Reklam
Reklam
Reklam

DR. SEVİL GÜLCAN GÖREN / Eğitimci Psikolog Yazar

DR. SEVİL GÜLCAN GÖREN / Eğitimci Psikolog Yazar


SEÇİME BEŞ KALA TOPLUMUN DURUMU

Sevil Hocadan yazılar


Yerel yönetimlerde seçime yürüdüğümüz süreçte tatlı rekabetler devam ederken gündeme en çok geçim sorunları gelmekte. 10 yaşındaki çocuğun bile günlük okul harçlığı ile karnını doyurması derdi varken çocuksu muhabbetlerden uzak ekonomik olguları mevzu etmekteler. Emeklinin durumu ortada evine ekmek alma derdi, ayın sonunu getirebilme derdi. Ülkenin eğitim, sağlık ,güvenlik ve ekonomik politikalarının olması lazım geldiği gibi yerel yönetimlerde dahi ilçe bazında lokasyon gerekliliklerine göre değişkenlik gösterecek çözüme muhtaç sorunları vardır. Bu çözümler doğrultusunda üretilen projeler yaşayan halkın her kesimine hitap etmesi gereklidir. Çocuklara, gençlere, ebeveynlere ve özellikle yaşlı insanlarımızın bakımı, ihtiyaçlarını giderebilmesi, sosyalleşebilmeleri için olanakların sağlanması, engelli insanlarımızın hayatlarının kolaylaştırabilmesi için insana dokunan hizmet odaklı projeler ile yönetime talip olmanın şiarında olan yöneticiler              le değişimin şart olduğu bir süreçteyiz.

İnsanlar mesleklerini ifa ederken yıllar geçtikten sonra kendini tekrar, olguyu tekrar ile mesleki körlüğe düşebiliyorlar. Hayata bakış acısı, yaşamsal sunulan yetenek ve çözümler ile kendi vizyonundaki bakış açısını yönetimine yansıtması ile hizmeti geliştirmek, iyileştirmek adına artık değişimin şart olduğu bir vaziyete gelmiş bulunmaktayız. Kuşakların beklentilerine, geleceğe hazırlanmalarına ve fırsatlar tanınmalarına dair vizyoner yöneticilere, halka hizmet etmiş insan etkileşimi yüksek ve eğitimin içinden gelmiş, toplumların eğitilmesine yıllarını, yatırımını, bilgisini, insanların kariyer planlamalarının desteğini vermiş, velilerin nabzını tutmuş, geleceğin istihdamına katkıda bulunup toplum bilimci gibi donanım sahibi olmuş insanların insana hizmeti fark yaratacaktır. Halka hizmetin çok kıymetli bir dalı olan eğitim sektörünün içinden gelen bir insan ile yönetilmek ilçe için büyük bir şans olacaktır.

Suna Kıraç kızı ipek Kıraç ile bir sohbetinde der ki: Eğitim devlete bırakılamayacak kadar karmaşık, önemli bir iştir. Özel sektörün de eğitime destek vermesi gereklidir. Toplumlar için eğitim ve eğitimciler bu denli önem arz etmekte iken eğitimin içinden gelmiş, eğitim girişimcisi ve yöneticisi bir insanın yerel yönetime katacağı çok hizmet olduğu göz önünde bulundurulmalıdır vereceğimiz oy konusunda. Ki o yönetime talip olan insan yerelde orada yaşayarak yıllar içerisinde hizmet sektöründe insana dokunurken, lokasyonun demografik yapısına hakim olup, kültürünü bilip şehirlerin ruhunu yaşatmak adına eserler bırakmak için projelerine müze dahil etmek sanatsal katkı da sağlayacaktır. Estetik bakış açıları da yönetimlerin içinde olmalı ve kültürlenmeyi gelecek nesilllere aktarma için lokomotif olarak taşımalıdır. 

 

Reklam
BAYRAMPAŞA MECLİİSNDEKİ SKANDAL TEHDİTE TEPKİLER YÜKSELİYOR

BAYRAMPAŞA MECLİİSNDEKİ SKANDAL TEHDİTE TEPKİLER YÜKSELİYOR

ÖZGÜR ÇELİK: ADAYLARA UZLAŞIN DEDİ, AMA İLÇE BAŞKAN ADAYLARINI YOK SAYDI

SİYASET, AHLAK VE TOPLUMSAL ALDATMANIN PSİKOLOJİSİ

AK PARTİ İSTANBUL’DA 45 AMATÖR SPOR BRANŞININ TEMSİLCİSİ BİR ARAYA GELDİ

YENİ PARTİ BAYRAMPAŞA YENİ HİZMET BİNASININ AÇILIŞI YAPILDI

BEYLİKDÜZÜ’NDE AHİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

İBB TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ SINAVINA YOĞUN İLGİ

LÖSEV, TÜM TÜRKİYE’Yİ ATATÜRK’ÜN HUZURUNA DAVET EDİYOR

BAŞKENT, 19–27 EYLÜL’DE KÜLTÜRÜN, SANATIN VE LEZZETİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

AYÇİÇEK HASAT ŞENLİĞİ SİLİVRİ’DE YAPILDI

İDDİANAME İLE İFADELER ÇELİŞTİ: "RÜŞVET KURGUSU ÇÖKTÜ

KAPZIMALLARA DOKUNDU: 41 YÖNETİCİ HAKKINDA GÖZALTI

BAYRAMPAŞA’DA İLAÇ ETKEN MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ

“ANKARA’DA DENİZ Mİ VARDI?” SÖZÜ GERÇEK OLDU: 66 MİLYON YILLIK FOSİL BULUNDU

KAHRAMANMARAŞ’TA KÜLTÜR VE SANAT COŞKUSU SÜRÜYOR

“ÖRTÜŞEN İZLER” GALERİ EYÜPSULTAN’DA SANATSEVERLERLE BULUŞTU

TÜRKİYE’NİN ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNDE 80 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM HAMLESİ

İSTANBUL BOĞAZI’NIN TARİHİ VE SANATI KABATAŞ’TA BULUŞTU

İBB’DEN 8,7 MİLYAR TL’LİK DEV EĞİTİM DESTEK PAKETİ

KAYSERİ BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKKILIÇ’TAN BAKAN ERSOY’A “KAYSERİ KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ” TEŞEKKÜRÜ

Reklam

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 5 4 0 1 7 13
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 5 4 1 0 8 12
3.AMED SPORTİF FAALİYETLER 5 3 1 1 7 10
4.KASIMPAŞA A.Ş. 5 2 0 3 2 9
5.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 5 3 2 0 1 9
6.KOCAELİSPOR 5 3 2 0 1 9
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 5 2 1 2 2 8
8.CORENDON ALANYASPOR 5 2 1 2 1 8
9.TRABZONSPOR A.Ş. 5 2 2 1 4 7
10.ARCA ÇORUM FK 5 2 2 1 2 7
11.FENERBAHÇE A.Ş. 5 2 2 1 2 7
12.GENÇLERBİRLİĞİ 5 2 2 1 -4 7
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 5 1 3 1 -5 4
14.SAMSUNSPOR A.Ş. 5 1 3 1 -5 4
15.ERZURUMSPOR FK 5 1 3 1 -9 4
16.TÜMOSAN KONYASPOR 5 1 4 0 -4 3
17.EYÜPSPOR 5 1 4 0 -6 3
18.GÖZTEPE A.Ş. 5 0 3 2 -4 2