31 Mart seçimleri sonrası tüm ülkeyi yönetenler cumhurbaşkanı dahil işi gücü bıraktı İstanbul seçimlerini nasıl tekrarlatabiliriz onun peşine düştü.
Gerekçe bir cümle iki kelimenin etrafında döndü.
"Bir şeyler oldu" "Çaldılar"
Ne oldu? cevap yok,
Kim çaldı? bilen yok...
Nihayet seçimler iptal edildi verilmiş mazbata geri alındı. 23 Haziran´da sandık başına gönderildi seçmen.
YSK Seçimleri iptalinden sonra zorlanarak, sonunda gerekçeli kararı açıkladı. Gerekçeli kararın hiç bir yerinde "çalındı" ibaresi çıkmadı. Gerekçeyi neye dayandırdı. Sandık başkanlarının memur olmadığına dayandırdı, kanunsuz da demedi şekle göre yanlış dedi.
Gerekçeli karar 30 bin sandıklı bir şehirde 754 sandık başkanı memur değilmiş.
Peki bu uygulama ilk defa mı?
Hayır....
Başka, 18 sandığın tutanağı yok, 90 sandık tutanağı imzasız toplam 108 sandık.
Peki 108 sandık 754 sandığın içinde mi?
Hayır.... sadece 6 sandık 754 sandığın içinde 102 sandık normal memur sandık başkanının olduğu sandıklarda.
Ve bu sandıkların çoğunluğunda da AK Parti adayı Binali Yıldırım önde.
Hani bir şeyler olmuştu ne oldu?
Efendim olmuş işte....
Hani çaldılardı kim, nasıl çaldı?
Kem kümmmm
Yani bizim Sihirbaz Mandraken´in şapkasından Tavşan çıktı....
Yok, yok, yok bu kadar bu kadar insan aklıyla alay edilmez, bir kısmımızda bu alay edilmeyi sindiriyor, Hala çaldılar diyor.
Peki soruyoruz....
Tüyü bitmemiş sabinin hakkı seçim uğruna hiç edilirken, insanları seçim uğruna vakitleri heba edilirken bunun vebalini kim yüklenecek?.....
TÜYÜ BİTMEMİŞİN HAKKI SEÇİMLİK İFTAR SOFRALARINDA
Mübarek iftar sofraları seçimlerin gazabına uğradı. Oy almak uğruna manevi ikliminden uzaklaştı vebal dolu sıkıntılı hale getirildi.
Tamam her Ramazan içinde belediyeler, partiler iftar verir. Ama bir üslubu, edebi ve hikmetine uygun verilir, seçmenini, eşini dostunu, bir arada toplamak için yapılırdı.
Bu ramazan iftarları seçim için yapıldı.
Özellikle belediye ve iktidar partisi iftarlarına baktığımız zaman oy uğruna, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyerek yapıldı.
Ramazan ayının manevi ikliminde yüzmek yerine hem organize edenler, hem de bilerek bu iftarda yer alanlar pisli suda yüzdüler.
Diğer tarafları bir tarafa bırakalım Bayrampaşa Has bahçede verilen iftarlara bakın bunu görürsünün. Neredeyse her gün bir iftar.
Bilmem ne derneği iftarı,
İftarda kim var?
İktidar kanadı.
Bilmem ne gençliği iftarı,
Kim var?
İktidar tarafı.
Dostluk ve vefa iftarı,
Kim var?
İktidar tarafı
Sokak iftarlarını saymıyoruz olağan bir şey olduğu için.
İftarları geçtik sahurlar serisi başlıyor
Okul müdürleri Sahuru
Kim var?
İktidar kanadı.
Bilmem ne sahuru,
Kim Var?
İktidar kanadı.
Birde istemese bile zorunlu olarak kaymakam ve birim müdürleri yer alıyor.
O Zaman Soruyoruz Bu İftarların Hesabı Hangi Kasadan Ödeniyor?
Yapmayın beyler ya!...
Oy uğruna, makam mevki uğruna bu milletin manevi kodlarıyla oynamayın. Helale haram karıştırmayın. Tüyü bitmemiş sabinin hakkını ödemek ve helalleşmek çok zordur.....
SEÇİMLERDEN NE ÇIKAR
31 Mart seçimlerinin külfeti atılmadan, İstanbul´da 23 Haziran seçimlerine hazırlanıyoruz. YSK gerekçeli kararı bile yazmakta zorlanarak verdiği iptal kararıyla 23 Haziran´da İstanbul´u yeniden seçime götürüyor. Karar çok tartışılıyor. Tartışması da 23 Hazirandan sonra da devam edecek.
Bir çift söz de YSK´ya söyleyeceksek, iptal edeceksen, bir şey bulamadın olmadık gerekçelerle iptale zorlandın o zaman sadece Büyükşehir belediyesini değil tüm ilçelerle birlikte İstanbul seçimlerini iptal etseydin ya... Usulsüzlük yapıldıysa aynı sandıkla, aynı zarfla sadece Büyükşehirde mi yapıldı? diye sorarlar adama.
Seçimler normal seyrinde giderse değişmez. Şimdi 13 bin oy farkın yanına bir sıfırla 130 bin olursa şaşmamak lazım.
Şu an görüldüğü kadarıyla İstanbul Büyükşehir için üç aday yarışacak.
AK Parti (Cumhur İttifakı AK Parti+MHP) adayı Binali Yıldırım
CHP (Millet İttifakı CHP+İYİ Parti) adayı Ekrem İmamoğlu
Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar
HDP 31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu´na destek vermişti. Şimdide değişmez gibi. 31 Martta adayı olan DSP, DP,TKP adaylarını çekti. Bu partiler de genel olarak Ekrem İmamoğlu yanında yer alır gibi.
Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldrım için yeniden 23 Haziranda seçimlere giderken ortaya koyacağı yeni bir şey yok. Oylar çalındı dedi. O da fos çıktı.
Seçmen diyor ki, Ne değişti de ben oy tercihimi değiştireyim? Bu bir belediye seçimi öyle beka sorunu yaftalarına karnım tok.
Zaten İttifak taraftarları da bunu gördü ki bu sıra beka sorunu, illet, zillet demiyor.
Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu için tekrarlanan seçim de oyunu artıracak çok gerekçe var.
Başta adaylarını çeken partiler DSP, TKP seçmeni genel olarak Ekrem İmamoğlu diyecektir. DP seçmeni 24 Haziranda Millet İttifakı içinden genel başkanlarını meclise gönderdiler ahde vefa onlar da Ekrem İmamoğlu diyeceklerdir.
Saadet Partisi aldığı oyu gene almış olsa bile ki, Millet İttifakı içinde yer alarak iki milletvekili meclise gönderdi bir kısmı Ekrem İmamoğlu diyebilir.
DSP,TKP,DP adaylarının aldığı 60 bin oy birazda SP´den alsa yaklaşık 100 bin oy Ekrem İmamoğlu diyor. Hakkı yendi, mağdur oldu diye biraz oy gelir mi? gelebilir. 18 Gün içinde bir kaç teklifi uygulanmaya başlandı, bir karşılığı var mı? olabilir.
Yani normal sürecinde giden bir seçim sonrası AK Parti´nin, adayı Binali´nin ittifak ortağı MHP´nin işi biraz zor gibi görünüyor. Fark 50 Binin üzerine çıkarsa herkes şunu soracak
Hani oylar çalınmıştı?
Fazla seçime daldık ,. Ramazan ayı münasebetiyle ibadetleriniz kabul görsün, Ramazan Bayramınız Mübarek olsun.
İstanbul
21.11.2024