta Anadolu ve Karadeniz ile zengin bir demografik yapıda hep birlikte dört buçuk  yılımızı tamamladık. İnşallah 31 Mart’a kadar bu görevlerimize devam edeceğiz. Önemli olan bir gün bu oturduğumuz koltukları bırakacağız, buralara başka arkadaşlarımız gelecek. Buranın kurumsal kimliğini devam ettirecekler. Önemli olan beldemizi çok daha güzel hale getirmektir” diyen Atila Aydıner meclisin son bütçesi olmasıyla emeği geçenlere teşekkür etti. 

BAYRAMPAŞA’YA DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYORUZ

Atila Aydıner, “2024 yılı hayata geçirmek istediğimiz hizmetleri ve projelerin yer aldığı performans programımızı ve 2024 yılı bütçe raporumuzu size sunmaktan memnun olduğumu belirtmek istiyorum.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti. “Bayrampaşa’ya değer katmaya devam ediyoruz. Gelecek nesillere sağlıklı ve huzurlu bir belediye bırakmak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz. Değişen Dünya düzeninden bütün herkes etkilenmektedir. Bu duruma globalde baktığımızda ülkelerin arasında farklılık göstermektedir. Daha hızlı gelişmiş ülkeler bu değişimden daha az etkilenmektedir. Dünyanın bu durumunu anlamadan ister ülkemizi ister şehrimizi ister belediyemizi geleceğe hazırlayamazsınız.  Hepinizin bildiği gibi ülkemizin bulunduğu coğrafya savaşların, darbelerin, yangınların ve depremlerin bol yaşandığı bir bölgede bulunmaktadır. Yaşanan felaketler ülkemizi doğrudan da refahımızı etkilemektedir. Çok uzağa gitmeye gerek yok birkaç sene önce başlayan Ukrayna Rusya savaşı, Suriye’deki savaş, 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş depremleri, orman yangınları, seller ülkemizin yaşadığı ekonomik sorunları oluşturmuştur. Sadece bu depremin ülkemize maliyeti 106 milyar dolar. O nedenle çok büyük bir tablo karşımızda.” 

ELON MUSK  SENEYE İSTANBUL’DA YAPILACAK TEKNOFESTE GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümetin icraatlarına da değinen Aydıner, “AK Parti hükümetimiz, ülke ülke gezip yatırımcı çekmeye çalışan bir Dünya liderimiz var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkemize milli gelirimizi arttıracak yatırımları politik becerileriyle çekmeye çalışmaktadır. Yakın zamanda Amerika’daki Türk evinde dünyanın en zengin iş adamı olan Elon Musk ile görüşme yaptı. Ve Elon Musk’ın görüşmeye çocuğuyla gelmesi, orada bir samimi ortam oluştuğunu görmemiz, Türkiye için bir iftihar meselesidir. Elon Musk her çağıranın yanına gider mi? Daha önceden Türkiye’ye gelen Musk, Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme de ülkemize yapılacak yatırımlar için görüştü. Biliyorsunuz uyduları Elon Musk’ın sahip olduğu SpaceX şirketi ile gönderiyoruz. Ayrıca Tesla araçlarını biliyorsunuz. Ve bu toplantıda Erdoğan hem Teknofeste davet etti hem de Tesla fabrikasının Türkiye’ye kurulması  için destek sağladığını söylemiştir. Elon Musk  seneye İstanbul’da yapılacak Teknofeste geleceğini sosyal medyadan bildirdi. Erdoğan’ı seversiniz ya da sevmezsiniz bunu bir kenara bırakın ama Sezar’ın hakkını Sezar’a verin.” Dedi. 

“Ülkemiz bir enerji merkezi olma yolunda ilerlemektedir. Bir tarafta doğalgaz bulundu, yakında da petrol bulunacak. Bunların bulgularını basından göreceksiniz.” Diyen Aydıner, “Bugün 6 Ekim İstanbul’un kurtuluşunun 100. Yıl dönümü,  aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde istiklali kazanmak için büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği destansı bir mücadelenin sonunda taçlandırılan cumhuriyeti bir coşkuyla kutlayacağız.  Şimdiden cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü 29 Ekim cumhuriyet bayramını yürekten kutluyorum. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinde ifade ettiği o söz ‘’muhtaç olduğun kudret damarlında ki asil kanda mevcuttur.’’  Ülkemizin son 10 yılında maruz kaldığı ağır saldırılar ve küresel krizler hızımı yavaşlatmada bir engel değildir. Erdoğan’ın önderliğinde 2023 yılı bizim için 20 yıllık eser ve hizmet siyasetimizin sembolü olmuştur.” İfadelerini kullandı. 

BÜTÇE DENGEMİZ POZİTİF OLARAK 144 MİLYON TL OLMUŞTUR

Atila Aydıner, Bayrampaşa’da yapılan ve yapılmasını projelendirdikleri anlattı ve konuşmasına şöyle devam etti. “Bayrampaşa Belediyesi ailesi olarak tüm arkadaşlarımızla beraber 11 mahallemiz için çalıştığımız projeler artarak devam edecektir. 2024 yılı içinde hayata geçireceğimiz projeleri anlatarak devam edeceğim.

Bunların içindeki en önemlisi fen ve teknoloji lisesi projesidir. Yıldız teknik üniversitesi rektörüyle görüştük. Bu okulda siber güvenlik, yapay zekâ gibi dersler için Yıldız Teknik Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. 

Belediye olarak Altıntepsi mahallemize yine bir ortaokul yapacağız. Bu projeleri tabii ki muhalefet ile beraber yapıyoruz. 

Sarı dökümcüleri geçen seferde de gösterdin şimdi de gösteriyorsunuz diyebilirsiniz. Eski projeleri unutmamamız gerekir. 5.yıl önce okul arazisi olarak aldığımız yere bir ortaokul yapacağız.

Tabi öğrencilerimize kütüphane lazım, yeni bir kütüphane daha yapıyoruz. Projesi hazırlandı ihalesi yapıldı. Dönem bitmeden burayı açacağız. Böylece Altıntepsi’ye 3 tane kütüphane yapmış olacağız.

Cevatpaşa da bir barınağımız vardı orayı kaldırdık, 2 katlı laboratuvar, ameliyathane, röntgeni olan yeni bir barınak yapıyoruz.  

Altıntepsi Turan sokakta çöp araçlarının bulunduğu bir alan var. Orada yaşayan halkımız çok rahatsız oluyor kokudan. Biz İKEA’nın arkasına kabası bitmiş bir alan yaptık. Buraya fen işleri şantiyesi ile temizlik işleri hizmet binasını yapmıştık ama biliyorsunuz seçimlerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizden aldı. Geri almak için talep ettik ama cevap vermediler. Nihayetinde burayı şartlı olarak bize verdi. Bir kısmı büyükşehirde olacak ve tamamen bitecek şekilde geri verdi. 

Terazidere’mize yeni bir proje daha yapıyoruz.  Sporevi’nin orada bir belirsizlik vardı. Şimdi orayı hem beyefendiler hem hanımefendilere spor tesisi olarak tahsis ediyoruz. 

Millet bahçemizi biliyorsunuz sizde destek verdiniz yakın zamanda bitecek. Bayrampaşa’ya beton yığınları getirmeyeceğiz. Ben hodri meydan diyorum başka birisi olsa oraya 1500 daire yapmıştı.

6 adet yeni çöp kamyonumuz yolda, araç filomuzu yenileyeceğiz. Filomuza 1 adet ambulans ekledik. Merkez camii hakkında birçok dedikodu çıktı. Camimizi yenileyip tekrardan açacağız. 900 metrekare olacak camimizin altında ise 90 araçlık bir otopark olacak. 

Yeni yüzyıl üniversitesinin bir kampüsü olacak. Hukuk mimarlık ve mühendislik fakülteleri Bayrampaşa’ya geldi. Yeni Yüzyıl Üniversitesinin yanına yeni bir camii daha yapıyoruz. 

Kaptan Ahmet Erdoğan camiimizi de yakın zamanda açacağız. Bu çok özel bir camii. Kubbesinde besmeleyi şerif var. 

50.yıl caddesine Mostar köprüsünün yanındaki Recep Tayyip Erdoğan parkının yanına da bir anaokulu yapacağız.

31 ağustos 2023 itibariyle gerçekleşen gelir bütçemiz 659 Milyon 321 Bin TL’dir. Gerçekleşen gider bütçemiz ise 515 milyon TL’dir.  Bütçe dengemiz pozitif olarak 144 milyon TL olmuştur.  Ayrıca belirlediğimiz performans hedefleri doğrultusunda 2024 yılı öngörülen bütçemiz 1 Milyar 800 milyon TL’dir. Bu bütçemiz Bayrampaşa’mıza hayırlı olsun.”


BAYRAMPAŞA'DAKİ PARKLARDA BAHAR TEMİZLİĞİ VE BAKIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ, GENÇLERİ BESYO VE PMYO SINAVLARINA HAZIRLIYOR

“BENDE İSTERİM HA…”

BİLİM TEKNİK SOHBETLERİ FATİH KAFALI’YI AĞIRLADI

İNTİHAR GİRİŞİMİ BAŞARISIZ SONUÇLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YÜKSEL MANSUR KILIÇ ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN GENÇLERLE BİR ARADA

BELEDİYEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

SARAYBOSNA BAŞKANINDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN YARDIMCILARINA BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

KAYMAKAM DR.SONER ŞENEL'DEN ZİYARET

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

28.04.2024

  • İMSAK 04:21
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:35
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16