Gelecek Partisi İstanbul İl teşkilatının 10 Ocak 2023 günü İstanbul basın buluşmasında Genel başkan Ahmet Davutoğlu’na bizzat kendisine verdiğim mektubu yayınlıyorum.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu’na arz ederim…
Sayın Genel Başkan!..
Hadsizlik saymazsanız; hem bir Konyalı olarak hem de milli ve manevi değerlere bağlı biri olarak, sizinde milli ve manevi değerlere bağlı olduğunuza inandığım için size bu mektubu yazmak istedim.
Çocuk yaşımdan itibaren ülke meseleleri üzerinde yoğruldum, milliyetçi, mukaddesatçı, muhafazakar siyasetin yolunu açan bir teşkilatta yetiştim. Böyle bir kadro içinde büyüdüm. Hem siyasi hayatımda hem de gazetecilik hayatımda hiçbir zaman menfaat, makam ve kasa düşünmedim. Bunları sizinde aynı düşüncede olduğunuz, aynı konuda ortak tanıdıklarımız olduğu için yazıyorum.
Sayın Genel Başkan!..
Sizin milli ve manevi değerlere bağlı olduğunuza, dürüst olduğunuza, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruduğunuza, makam için değil din - vatan – millet değerleriyle siyaset yaptığınıza şahit olduk.
Benim gibi düşünenlerin artık yumruğunu masaya vurmalı, %49.5 oy almış bir başbakan olarak ağırlığını koymalı dediğimiz bir dönemde isteseydiniz de yapardınız ama sırf ülkede kaos çıkmasın diye fedakarlık yaptığınıza da şahit olduk.
Başbakan olduğunuz dönemde ve daha sonrası kuruluş değerlerinden kayan AK Parti için nasıl çırpındığınıza, rüşvete, yolsuzluğa, ahlaksızlığa, talana karşı nasıl baktığınıza, başbakanlık döneminizde il başkanlarına karşı yaptığınız tarihi konuşmayı köşemde yazmış, daha sonra özellikle 54 maddelik deklarasyonunuzu tam metin olarak gazetemde yayınlamış biri olarak ahlaklı ve rahmani bir siyaset yürütmek istediğinize de şahit olduk.
Parti kuruluşuna başladığınızda milli ve manevi değerlere bağlı ahlaklı ve rahmani siyaset yürütecek bir siyasi parti kuruluyor diye gerçekten çok sevindik. Resmi olarak olmasa da dışarıdan aktif olarak görev almak istedik, tecrübelerimizle faydalı olacağımızı söyledik olmadı. Teşkilatların daha aktif, ahlaki ve rahmani siyaseti daha verimli ortaya koyması gerekir.
Sayın Genel Başkan!..
Türk siyasetinin en büyük eksikliği, farklı fikirlerde olsa dahi ülke problemlerinin ortak noktalarında buluşan “Milli Mutabakat” birliktelikleridir. Dolayısıyla 6’lı masanın milli mutabakat açısından önemli görmekteyiz. Hatta bu masa daha genişlemiş olsaydı çok daha faydalı olurdu. Meclis dışında belki kitlesel parti olamamış ama bu ülkeye çok değerli fikirler vermiş, katkı sağlamış partilerinde o masada olması gerekirdi, faydalı da olurdu.
Milli mutabakat açısından böyle bir birliktelik önemli ama ittifak farklı olduğuna inanıyoruz.
Milli mutabakat farklı fikirde olanlarla yapılabilir ama ittifak aynı fikirde, aynı inançta, aynı amaca yönelik hedefi olan partiler ve gruplarla yapılmalıdır. Bizim anladığımız ahlaklı ve rahmani siyaset bir koltuk sevdası için değil tarihi sorumluluk içinde hedefi büyük milli ve manevi değerlerimizi inşa edip, dini ve milli kültürümüzü yaşanır kılmaktır. Bunun için ittifakı fikri, inancı, yaşantısı birbirine yakın aynı olan insanları o manevi binayı kurması olarak anlarız.
Bunun en güzel örneği Merhum Aykut Edibali’nin projesi ve planlamasıyla yapılan, Merhum Necmettin Erbakan ve merhum Alpaslan Türkeş’in birlikteliğiyle oluşan 1991 Genel seçimleri ittifakıdır. Baraj aşma imkanı olmayan partilerin bir araya gelmesiyle anti demokratik seçim ve siyasi partiler sisteminin barajlarını yerle yeksan etmiştir.
Bu projenin tohumu 1970’li yıllarında atılmıştı. 1991 ruhuyla fide verdi ve sonrasında muhafazakar siyasetin önü açıldı iktidar oldu.
Sayın Genel Başkan!..
Anti demokratik seçim ve siyasi partiler sistemi 70’li, 80’li, 90’lı yıllarda vardı gene var. Bu anti demokratik sistemin barajlarını yıkmanın bir tek yolu var milli güçlerin bir araya gelmesi ile başarılabilir. 6’lı masa mutabakat için tamam ama milli bir ittifak için olmaması gereken bir birliktelik.
Evet CHP, HDP anayasal olarak Türk siyasetinin bir parçası, siyasi partileri. Sizde biliyorsunuz ki, merkez sağ ve muhafazakar seçmen %60’ları bulmaktadır. Bu seçmen kitlesi de CHP ve HDP’nin içinde olacağı bir ittifakı kabul etmez. Geçmişten gelen bir olgu bu. Tabi aynı zamanda birliktelik ne getirir diye toplumda büyük endişe var. Yeniden o toplum yapımızdan uzak zihniyetin gelmesi topluma endişe veriyor. Bu endişeden kurtarmak sizin elinizde.
Mutabakat toplantıları tamam fakat ittifak yapmanız size inanan kesimleri hayal kırıklığına uğratıyor.
Sayın Genel Başkan!..
CHP HDP hatta DEVA dışında masada olan İYİ Parti, Gelecek Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve dışarıda olan Yeniden Refah Partisi, Millet Partisi gibi değerleri de yanınıza alarak 91 Ruhunu canlandırsanız büyük teveccüh alırsınız. Seçimlere daha çok var bu ruh Ülkemiz açısından önemli bir yol olacaktır.
Milli ve Manevi değerlere bağlı siyasi parti ve STK yapılanması içinde olan toplumsal değerlerin mutlaka bir araya gelerek manevi binayı birlikte yapması gerekir.
Eğer 6’lı masanın sermayesiyle HDP tabanlı bir iktidar olursa, istemediğimiz yapılaşma oluşursa vebali de üstünüzde olacaktır.
Sayın Genel Başkan!..
İçimden geldiği gibi benim gibi düşünen toplumun düşüncelerini size aktarmayı kendime görev akteddim. Biz böyle yetiştik, yanlışa karşı doğruyu savunmayı ve doğruyu hep dile getirmeyi, doğrudan ayrılmamayı.
En içten dileklerimle saygılar sunar, başarılar dilerim. Ahlaklı ve rahmani siyaseti tesis edeceğinize ve değerlerimiz doğrultusunda tarihi görevi yapacağınıza yürekten inanmak istiyorum.
Mehmet Ceylan
Bayrampaşa Gündem Gazetesi
İstanbul
22.11.2024