TÜRKİYE’DE NELER OLUYOR, NEREYE GİDİYOR? (4) TÜRKİYE BİRLEŞİK DEVLETLERİ ABD PROJESİDİR

Mehmet Ceylan'ın köşe yazısı


TÜRKİYE’DE NELER OLUYOR, NEREYE GİDİYOR? (4)  

TÜRKİYE BİRLEŞİK DEVLETLERİ ABD PROJESİDİR  

Son zamanlarda sıkça tartışılan ve eski AK Parti milletvekili Metin Külünk'ün videolarında dile getirdiği Türkiye Birleşik Devletleri projesi, aslında bir ABD projesidir.

ABD Temsilciler Meclisi'nin 31 Ocak 1896 tarihli 54. Kongre gizli kararı, Türkiye Birleşik Devletleri projesinin bir ABD projesi olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Kararda şu ifadeler yer almaktadır:

"ABD'nin belirleyeceği bir temsilci ile her Hıristiyan ülkeden bir temsilcinin Osmanlı İmparatorluğu adındaki kabul edilemez ve inatla devam eden devletin şeytani hareketlerini düzene sokması sağlanacaktır. Bu karara göre; ABD temsilcisi mutlaka ABD vatandaşı olacak ve Hıristiyan ülke yöneticileriyle işbirliği yaparak aşağıdaki görevleri yerine getirecektir."

Maddeler halinde belirtilen görevler incelendiğinde bazı cümleler özellikle dikkat çekmektedir:

a. Tüm Hıristiyan ülkelerden ABD temsilcisi ile beraber çalışacak, benzer özelliklerde birer hükümet temsilcilerinin atanması sağlanacaktır.

  • Bu madde, Türkiye'yi yönetecek kişilerin ABD ile güçlü ilişkiler kurma zorunluluğunu vurgulamaktadır. Nitekim, iktidar hırsı olanların ABD'nin planları ve desteğiyle imtiyazlar elde ettiği bilinmektedir.

b. Uluslararası Hıristiyan Komitesinin uygun bir bölgede organizasyon çalışmalarına başlaması sağlanacaktır.

  • Türkiye sınırları içinde veya dışında faaliyet gösteren, farklı görüşlere sahip bazı grupların Türkiye'de siyasi ve kültürel dejenerasyon etkinlikleri düzenlediği bilinmektedir. PKK'nın da ilk kuruluşunda Kürt vatandaşlarla hiçbir ilgisi olmadığı, hatta genel olarak Ermenilerden oluştuğu belgelerle ortaya konulmuştur.

c. Uluslararası Hıristiyan Komitesince din, mezhep ve milliyetçi özelliklere bakılmaksızın geçici bir Hıristiyan yöneticiye Türkiye’nin başkanı olarak seçilmesini müteakip, Osmanlı İmparatorluğu’nun mevcut bölgelerinin sınırlarla ayrılması, bu bölgelerin Hıristiyan eyaletleri kabul edilip, Hıristiyan gücünün Türkiye Birleşik Devletleri adında toplanması, Utah Eyaleti yönetimi örnek alınarak ve çok eşlilik, kılıçla fethetme gibi dini vaazların ve hareketlerin yasaklanması sağlanacaktır.

  • Bu ifade çok anlamlı görünmesine rağmen, yıllardır ülkemiz üzerinde mezhepçilik ve ırkçı milliyetçilik kullanılarak ülkenin bölünmeye ve kutuplaştırılmaya çalışıldığına işaret etmektedir. Osmanlı Devleti'nin son parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölme hayallerinin 100 yıllık bir proje olduğu anlaşılmaktadır. Eyaletlere bölünerek adını da Türk milletinin hoşuna gidecek, ancak Türk milletinin devleti olmayacak bir isimle taçlandırıyorlar: Türkiye Birleşik Devletleri.

d. Geçici hükümet Türkiye Birleşik Devletlerinin sınırlarının içerisindeki etnik özelliklerine uygun olarak oluşacak Ermeni devleti müttefikimize tüm Hıristiyan devletlerinin askeri destek sağlamaları istenecektir.

  • Türkiye Birleşik Devletleri projesinin asıl hedefi, alanın içinde etnik özelliklere uygun bir Ermeni devleti oluşturmaktır.

e. Daha önce bahsi geçen geçici hükümetin süresini tamamlamasından sonra müttefik güçler tarafından kısa zaman içinde Türkiye Birleşik Devletleri’nin Uluslararası Hıristiyan Komisyonu tarafından tanınması sağlanacaktır. Türkiye’deki ülke yönetiminin hiçbir zaman Sultan, Halife veya Peygamber Muhammed’in dini (şeriat) yöneticileri tarzında olmaması ancak ılımlı dini fikirleri olan ve insanlara olumlu yaklaşan yönetimlerin kurulmasına özen gösterilecektir. (1)

  • Devletin kimler tarafından tanınacağı, projenin hedef ve karar metninde açıkça belirtilmiştir. Türk milletinin iki hassasiyeti vardır: Biri milli kültürü, diğeri dini hassasiyetleri. İşte bu iki değerin millet üzerinden asimile edilmesi gerekmekteydi. Bir taraftan milli kültür değerlerinin dejenerasyon çalışmaları devam ederken, yıllardır dile getirilen ve büyük bir mesafe alınan "Ilımlı İslam" projesi de bu amaca hizmet etmektedir. Kararın (e) bendinde de belirtildiği gibi, "Peygamber Muhammed’in dini (şeriat) yöneticileri tarzında olmaması ancak ılımlı dini fikirleri olan ve insanlara olumlu yaklaşan yönetimlerin kurulmasına özen gösterilecektir" ifadesiyle Ilımlı İslam projesinin kararı verilmektedir.

Bu ve benzeri pek çok proje ve karar verilen belge bulmak mümkündür. Ancak 1896 yılında ABD Temsilciler Meclisi'nde alınan kararların neredeyse tamamının Türkiye'de ve Türk milleti üzerinde uygulandığı görülmektedir.

Toplumsal, millî ve ahlaki değerlerimiz dejenere olarak yozlaştı. Dini değerler ve dini yaşam gerçekliğinden uzaklaştırılarak ılımlı İslam projesi doğrultusunda uygulanıyor ve  oldukça mesafe alındı.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, günümüzde yaşananlara şüpheyle bakmamak mümkün değildir.

 

  1. Aslan Bulut https://www.yenicaggazetesi.com.tr/abd-kongresinin-100-yil-once-aldigi-gizli-turkiye-karari-350758h.htm

 

Mehmet birol kakı
6.08.2025 12:59:49
Kesinlikle fikir ve görüşlerinize katılıyorum.

BAYRAMPAŞA’DA 19 MAYIS COŞKUSU: GENÇLİK GELECEĞE YÜRÜYOR

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

GİRİŞİMCİLİKTE KADIN ELİ: İSTAF BULUŞMASI’NDA GAZZE DE UNUTULMADI

KIZILAY BAYRAMPAŞA’DAN KAHRAMAN ŞEHİDİMİZE VEFA ZİYARETİ

RUMELİ DOSTLARI TARİH YOLCULUĞUNA ÇIKTI

MANDA FESTİVALİ’NDE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

“3X3 ULUSLARARASI BASKETBOL TURNUVASI NEFES KESTİ

BAŞKAN DURSUN’DAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SAADET PARTİSİ BAYRAMPAŞA’DAN ENGELLERİ KALDIRAN HEDİYE

KURBAN VEKALETLERİ KIZILAY’A EMANET

OKULLARDA "KIZILAY HİJYENİ" DÖNEMİ: DEV İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

MUHTAR ADAYI SEDAT GÜLŞEN’DEN GAZETEMİZE ZİYARET

ÇAY ZATEN 5 LİRAYDI: BU ALGI SİYASETİNİN TAM KENDİSİDİR!

BAŞKAN YARDIMCISI FARUK LAYIK İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

CHP KADIN KOLLARI ANNELER GÜNÜNDE HASAN MUTLU’NUN MESAJINI İLETTİ

ANTALYASPOR’U 4-2 MAĞLUP ETTİ GALATASARAY 26. KEZ ŞAMPİYON!

EYÜPSULTAN95 “EVDE ERKEN ÇOCUKLUK ÖĞRENME PROGRAMI” HİZMETE BAŞLADI

SABRİ AKPINAR PARKI PROJESİNDE ‘TAHSİS’ TARTIŞMASI İBRAHİM AKIN’A SORULDU

BİR NİNNİYLE DEĞİŞİR DÜNYA

SREBRENİTSA ANNELERİ’NDEN AYVALIK KAYMAKAMLIĞI’NA ZİYARET

İstanbul

20.05.2026

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 17:02
  • AKŞAM 20:26
  • YATSI 22:07

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30