Allah Teala ilk insan Âdem’i yaratmak istediğinde meleklere ; “Ben yeryüzünde kendime bir halife yaratacağım” buyurur. Melekler “ Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek birini mi yaratacaksın? “ dediler. Allah da onlara “Sizin bilemeyeceğinizi ben bilirim” buyurdu. (Bakara, 2/30)
Ve Allah topraktan, balçıktan bir nesneye “ol “ dedi, o da hemen “Adem” oluverdi. Çünkü Allah bir şeyi murad ettiği zaman ona ol demesi yeterlidir. Tekvin sıfatının tecellisi olarak o da hemen oluverir. Kün feyekûn.
İlk insan Hz Âdem aynı zamanda peygamber olarak da görevli idi. 4 büyük kitap dışında Allah 100 suhuf (sayfalar) göndermiştir ki, dağılımı şöyledir ;
• Âdem Peygamber'e 10,
• Şît Peygamber'e 50,
• İdrîs Peygamber'e 30,
• İbrâhim Peygamber'e 10 sahife.
Bu sayfalar günümüze kadar gelememiştir.
Bundan sonra gelen 4 büyük kitap ise; Tevrat; Hz Musa’ya , Zebur Hz Davud’a, İncil Hz İsa’ya, Kur’an-ı Kerîm Hz Muhammed Aleyhisselama indirilmiştir.
“Dört kitabın manası,
Bellidir bir elifte,
Sen elifi bilmezsin,
Bu nice okumaktır” Yunus Emre
“Elim varmaz güllerini dermeye,
Dilim varmaz hasta halin sormaya,
Rabbim lütfetti, Arapça da bildiğimden okunan ayetlerin manasını anlayabiliyor, bazen tertil üzere okunan aşrı şerifi dinlerken gözyaşlarımı tutamadığım anlarım oluyor.
Sadece metnini değil, meal ve tefsirini okumak imkânlarım da oldu.
Bu halimle, yurt dışında bir kiliseden, ücretsiz verilen “Kitab-ı Mukaddes” i (Tevrat-Zebur-İncil üçü bir arada) altlarını çize çize okumak da nasip oldu. (Tabiidir ki bunlar inancımıza göre muharref/tahrif edilmiştir. Orijinal değillerdir.)
Tabir yerinde ise 4 kitabı okumuş oldum.
Aralarında ne fark var? diye sorarsanız, işte Kur’anın mucizesi buradadır derim. Cat Stevens Kitab-ı Mukaddesi okumuş idi. Bir Hıristiyan iken, Kur’an mealini okuduktan sonra, farkı fark ederek Müslüman olup, Yusuf İslam olmuştu.
Kul elinden çıkan bir eserle, yaratanın sözleri hemen fark ediliyor. Siz Kur’anın ilahi bir kitap olduğuna bir kere daha iman ediyorsunuz.
Bana kutsal kitap (Holy Books)’u tavsiye eden Hıristiyanlara, “Ben Holy Books’u okudum. Siz de Kur’an’ı okur musunuz? Güzel bir mukayese imkanınız olur “ diye tavsiyede bulunmuşumdur. Önyargılı olmadan Kur’anı okuyanlar, ondaki ilahi potada kendini bulurlar da “İşte bu Hak kelamıdır” deyip teslim olurlar.
İbrahim Yıldırım, Geçmişle Başlar Gelecek, sh : 247
ibrahimyildirim_99@hotmail.com









