Toplumlarda tarih olgusu bir gerçektir. Doğru ve yanlış taraflarıyla tarih o toplumların geçmişidir, gerçeğidir. Hangi toplum tarihini inkar ederse yok olmaya mahkum, yeniden ayağa kalkması güçtür. Tarih toplumların elinin güçlendiği mirastır. Tarihi değerlendirirken de o günün şartlarının içinde değerlendirip, günahıyla sevabıyla sahiplenmek zorundadır. Yeniden ayağa kalkarken doğrularını alıp yanlışlarını atarak devletin inşaası daha rahat olacaktır. Bizim tarihimiz içinde elbette doğru ve yanlış yerleri vardır. Yöneten insan olduğu için, insanın da yanlış yapma hakkı olduğu için elbette doğru yapılanlar olduğu kadar yanlış yapılanlar da tarihi süreç içinde yaşanmıştır. Bu yaşantılar bize ve gelecek nesillerimize de tecrübe olmaktadır.
İşte bizim 26 Ağustos 1071´den 26 Ağustos 1922 kadar süreçte vede bu günlere gelinceye kadar çok sayıda tarihe altın harflerle geçen zaferlerimiz, yüzakımız, onurumuz, gururumuz, Türk tarihi vardır. Yüzakımız olan zaferlerin bir çoğu Ağustos ayında yaşanmıştır. Bu yüzden Ağustos ayı zaferler ayı hatta resmiyette zaferler haftası olarak kutlanan ay olmuştur. 26 Ağustos da, 30 Ağustos da kendini Türk milleti olarak gören ve bu millet olgusu içinde yer alan herkesi ilgilendirir, herkesin yüzakı, onuru, gururudur. Kimse bu zaferlerin hiçbirini küçümseme hakkı yoktur.
Bizde üstümüze düşen görevi yaptık Ağustos 2019 sayımızı zaferlere ayırdık.
SORGULAMAK GÖREVİMİZ OLMALI..
Şimdiye kadar yayınlarımızda hep sorgulayarak, yanlış bulduklarımızı yazarak, gündem yaparak geldik. O günün şartlarına göre gösterdiğimiz yanlışlar daha sonra gerçek olduğu ortaya çıktı. Fakat o gün o konuları dile getirdiğimiz zaman muhalefet, iktidar düşmanı gibi görenler bakıyorum aynı sorunlardan müzaderip olduklarını görüyoruz. Demek ki, doğruyu gösterici, yanlışta uyarıcıya her daim ihtiyaç varmış. Bizim Bayrampaşa Gündem Gazetesi olarak vede şahıslarımız olarak hiç bir siyasi yapıya, iktidara muhalefete düşmanlığımız olma lüksümüz yok. Biz biliyoruz ki, farklı fikir ve görüşlerde olmamıza rağmen biz bir toplumuz aynı havayı soluyoruz. Onun için milli mutabakatla sorunların çözüldüğüne inanıyoruz. Farklı fikirlerin bir yapı oluşmasıyla güzel işlerin yapılabileceğine inanıyoruz. Gazete vede gazeteci olarak olaylara taraflı değil ortadan, doğrudan bakıp yanlışları ortaya koymak kişi ve kurumuna bakmadan vazifemiz olduğuna inanıyoruz. Zaten doğru yapıyorsa o yönetimin vazifesi diyecek bir söz yok, Yanlışları uyarmak da bizim vazifemiz.
SORGULAMAK GEREKİR; Şu an satılanlarla Bayrampaşa Belediyesinin borcu olmaması yada çok az olması gerekirken 8 yılda 200 milyon borç nasıl yapıldı?
SORGULAMAK GEREKİR; Komşu ilçelerimizin canlı, ekonomiye katkı yapan, insanların gezinti yapabileceği çarşı caddeleri varken Bayrampaşa´nın neden çarşı caddesi yok?
SORGULAMAK GEREKİR; Kendi bütçesiyle yapabileceği ve kendi bütçesine katkı yapacak yeraltı otoparkları İBB´ye yaptırılıp, İSPARK´ın işletmesini veriyor? Park yapılan gayri menkuller neden satılıyor?
SORGULAMAK GEREKİR; Kentsel dönüşüm planı yapamadığı için, vatandaşın önüne doğru staratejiyle çıkamadığı için vatandaşı neden mağdur ediyor?
SORGULAMAK GEREKİR; Planlamada Bayrampaşa´nın bir bölümü oteller bölgesi olmasına rağmen bir turizm politikası neden yok ve bu konuda bir çalışması neden yok?
SORGULAMAK GEREKİR; İlçe üzerinde fikir birliği oluşturmak için milli mutabakat toplantıları neden yapılmıyor?
SORGULAMAK GEREKİR; İstanbul´un merkezi durumunda olan stratejik olarak çok önemli yerde bulunan bir ilçe sadece uydurma reklamlarla mı yönetiliyor?
Vesaire.... vesaire.
Önümüzdeki dönemde dosyalarla belgelerle sorgulamamız devam edecek. Bu konuda da elinde bilgi ve belgesi olanları da yardımcı olmaya çağırıyoruz.
GAZETELERE İHTİYAÇ YOKSA!...
Son zamanlarda tabi uzunca bir süredir ilçe içinde yapılan etkinlikler konusunda haberimiz olmuyor. Tabi haberimiz olmuyor derken elbette ki, haberimiz oluyor ama bir davet zahmetine katlanılmıyor. Bilmiyorum sadece Bayrampaşa Gündem Gazetesi olarak biz mi davet edilmiyoruz, diğer gazeteler davet ediliyor mu bilmiyorum.
Şu gerçeği unutmayalım nasıl ki, bir program, bir etkinlik yapacağınızda dernekleri spor kulüplerini siyasi partileri kurum gözüyle görüp davet ediyorsanız, gazetelerde bu ülkede kamu yararına çalışan kurumlardır. Daveti en çok hakeden kurumlardır. Diğer kurumlar programa katılır kendilerine kalır, gazeteler katılırsa topluma duyurulur. Tabi toplumun duymasını istemezseniz bizde haber yapmak gibi bir zahmete katılmayız. Kaymakamlık, belediye, milli eğitim, emniyet, sağlık, siyasi partiler sizler gazeteleri önemsemezseniz biz sizin etkinlikleri, programları hiç önemsemeyiz. En azından Bayrampaşa Gündem yönetimi olarak böyle düşünüyorum. Yerel gazeteler kapı kulu kokuyu alır gelir diye düşünen varsa hiç de öyle değil bu işler. Bu biline....
SON SÖZ ŞİMDİYE KADAR OLDUĞU GİBİ, BUNDAN SONRA DA DAHA ETKİN BİR GAZETECİLİK YAPMAK VAZİFEMİZDİR.
BUNU DA HERKES KULAĞINA KÜPE YAPA....
İstanbul
23.11.2024