Reklam
Reklam

HATİCE GÖK

HATİCE GÖK


BİR GECE VAKTİ

BİR GECE VAKTİ


İlk defa oy kullanacak olan Z kuşağı sözüm size, "Barajları kaldırdım,tekrar tekrar yapılan sınavlarda en genç çağlarında sınav sitresinden bir hal oldu gençler’’ diyen YÖK  başkanı en son kalitee kalitee nidalarıyla baraj puanlarını yükseltmemiş miydi?. Baraja takılan 700 bin genç nediğü belirsiz üniversitelerde, okul bitirme bayrakları sallayacağı günü hayal ederek pışpışlanacaklar artık.

Eğitimin E’ si de politikaya takıldı ve prosedür olarak kalmaya mahkum edildi. Ani atanan yeni YÖK başkanı ve  ÖSYM sınavları ile ilgli alınan ani  kararlar, oldu bittiye getirilişler, vahim eğitim sistemi, eller başta gençlik. 2021’de YKS’de baraj altında kalan 700 bin öğrenci bu yıl tek doğru soru çözmeden 215 üniversiteden! birine girebilecek.

YÖK’ün baraj kaldırma telaşı, adayların barajda boğulma üzüntüsü 169 bin  boş kontenjan, 4 bin 916 programdan 123’ünü kimsenin seçmemesi, İstanbul Üniveristesi’nde ki %15 kontenjan boşluğu gibi planlama hataları ile telafi edilemezdi. En azından baraj düşürülmesi gerekirdi.

Nedenleri ne olabilir; işkur işsizlik verilerinin düşük gösterilmesi bunlardan 767 bininin üniversite mezunu olması, daha fazla olsun ki göze batmasın, hayatlarının baharında barajlardan geçirdiğiniz bu gençler 3-5 yıl sonra hayatlarının sonbaharına uyanacak ve yanlarında kimseyi bulamayacaklar.

   Türkiye de şu anda işsiz her 4 gençten 1’i üniversite mezunu ve iktidar baraj kaldırma hamlesi ile bir yandan seçim öncesi Z kuşağına aşkını ilan ederken bir yandan da eğitimli gençleri TÜİK’in işsizlik verisi içinde artışa maruz kalmış olmaktan çıkarıp öğrenci kamuflajı ile sistemde saklamış bulundu. 2022 YKS’ye girmek için 3 basamak sınava % 10 zam ile ayrı ayrı 115’er liradan 345 lira ödemek gerektiği varsayılırsa  KPSS dahil son 3 yılda ÖSYM kasasına 2.1 milyar lira gelir etmiş olmakta ve artarak devam etmektedir.

Bu milletin çocukları 12 yıl okul okuyup üniversite sınavında Türkçe soru çözemeyecek halde. Bunların hesabına göre Türkçe ve matematikten yarım net yapabilen bile üniversiteli olabilecek. Eee okul öncesi verdiği eğitim bunu gerektiriyor.  Hazineden son 2 yılda 99.7 milyar lira alan YÖK, siyaset vesayetine girip yapması gerekenden ziyade gençlerin geleceğini hipotekledi. 

Ama neyse ki yapılan anketlerde gençlerin  %76 sının politikacılara güvenmediği ortaya çıkıyor, ellerine tutuşturulmaya çalışılan  boyalı elma şekerinin içinde ki kurdu farkediyorlar.

Reklam
KIZILAY SOKAĞI “BU HİLAL İYİLİĞE ÇIKAR”  BİNLERCE ÇOCUK DAYANIŞMA VE GÖNÜLLÜLÜĞÜ EĞLENEREK ÖĞRENECEK

KIZILAY SOKAĞI “BU HİLAL İYİLİĞE ÇIKAR” BİNLERCE ÇOCUK DAYANIŞMA VE GÖNÜLLÜLÜĞÜ EĞLENEREK ÖĞRENECEK

103 BİN BAYRAKLI KUTLAMA, 103 BİN ÇOCUĞA ETKİNLİK

SULTANGAZİLİ SPORCU TÜRKİYE 3. SÜ OLDU

AYVALIK’TA ZEYTİNİN KÜLTÜREL MİRASI, MARKALAŞMA VE GASTRONOMİ KONUŞULDU

İZMİR’İN 110 LEZZET NOKTASINDA GASTRONOMİ KEŞFİ BOYOZDAN SÖĞÜŞE, HÜBYEDEN ŞAMBALİYE İZMİR'İN LEZZET MİRASI

İSTANBUL MARATONU COŞKUYLA YAPILDI, KITALAR 48. KEZ SEVGİ VE SPOR İÇİN BULUŞTU

MUHALEFET BOŞLUĞU VE YARGISIZ İNFAZ: ALTINKILIÇ GIDA ÖRNEĞİ

SİBEL CAN’DAN KIBRIS’TA MUHTEŞEM CUMHURİYET BAYRAMI KONSERİ!

İş dünyasının acı kaybı: Ahmet Nazif Zorlu vefat etti

BAYRAMPAŞA'DA ARAÇ RÖGAR ÇEVRESİNDEKİ ÇUKURA DÜŞTÜ

BAYRAMPAŞA İLÇE MÜFTÜSÜ DR. MEHMET FATİH ÖZTÜRK GÖREVE BAŞLADI

MECLİSTE YENİ LOGOLAR GÖRÜNDÜ: CHP GİTTİ, YENİ PARTİ GELDİ

KIZILAY BAYARMPAŞA ŞUBESİNİ ZİYARET EDEREK HAFTALARINI KUTLADIK

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI EĞİTİM ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİ

BAYRAMPAŞA’DA SİVAS RÜZGÂRI ESTİ

ALTIN PORTAKAL’IN EN İYİ FİLMİ: “TAŞ VE TÜY”, EN İYİ YÖNETMENİ: “YEŞİM USTAOĞLU”

SULTANGAZİ'DE TRAKYA, RUMELİ VE BALKAN KÜLTÜRLERİ BULUŞTU

KAPIMIZDAKİ TEHLİKE: KİN SİYASETİ

KARTEZYEN KOPUŞ VE MEKANİK EVREN TASAVVURU

İBRAHİM AKIN NET KONUŞTU BELEDİYEYE BORCU OLANLAR YANDI: E- HACİZ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yazıyı Sesli Oku
Reklam
Reklam
Reklam

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 8 1 1 11 25
2.AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 7 1 2 14 23
3.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 2 1 16 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 6 3 1 8 19
5.KASIMPAŞA A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.FENERBAHÇE A.Ş. 10 5 4 1 14 16
7.ARCA ÇORUM FK 10 5 4 1 5 16
8.KOCAELİSPOR 10 5 4 1 2 16
9.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 3 3 4 15
10.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 10 4 4 2 1 14
11.ERZURUMSPOR FK 10 4 4 2 -6 14
12.CORENDON ALANYASPOR 10 3 4 3 -7 12
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 3 5 2 -4 11
14.GENÇLERBİRLİĞİ 10 3 5 2 -6 11
15.TÜMOSAN KONYASPOR 10 2 6 2 -7 8
16.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 2 6 2 -8 8
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 1 8 1 -16 4
18.EYÜPSPOR 10 1 9 0 -25 3