Bekir BİKLİÇ


BAYRAMPAŞA İÇİN SORUMLULUK VAKTİ: BEN DE YAZIYORUM!

Bekir Bikliç Yazıyor


Kıymetli Bayrampaşalılar, Değerli Dostlarım;

Bayrampaşa’nın tozunu yutmuş, çamuruna basmış, bu sokaklarda ömrünü harcamış bir kardeşiniz ve bu ilçenin yükünü sırtlayan bir sanayici olarak artık susma değil, yazma vaktinin geldiğine inanıyorum. Bugünden itibaren Bayrampaşa Gündem Gazetesi’nde, sadece bir köşe yazarı olarak değil, Bayrampaşa’nın hakkını savunan bir nefer olarak yerimi alıyorum.

Biliyoruz ki ilçemizin sorunları dağ gibi birikti. Bugüne kadar bu sorunları yetkililere sözlü olarak ilettik, uyardık, hatırlattık. Ancak gördük ki söz uçuyor, icraat ise yerinde sayıyor. Bundan sonra kalemimi bir denetim mekanizması gibi kullanacağım. Bazen nezaketle, ama gerektiğinde en sert şekilde doğruları haykırmaktan çekinmeyeceğim. Kimse kusura bakmasın; eğer Bayrampaşa’da yaşıyorsak, yanlış giden işlere "dur" demek bizim hem vatandaşlık hem de insanlık borcumuzdur.

Mercek Altına Alacağımız Konular: Kimse Ayrıcalıklı Değildir!

Köşemizde kimsenin özeliyle uğraşmayacak, ancak kamu menfaatini ilgilendiren her konunun üzerine kararlılıkla gideceğiz. İşte Bayrampaşa’nın kanayan yaraları ve cevabını arayacağımız o sorular:

  • Spor Kulüpleri ve Adalet: Bayrampaşa’nın spor kulüpleri ne yapıyor? Belediyeden ve devletten alınan yardımlar yerli yerinde mi kullanılıyor, yoksa belirli çevrelerin tekelinde mi kalıyor? Kulüpler, yasal bir dayanakları olmadığı halde hangi hakla çocuklardan "kayıt ücreti" adı altında haraç keser gibi paralar topluyor? Bu kadar imkan varken başarı neden gelmiyor? Takımlar arasında sağlanan "sözde" adaletin gerçek yüzünü ifşa edeceğiz.
  • Kentsel Dönüşüm Aldatmacası: Bayrampaşa’da yapılan şey gerçek bir kentsel dönüşüm mü, yoksa sadece eski binaların yıkılıp yerine daha fazla betonun dikildiği bir rant düzeni mi? İnsanlara yaşanabilir bir alan mı sunuluyor, yoksa tabutluk gibi binalar mı reva görülüyor? Bayrampaşa’nın geleceği birilerinin kar hırsına kurban edilemez!
  • Belediye Bütçesi ve Şeffaflık: Sosyal belediyecilik maskesi altında yapılan harcamaların ne kadarı halka dokunuyor? Belediye bütçesi reklam ve gösteriş için mi, yoksa Bayrampaşa’nın alt yapısı ve refahı için mi kullanılıyor? "Rant belediyeciliği" yapanların ensesinde olacağız.
  • Sanayi ve Esnafın Yalnızlığı: Bir sanayici olarak soruyorum: İlçemizin ekonomisini ayakta tutan esnafın ve sanayicinin sorunlarına ne kadar kulak veriliyor? İşletmeler denetlenirken adalet mi gözetiliyor, yoksa yıldırma politikası mı izleniyor?
  • Sokaktaki Gerçekler: Dostlarımızın bize ilettiği; ulaşımdan güvenliğe, madde bağımlılığından çevre kirliliğine kadar her sorunu köşemizde yada, dosya dosya manşetlere taşıyacağız.

Yöneticilerimize, mülki amirlerimize ve siyasetçilerimize sesleniyorum: Yazdıklarımız sizi rahatsız etmesin, aksine kendinize çeki düzen vermenizi sağlasın. Biz hakaret etmeyeceğiz ama gerçekleri de asla eğip bükmeyeceğiz.

Bayrampaşa’nın hak ettiği değeri bulması için çıktığımız bu yolda tüm hemşerilerime merhaba diyorum. 

Gelecek yazılarımızda gerçekleri konuşmak üzere...

Aylin öztürk
25.04.2026 12:06:16
Çok doğru tespitler olmuş. Benim sorunum şu: Spor konusunda çok iyi değiller. Şimdi de spor tesisleri tadilat olacak diye Bayrampaşa’da 8–10 ay çocuklarımız spor yapamayacak. Bunun planlaması önceden yapılır; yerler, servisler ayarlanır, öyle başlanır.

BAŞKAN DURSUN’DAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SAADET PARTİSİ BAYRAMPAŞA’DAN ENGELLERİ KALDIRAN HEDİYE

KURBAN VEKALETLERİ KIZILAY’A EMANET

OKULLARDA "KIZILAY HİJYENİ" DÖNEMİ: DEV İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

MUHTAR ADAYI SEDAT GÜLŞEN’DEN GAZETEMİZE ZİYARET

ÇAY ZATEN 5 LİRAYDI: BU ALGI SİYASETİNİN TAM KENDİSİDİR!

BAŞKAN YARDIMCISI FARUK LAYIK İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

CHP KADIN KOLLARI ANNELER GÜNÜNDE HASAN MUTLU’NUN MESAJINI İLETTİ

ANTALYASPOR’U 4-2 MAĞLUP ETTİ GALATASARAY 26. KEZ ŞAMPİYON!

EYÜPSULTAN95 “EVDE ERKEN ÇOCUKLUK ÖĞRENME PROGRAMI” HİZMETE BAŞLADI

SABRİ AKPINAR PARKI PROJESİNDE ‘TAHSİS’ TARTIŞMASI İBRAHİM AKIN’A SORULDU

BİR NİNNİYLE DEĞİŞİR DÜNYA

SREBRENİTSA ANNELERİ’NDEN AYVALIK KAYMAKAMLIĞI’NA ZİYARET

ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL “KADIN EL EMEĞİ DURAĞI” EYÜPSULTAN’DA AÇILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ' KURBAN BAĞIŞI BEKLİYOR

MHP BAYRAMPAŞA’DA İBRAHİM YEŞİL DÖNEMİ: TEŞKİLAT KAPILARINI YENİDEN AÇTI

ALLAH’IN SELAMINI KİRLİ SİYASETE KURBAN EDENLER!

BAYRAMPAŞA’DA ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ: TRAFİKTE ENGELLERİ SEVGİYLE AŞIYORUZ

MİLLET PARTİSİ: "GAZİOSMANPAŞA'DA 'MUHTEŞEM TÜRKİYE' MEŞALESİNİ YAKACAĞIZ"

ÖRNEK BİR OKUL: GAZİOSMANPAŞA ANADOLU İMAMA HATİP LİSESİ

İstanbul

16.05.2026

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 13:05
  • İKİNDİ 17:01
  • AKŞAM 20:22
  • YATSI 22:02

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 33 24 4 5 48 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 33 21 2 10 40 73
3.TRABZONSPOR A.Ş. 33 20 4 9 25 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.GÖZTEPE A.Ş. 33 14 6 13 13 55
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 33 15 9 9 22 54
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 33 12 9 12 -2 48
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 33 10 13 10 -6 40
10.CORENDON ALANYASPOR 33 7 10 16 1 37
11.KOCAELİSPOR 33 9 14 10 -11 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 33 9 14 10 -14 37
13.İKAS EYÜPSPOR 33 8 17 8 -15 32
14.KASIMPAŞA A.Ş. 33 7 15 11 -17 32
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 33 8 18 7 -14 31
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 33 7 18 8 -23 29
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 33 7 20 6 -24 27
18.ZECORNER KAYSERİSPOR 33 5 16 12 -36 27