Reklam
Reklam
Reklam

SÜHENDAN KAHRAMAN / Çocuk Terapisti

SÜHENDAN KAHRAMAN / Çocuk Terapisti


BAYRAMLAR VE TOPLUMUMUZ

Suhenden Kahraman yazısı


Toplum olarak geleneklerimize bağlı bir milletiz. 

Değerlerini önemseyen, kendinden sonraki nesillere bırakılan kültürün bir parçası olarak yetişiyoruz. 

Bayramlarımızın kuşaktan kuşağa aktarılması, toplumun geleceği açısından önemlidir. Her türlü özlem duygusunun giderildiği dini bayramlar, yıllar geçtikçe değerini daha iyi anlatıyor. 

Bu örf ve adetlerimizle yetişen yeni nesillere de örnek teşkil ediyor. Ailelerinden görüp öğrendikleri tavır ve davranışlar, genç kuşaklarımızda iz bırakıyor. 

Bizler bazı konularda (futbol, siyaset gibi…) görüş farklılıklarımız olsa da söz konusu birlik ve beraberliğimiz olduğunda el ele oluyoruz. Bu birlik ve beraberlik duygusunu en başta bize yaşatan dini bayramlarımızdır. 

Bayramlar, toplumu bir arada tutar ve kardeşliğin, komşuluğun, paylaşmanın, yardımlaşmanın önemine vurgu yapar. Dini bayramlardaki ziyaretlerin, tebriklerin ve ikramların temelinde bu düşünceler vardır. 

Bayramlar, bize bazen dünyevi işlerin peşinden koşup ihmal ettiğimiz büyüklerimiz ve küçüklerimizle kucaklaşmanın verdiği sevgi ve saygıyı da hatırlatır. İncir çekirdeğini doldurmayan tartışma nedenleri küslüklere neden olurken, böyle zamanlarda birbirimizin kıymetini öğreniyoruz. 

Bayram heyecanı, tüm akrabaları dost meclislerinde buluşturuyor. İnsanlar arasında dini bayramlar, kaynaşmanın, dostlukların ve ahbaplıkların ilerlemesinin bir yolu olarak belli bir öneme sahip olduğu gibi, dini his ve şuurun sosyal hayatta da tazelenmesine sebep oluyor. 

Aslına bakarsak, çocuklardaki bayram mutluluğu daha görülmeye değer. Bayram sabahını iple çeken çocuklar, uyanır uyanmaz yeni kıyafetlerini giyip, komşu kapılarından toplanan şekerlerin, çikolataların tadı ise tam bayram tadında oluyor. Özellikle çocukların hep beraber oynadıkları oyunlar, koşuşturmalar onlar için apayrı bir mutluluk. 

Rahmetli Barış Manço’nun şarkısında dediği gibi; “Bugün bayram, Erken kalkın çocuklar, Giyelim en güzel giysileri, Elimizde taze kır çiçekleri, Üzmeyelim bugün annemizi.” Bayram en çok da çocuklara yakışıyor. Onların yüzlerindeki gülen gözler, bizim de en büyük neşemiz. 

Bugünü özel kılan diğer şey ise annelerimizin yaptığı yemekler, lezzet yarışında yerini alıyor. Tabii ki her yörenin kendine özgü yemek çeşitleri vardır. Ancak yedi bölgenin ortak olduğu lezzetler, yaprak sarması, ev yapımı baklavalar, su böreği gibi yiyeceklerle donatılan sofralar da hoş sohbetler eşliğinde yeniliyor. Kırk yıl hatırı olan Türk kahvesi de dostlukları pekiştiren tatlardan. 

Ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde bir bayrama daha yaklaşıyoruz. İhmal ettiğimiz büyüklerimizin gönüllerini almak, günlük telaş içerisinde koşuşurken unuttuğumuz dostlarımıza ulaşmak, sevgilerini ve hayır dualarını bizden esirgemeyen anne ve babalarımızı ziyaret etmek için bir vesile olacaktır. 

Ayrıca belirtmek isterim ki, kaybettiğimiz sevdiğimiz yakınlarımıza da edeceğimiz duaların karşılık görmesi en büyük dileğimizdir… İyi bayramlar.

Üzmeyelim bugün annemizim bugün annemizi

Reklam
Antropoloji İle Tanrıyı Keşfetmenin Benzerliği

Antropoloji İle Tanrıyı Keşfetmenin Benzerliği

İbb’den Metro Hatlarına 100 Yeni Araç: İlk Tren Seti Behiç Erkin Yerleşkesi’nde Raya İndirildi

Tarih ve Coşku Kocatepe’de Buluştu: Zafer Sürüşü’yle 30 Ağustos Heyecanı

“BEN SENİ DİNLİYORUM” DEMEKLE DİNLEMEK AYNI ŞEY DEĞİL

Abdurrahman Dursun, 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Bayrampaşa, Adına Vefasızlık Yapıyor: Anmıyor.

Kızılay’dan Bayrampaşa’da Kan Bağışı Seferberliği: Kaymakam Çiftçi’ye Anlamlı Ziyaret

Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır ile Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu tutuklandı

30 Ağustos’ta Marmaray, Başkentray, İZBAN ve bazı raylı sistemler ücretsiz olacak

Esenler’De Minik Öğrencilere Başkan Göksu’Dan Kırtasiye Müjdesi

Ordu’da Kültür Yolu Rüzgarı: El Emeğinden Edebiyata Dolu Dolu Bir Gün

Kuzey Kıbrıs’ta Turİzm Deneyİmİ Çeşİtlenİyor: Tarİh, Lezzet ve Doğa Aynı Rotada

İstanbul Modern'in "Okul Öncesi Müzede" programı yenilenen içeriğiyle başlıyor

Yolunu Kaybeden Yavru Yunusu İstanbul İtfaiyesi Kurtardı

Çanakkale Kültür Yolu Festivali İle Tarih, Sanat Ve Lezzet Aynı Rotada Buluşuyor

Türk Kızılay Genel Başkanı Refah Sınır Kapısı’Nda “Gazze’Ye 600 Tır Yerine 100 Tır Yardım Girebiliyor”

Altın Portakal’Da Ulusal Belgesel Film Yarışma Jürisi Açıklandı:“Sabire Soytok, Selçuk Metin ve Aslı Akdağ”

Göktürk 1. Safir Sokak’Ta Asfalt Yenileme Çalışması

Spam ve dolandırıcılık mesajları artıyorsa dikkatli olun

“Karides Duruşu” Tıbbi Bir Hastalık Değil

Reklam

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GENÇLERBİRLİĞİ 2 2 0 0 2 6
2.GALATASARAY A.Ş. 2 1 0 1 4 4
3.SAMSUNSPOR A.Ş. 2 1 0 1 2 4
4.TRABZONSPOR A.Ş. 2 1 0 1 1 4
5.CORENDON ALANYASPOR 2 1 0 1 1 4
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 2 1 0 1 1 4
7.KASIMPAŞA A.Ş. 2 1 0 1 1 4
8.FENERBAHÇE A.Ş. 2 1 1 0 1 3
9.AMED SPORTİF FAALİYETLER 2 1 1 0 1 3
10.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 2 1 1 0 1 3
11.KOCAELİSPOR 2 1 1 0 0 3
12.BEŞİKTAŞ A.Ş. 2 1 1 0 0 3
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 2 1 1 0 -1 3
14.GÖZTEPE A.Ş. 2 0 1 1 -1 1
15.ARCA ÇORUM FK 2 0 1 1 -1 1
16.EYÜPSPOR 2 0 2 0 -2 0
17.TÜMOSAN KONYASPOR 2 0 2 0 -3 0
18.ERZURUMSPOR FK 2 0 2 0 -7 0