Reklam
Reklam
Reklam

Bekir BİKLİÇ

Bekir BİKLİÇ


BAYRAMPAŞA İÇİN SORUMLULUK VAKTİ: BEN DE YAZIYORUM!

Bekir Bikliç Yazıyor


Kıymetli Bayrampaşalılar, Değerli Dostlarım;

Bayrampaşa’nın tozunu yutmuş, çamuruna basmış, bu sokaklarda ömrünü harcamış bir kardeşiniz ve bu ilçenin yükünü sırtlayan bir sanayici olarak artık susma değil, yazma vaktinin geldiğine inanıyorum. Bugünden itibaren Bayrampaşa Gündem Gazetesi’nde, sadece bir köşe yazarı olarak değil, Bayrampaşa’nın hakkını savunan bir nefer olarak yerimi alıyorum.

Biliyoruz ki ilçemizin sorunları dağ gibi birikti. Bugüne kadar bu sorunları yetkililere sözlü olarak ilettik, uyardık, hatırlattık. Ancak gördük ki söz uçuyor, icraat ise yerinde sayıyor. Bundan sonra kalemimi bir denetim mekanizması gibi kullanacağım. Bazen nezaketle, ama gerektiğinde en sert şekilde doğruları haykırmaktan çekinmeyeceğim. Kimse kusura bakmasın; eğer Bayrampaşa’da yaşıyorsak, yanlış giden işlere "dur" demek bizim hem vatandaşlık hem de insanlık borcumuzdur.

Mercek Altına Alacağımız Konular: Kimse Ayrıcalıklı Değildir!

Köşemizde kimsenin özeliyle uğraşmayacak, ancak kamu menfaatini ilgilendiren her konunun üzerine kararlılıkla gideceğiz. İşte Bayrampaşa’nın kanayan yaraları ve cevabını arayacağımız o sorular:

  • Spor Kulüpleri ve Adalet: Bayrampaşa’nın spor kulüpleri ne yapıyor? Belediyeden ve devletten alınan yardımlar yerli yerinde mi kullanılıyor, yoksa belirli çevrelerin tekelinde mi kalıyor? Kulüpler, yasal bir dayanakları olmadığı halde hangi hakla çocuklardan "kayıt ücreti" adı altında haraç keser gibi paralar topluyor? Bu kadar imkan varken başarı neden gelmiyor? Takımlar arasında sağlanan "sözde" adaletin gerçek yüzünü ifşa edeceğiz.
  • Kentsel Dönüşüm Aldatmacası: Bayrampaşa’da yapılan şey gerçek bir kentsel dönüşüm mü, yoksa sadece eski binaların yıkılıp yerine daha fazla betonun dikildiği bir rant düzeni mi? İnsanlara yaşanabilir bir alan mı sunuluyor, yoksa tabutluk gibi binalar mı reva görülüyor? Bayrampaşa’nın geleceği birilerinin kar hırsına kurban edilemez!
  • Belediye Bütçesi ve Şeffaflık: Sosyal belediyecilik maskesi altında yapılan harcamaların ne kadarı halka dokunuyor? Belediye bütçesi reklam ve gösteriş için mi, yoksa Bayrampaşa’nın alt yapısı ve refahı için mi kullanılıyor? "Rant belediyeciliği" yapanların ensesinde olacağız.
  • Sanayi ve Esnafın Yalnızlığı: Bir sanayici olarak soruyorum: İlçemizin ekonomisini ayakta tutan esnafın ve sanayicinin sorunlarına ne kadar kulak veriliyor? İşletmeler denetlenirken adalet mi gözetiliyor, yoksa yıldırma politikası mı izleniyor?
  • Sokaktaki Gerçekler: Dostlarımızın bize ilettiği; ulaşımdan güvenliğe, madde bağımlılığından çevre kirliliğine kadar her sorunu köşemizde yada, dosya dosya manşetlere taşıyacağız.

Yöneticilerimize, mülki amirlerimize ve siyasetçilerimize sesleniyorum: Yazdıklarımız sizi rahatsız etmesin, aksine kendinize çeki düzen vermenizi sağlasın. Biz hakaret etmeyeceğiz ama gerçekleri de asla eğip bükmeyeceğiz.

Bayrampaşa’nın hak ettiği değeri bulması için çıktığımız bu yolda tüm hemşerilerime merhaba diyorum. 

Gelecek yazılarımızda gerçekleri konuşmak üzere...

Aylin öztürk
25.04.2026 12:06:16
Çok doğru tespitler olmuş. Benim sorunum şu: Spor konusunda çok iyi değiller. Şimdi de spor tesisleri tadilat olacak diye Bayrampaşa’da 8–10 ay çocuklarımız spor yapamayacak. Bunun planlaması önceden yapılır; yerler, servisler ayarlanır, öyle başlanır.

Reklam
GAZETECİLİK TARAFTARLIK DEĞİL, KAMU HİZMETİDİR

GAZETECİLİK TARAFTARLIK DEĞİL, KAMU HİZMETİDİR

CUMA HUTBESİ: İNSAN - HAYIRLI CUMALAR

KIZILAY BAYRAMPAŞA'DAN YEŞİLAY'IN YENİ BAŞKANI HÜSEYİN SEVENCAN'A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

CHP BAYRAMPAŞA İLÇEDEN İLÇE EMNİYET MÜDÜRNE ZİYARET

EGEMAKGÖÇ’TEN BİTOLA’DA BÜYÜK BAŞARI

SULTANGAZİ’DE YAĞIŞ MESAİSİ EKİPLER 7/24 SAHADA

BAYRAMPAŞA’DA YOĞUN YAĞIŞ MESAİSİ: BELEDİYE EKİPLERİ TEYAKKUZDA

SAĞANAK YAĞIŞ MESAİSİ BEYLİKDÜZÜ’NDE GECE BOYUNCA SÜRDÜ

YEDAŞ’IN SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE İKİ ÖDÜL BİRDEN

YEDİ DALDA ALTIN PORTAKAL SAHİBİ TAVŞAN İMPARATORLUĞU

SİNEM DEDETAŞ’TAN, BAŞKANVEKİLİ DÜNDAR ZİYA GÜLTEKİN İÇİN TAZİYE

BU TOPRAĞIN HİKÂYESİNİ KADINLAR YAZIYOR

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİNDE: AYŞE ÜNLÜCE 417 OYLA BAŞKANVEKİLİ

BAYRAMPAŞA'YI ZEKİ DENİZLİ İLE KONUŞTUK

ERENKÖY CEMAATİNDEN UYARI: “TOPLUMSAL ÇÜRÜMEYİ KABULLENMİYORUZ!”

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ DÜNDAR ZİYA GÜLTEKİN TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ

İSTANBUL’U SAĞANAK VURDU: EĞİTİME CUMA GÜNÜ ARA VERİLDİ, MOTOSİKLETLER GEÇİCİ OLARAK YASAKLANDI

İSTANBUL'UN ARDINDAN 5 İLDE DAHA OKULLAR TATİL EDİLDİ

İSTANBUL'DAKİ SEL FELAKETİ CAN ALDI:

CAN KAYBI YOK: BAYRAMPAŞA'DA SANAYİ SİTESİNDE KORKUTAN YANGIN!

Reklam
Reklam

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 5 1 1 5 16
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 5 2 0 8 15
3.AMED SPORTİF FAALİYETLER 7 4 1 2 8 14
4.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 2 1 13 13
5.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 2 1 11 13
6.CORENDON ALANYASPOR 7 3 1 3 2 12
7.KOCAELİSPOR 7 4 3 0 2 12
8.ARCA ÇORUM FK 7 3 3 1 4 10
9.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 1 4 0 10
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 3 3 1 -2 10
11.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 7 2 3 2 -1 8
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 2 3 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 7 2 3 2 -8 8
14.ERZURUMSPOR FK 7 2 3 2 -8 8
15.GÖZTEPE A.Ş. 7 1 3 3 0 6
16.TÜMOSAN KONYASPOR 7 1 4 2 -4 5
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 1 5 1 -9 4
18.EYÜPSPOR 7 1 6 0 -18 3