MİSAFİR YAZARLAR


SORULAR OLMASA CEVAPLAR YETİM KALIRDI

Abdulkadir TÜRK yazısı


Abdulkadir TÜRK

Bir Türk vatandaşı olarak, özellikle CHP'nin İstanbul yönetiminde yaşananları büyük bir hayretle, üzüntüyle ve ibretle izliyorum.

Benim için siyasi konularda yazmamak kişisel bir tercihtir. Hukukçu değilim ancak izlerin ve hislerin birbirine karıştığı Gürsel Tekin’in, iptal edilen CHP İstanbul İl yönetimi için kayyım atanmasıyla ilgili kafama takılan, aklıma yatmayan noktalar ve sorular var.

Hatırlayalım: Gençlik yıllarından beri CHP'li olduğunu ifade eden Gürsel Tekin, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinden Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş, ancak partisi kendisine Esenyurt Belediye Başkanlığı adaylığını teklif etmişti. Bu teklifi kabul etmeyen Tekin de 31 Mart seçimlerinden yaklaşık bir buçuk ay önce istifa etmişti.

Tekin belli ki, partisiyle yaşadığı sorunları çözemediği için ayrılan ama hâlâ CHP'li olduğunu iddia eden biridir. Şimdilerde Yargı tarafından seçim usulsüzlükleri nedeniyle kapatılan eski partisi CHP İstanbul İl yönetimine kayyım (düzenleyici) olarak atandı.

"Yasalarla belirlenen bazı durumlarda, başkasına ait bir işi görmek veya bir malı idare etmek için tayin edilen ve ‘kamu görevlisi’ sayılan ‘kayyım’, esasen ticari işletmeler için atansa da sorunlu ve zorunlu durumlarda sosyo-siyasi kurumlar için de atanabiliyor demek ki.

Anladığım kadarıyla, yargı, kayyım atamasıyla devlet adına yasa dışı faaliyetleri nedeniyle zarara uğrayan veya iflasla karşı karşıya kalan kurumların, ehliyetli ve liyakat sahibi kişilerce düzene sokulmasını amaçlıyor. Buraya kadar bir sorun yok, bütün bunlar bir yana.

Sorular

Soru 1: Maksat gerçekten üzüm yemekse, suçlulara ceza vermekse, koca Türkiye'de, bir partinin yönetim sorununu çözebilecek o partinin üyelerinden başka akıllı bir kişi bulunamadı mı?

Soru 2: Sorunlu bir partiden sorunlu olarak ayrılan bir kişinin sorunları çözmesi için atanması tesadüf olamayacağına göre, bu ne kadar ahlakidir?

Soru 3: Bu yöntemin kültürümüzdeki "Kardeşi kardeşe kırdırmak" deyiminden farkı nedir?

Soru 4: Dış dünyaya da kötü bir örnek olan, milletin moralini altüst eden, devletin polisini halkıyla karşı karşıya getiren, zaman, enerji ve masraf katili olan bu talihsiz ve uğursuz tablonun vebalini hangi onurlu omuzlar kaldırabilecek?

Soru 5: Şahsen ve hâlâ, ferasetine, adaletine, dikkatine ve rikkatine inandığım Türk Yargısı, sahiden, güçlü ve planlı siyasi bir arka plan etkisi olmadan bu kadar masumane bir tasarrufta bulunmuş olabilir mi?

Soru 6: Yasallığı bir yana, devlet adına yapılan böyle bir uygulamanın yine devletin yerleşik müktesebatında etik, estetik, edep, adap ve usul referansı nedir?

Soru 7: Bu millet, her alanda ve her konuda hakkaniyetle ve samimiyetle birbirleriyle rekabet etmenin bereketini ve güzelliğini hiç mi hak etmiyor?

Hakikatin gerçek yüzü, ancak bu soruların doğru cevaplarıyla ortaya çıkar.

Son Söz

Her kim olursa olsun, bu görüntülere sevinen, "oh" çeken ve alkış tutan, bu görüntülerden rant hesapları yapan siyasi akıllar varsa onlara da yazıklar olsun. Çünkü sadece bir partiyi cezalandırmakla kalmıyorlar, aynı zamanda Türkiye'ye de yazık ediyorlar, bunun farkında değiller.

Keçecizade Fuat Paşa kemiklerin sızlasın: "Türkiye Cumhuriyeti öyle güçlü ki, düşman dışarıdan biz içeriden uğraşıp bir türlü yıkamıyoruz."

BAŞKAN YARDIMCISI FARUK LAYIK İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

CHP KADIN KOLLARI ANNELER GÜNÜNDE HASAN MUTLU’NUN MESAJINI İLETTİ

ANTALYASPOR’U 4-2 MAĞLUP ETTİ GALATASARAY 26. KEZ ŞAMPİYON!

EYÜPSULTAN95 “EVDE ERKEN ÇOCUKLUK ÖĞRENME PROGRAMI” HİZMETE BAŞLADI

SABRİ AKPINAR PARKI PROJESİNDE ‘TAHSİS’ TARTIŞMASI İBRAHİM AKIN’A SORULDU

BİR NİNNİYLE DEĞİŞİR DÜNYA

SREBRENİTSA ANNELERİ’NDEN AYVALIK KAYMAKAMLIĞI’NA ZİYARET

ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL “KADIN EL EMEĞİ DURAĞI” EYÜPSULTAN’DA AÇILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ' KURBAN BAĞIŞI BEKLİYOR

MHP BAYRAMPAŞA’DA İBRAHİM YEŞİL DÖNEMİ: TEŞKİLAT KAPILARINI YENİDEN AÇTI

ALLAH’IN SELAMINI KİRLİ SİYASETE KURBAN EDENLER!

BAYRAMPAŞA’DA ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ: TRAFİKTE ENGELLERİ SEVGİYLE AŞIYORUZ

MİLLET PARTİSİ: "GAZİOSMANPAŞA'DA 'MUHTEŞEM TÜRKİYE' MEŞALESİNİ YAKACAĞIZ"

ÖRNEK BİR OKUL: GAZİOSMANPAŞA ANADOLU İMAMA HATİP LİSESİ

YENİDEN MHP İLÇE BAŞKANI OLARAK İBRAHİM YEŞİL ATANDI

MHP İLÇE BAŞKANI TARIK KARATAŞ VEDAMESAJI YAYINLADI

MUHTAR ADAYI SERKAN GÖCELERLİ GAZETEMİZİ ZİAYER ETTİ

İSTANBUL'DA HALK EKMEKDE DAYANAMADI ZAM YAPTI

İSTANBUL’DA 2026 BAĞIMSIZLIK YILI ETKİNLİĞİ: “MUTLULUĞU YAŞAMAK” PANELİNE YOĞUN İLGİ

KENDİSİNİ ANLATAMAYAN VE ANLAŞILAMAYAN ADAM: ATİLA AYDINER

İstanbul

12.05.2026

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 13:05
  • İKİNDİ 17:00
  • AKŞAM 20:18
  • YATSI 21:56

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 33 24 4 5 48 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 33 21 2 10 40 73
3.TRABZONSPOR A.Ş. 33 20 4 9 25 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 33 17 8 8 19 59
5.GÖZTEPE A.Ş. 33 14 6 13 13 55
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 33 15 9 9 22 54
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 33 12 9 12 -2 48
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 33 10 13 10 -6 40
9.TÜMOSAN KONYASPOR 33 10 13 10 -6 40
10.CORENDON ALANYASPOR 33 7 10 16 1 37
11.KOCAELİSPOR 33 9 14 10 -11 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 33 9 14 10 -14 37
13.İKAS EYÜPSPOR 33 8 17 8 -15 32
14.KASIMPAŞA A.Ş. 33 7 15 11 -17 32
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 33 8 18 7 -14 31
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 33 7 18 8 -23 29
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 33 7 20 6 -24 27
18.ZECORNER KAYSERİSPOR 33 5 16 12 -36 27