İBRAHİM YILDIRIM

Tarih: 08.08.2022 14:58

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN CENGİZ ERGÜN’ÜN DİKKATİNE !..

Facebook Twitter Linked-in

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN CENGİZ ERGÜN’ÜN DİKKATİNE !..

MASKİ (MANİSA SU VE KANALİZASYON ) DERDİ -  BİZİ GERDİ

1976 da tahsil için ayrıldığım şehrim Manisa’ya, 33 sene sonra 2009 yılında, döndüm. Akmescit Mahallesine yerleştim.

Mahallemiz eski yer evlerinden müteşekkil idi. Manisalılarca “Göçmen Mahallesi” olarak bilinir. Sonra bu yer evleri yerlerini apartmanlara bıraktı.

Bizim apartmanın son bir aydır, asansör boşluğuna su sızmaktadır.  Apartmanda yöneticiyim. Durumu MASKİ ye ilettim. MASKİ bizi İtfaiyeye havale etti. Neçe sonra itfaiye saati 360 lira bedelle suyumuzu çekti. Aynı gün akşama kadar asansör boşluğu tekrar su ile doldu. Sadece asansör boşluğu değildi su ile dolan. Bodrum kattaki komşumuzun yatak odası hem duvardan hem de tabandan karoların altından su almaktadır. Komşumuz oldukça muzdarip. Yerlere çarşaflar sermekte, gidip gördüğümde ayağıma mutlaka terlik vermekte. İçerisi vıcık vıcık.

Durumu MASKİ ye telefonla bildirdim. Akşamüzeri ekip geldi. Ekipten bir eleman, apartmana giren borunun şartelini kapatıp açtı:

“Bunda ses yok. İçme suyu sorunsuz. Gelen su dağ suyudur” dedi. Bundan sonra MASKİ ‘ye ne kadar telefon ettiysem, “konu bizi ilgilendirmiyor” ile noktalandı.

Dün (04.08.22) MASKİ ye gittim. Kapıdaki güvenlikçi kızların sorusu üzerine :
“Yetkili biriyle görüşmek istediğimi “ söyledim. Sorunun ne olduğunu önce bu güvenlikçilere anlatmam gerekiyormuş. Anlattım. Sizi “Daire Başkanı veya Müdür” le görüştürelim, dediler.

-“Olur, Daire Başkanı ile görüşeyim” diyerek 3. Kata çıktım. Sekreter hanıma da sorunu anlatmam gerekiyormuş. Anlatınca “Sizi Müdürümüz İlker Bey vekâlet ediyor, ona göndereyim” dedi. İlker Bey’e de durumu anlattım, İlker Bey, galiba Şef veya Uzman, Murat Bey’e beni gönderdi.

Genel Müdür ile görüşmek ve sorunu anlatmak arzusu ile girdiğim MASKİ’de, sorunu ancak Murat Bey’e iletebildim. Bu arada gerek İlker Bey’in gerek Murat Bey’in ilgilendiklerini söylemeliyim. Ama sadece ilgilendiler. Sorun yine çözümsüz kaldı.

Konuşmamız, içerisinde bulundukları birimin, “İçme Suyu ile ilgili arızalara baktığını” bizim sorunumuzun ise içme suyu kaynaklı olmadığından bir şey yapamayacaklarını, kendilerinin iş ve vazifelerinin yönetmeliklerle belirlendiğinden bunun dışına çıkamayacaklarını” söyledi.

İyi de kardeşim benim derdim ile kim ilgilenecekse beni ona gönderiniz. “Burada Kanal Bölümü de var” dedi. Peki, Kanal bölümü de, bu mantıkla  “Biz kanala bakıyoruz. Sizin sorununuz kanaldan kaynaklı değil. Biz bir şey yapamayız” derse ne olacak?
Murat Bey, “Devlet Su İşleri bakar desek, onlar da şehir dışındaki sulara bakıyor?” diyerek sorunu ÇÖZÜMSÜZ bıraktı.

Kendi binalarının altında da su çıktığını ve bunu motorla dışarı atmakta olduklarını söyleyerek, bize sürekli biriken suyu bu şekilde, bol cereyanlı ve elektrik masraflı bir usulü önerdi. Bu çözümsüz sonucu, birlikte İlker Bey’e aktardık. İlker Bey de, nâçar bir bakışla, “yapacak bir şey olmadığını” ifade etti.

Bu arada, Murat Bey, telefonla yaptığım talep üzerine anında, asansör boşluğundaki suyu, klor tahliline tabi tutarak, bu suyun, içme suyu olmadığını söyledi. Klorun, toprakla karışmasından sonra, analizde ne derece görünüp- görünmeyeceğini bilmiyorum.

Şimdi,

Bodrum katındaki komşum her gün dalgıç pompayı elektriğe takarak asansör boşluğundaki suyu boşaltıyor. Ama yatak odasındaki fışkıran sular için ise bir şey yapamıyor. Evindeki havlu ve çarşafları yere sermeye devam ediyor. Bu durum böyle devam ederse,  üzerinde yaşadığımız binayı da çürütüp ömrünü azaltacak. Allah muhafaza bina çökerse de “ Allah’ın hikmetidir, kaderdir” mi diyeceğiz.

6 Daireden oluşan Apartman sakinleri bir araya gelerek, ücreti saati bilmem kaç liradan bir makine kiralayarak kendimiz halle kalksak, bu arada MASKİ’ nin su kanalını patlatsak nasıl olur? MASKİ elindeki makinaları bu günler için bulundurmuyor mu? 

Hâsılı bizim sorunumuz MASKİ nin MAS’ı ile Kİ si arasında kendi sorununa yer bulamadı. Vatandaşın mağduriyetini anlıyorlar, mevzuat hazretlerinin kendilerine bu konuda yetki vermediğini söylüyorlar.

Böyle durumlarda, inisiyatif alacak üst düzey yöneticilerin cesur kararlarına ihtiyaç vardır. Yoksa Vatandaşa Çözümsüzlüğü, çözüm diye sunarak işi savsaklamak değil.
MASKİ’nin Genel Müdürü’ne erişemedim ama umarım bu yazımızdan sonra kendisi inisiyatif alır yahut Başkan Cengiz Ergün gereken ilgiyi gösterir ve gereğini yapar.

Amacım üzüm yemektir. Bu yazım bir siyasi maksat taşımamaktadır. O nedenle, MASKİ’den ve Belediye’den gelecek açıklamalara sütunumda yer vereceğim. Konunun takipçisi olacağım. Bundan sonraki gelişmeleri de siz değerli okuyucularımla paylaşacağım.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —