MEHMET CEYLAN


AK İSTANBUL’DA YENİ BAŞKAN YENİ DÖNEM

olarak İstanbul 7. Olağan Kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapıldı ve yeni yönetim listesiyle birlikte AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oldu


Günlerdir beklenen AK Parti İstanbul İl başkalığı olağan kongresi geçtiğimiz günlerde yapıldı.

En çok merak edilen konu da Bayram Şenocak devam edecek mi? Yoksa yeni bir aday mı? olacak derken aday belirlendi.

Adayın belirlenmesi tartışmayı birlikte getirdi. Şimdiye kadar AK parti içinde adı sanı belli olmayan bir kişi aday olarak ilan edildi. Kimileri 94 ruhu dedi, kimileri AK Parti Milli Görüş’e teslim dedi, kimileri de değişim için mevcut yönetime darbe denildi, AK Parti’yi bitirme adayı diyenler oldu. AK Parti İstanbul il başkanlığının  eskisi için, yenisi için tartışması uzun sürecek gibi.

Osman Nuri Kabaktepe; tek aday olarak İstanbul 7. Olağan Kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapıldı ve yeni yönetim listesiyle birlikte AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oldu. Öncelikle Ülkemiz, İstanbul ve AK Parti için hayırlı olsun. Yeni yönetimi tebrik ederim.

Yeni İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’ye bakalım isterseniz. Osman Nuri Kabaktepe ilahiyatçı, felsefeci ilmi yapısı olan bir kişi olduğunu gördük. Siyasetle iştigali olmasına rağmen STK yönetimlerinde daha tecrübeli olduğu görülüyor. Milli Görüş teşkilatları içinde yer almış biraz fanatik ‘cı’lıkçı yapısı ağır basıyor gibi. Şimdi de AK Parti İstanbul gibi metropol bir ilin başkanı oldu.

İstanbul’un siyasette önemli bir yeri var. Diğer 80 vilayetin karmasıyla oluşan bir metropol İstanbul. İstanbul’dan vereceğiniz mesaj, estireceğiniz rüzgar diğer 80 vilayete hatta ülke sınırları dışına gider. Onun için her yönüyle dolu birinin başkan olması önemli.

Onun için İstanbul İl başkanlığının tartışılması kadar doğal bir şey olamaz. Fakat burada tartışılan konulardan bir tanesi Osman Nuri Kabaktepe’nin Ak Partili olup olmaması ve nasıl bir yapı oluşacağı. Bu tartışmaya AK Partiye yakınlığı bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi’nin yazısıyla kapatalım.

“Öyle ya AK Parti yeni kurulmuş bir parti değil 20 yıllık bir parti. Kendi teşkilatlarının içinden İstanbul İl Başkanlığı görevini yapacak liyakate sahip bir ismin bulunamamış olması tuhaf olduğu kadar hazindir de. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisine üye dahi olmamış bir ismi transfer etmesi ve bu transferin teşkilat sevinçle karşılanması, teşkilatlarda heyecan rüzgarı estiriyor oluşu, ayrıca düşündürücüdür. (Abdülkadir Selvi, Hürriyet, 23 Şubat)”

Kimdi veya nasıl tartışmalarını bir taraf bırakıp bundan sonra nasıl olura bakmak daha iyi olur.

Osman Nuri Kabaktepe için bundan sonra nasıl olur ona bakmak lazım. Sanırım iki soru cevap bekliyor.

Bir; Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul teşkilatları yani takımın kadrosu kurulduktan sonra, o kadronun başına getirildi. Herkesin bildiği gibi İstanbul’da bir yapı vardı teşkilatları da onlar organize ediyordu. Bu durum samimi teşkilatçıları bile rahatsız etmiş tepki gösterdikleri olmuştu. Aynı yapı ilçeleri teşkilatlarını oluşturdu kongrelerini yaptı. İstanbul’un 39 ilçesinde takım kuruldu buna bir teknik direktör lazımdı, teknik direktör olarak Osman Nuri Kabaktepe getirildi.

Soru şu; Bu yapının oluşturduğu takım yeni teknik direktörle uyum sağlayabilecek mi?

İki; Siyaset uzun soluklu bir süreç olduğu için yaşı geçenlerin yerine yeni yetişen gençler gelirse, kadro yenilenirse bir hareketlerin idamesi daha uzun ve kalıcı olur. Gelen gençliği yetiştiremezseniz hareket bir yerde biter. 

MGV kökenli bir başkanın Z kuşağıyla arasını nasıl kuracak yada MGV gençliğiyle hiç alakası olmayan AK Parti gençliği ile uyum sağlayabilecek mi?

22 ŞUBAT ÖNCESİ SONRASI

Osman Nuri Kabaktepe aday olarak açıklandığı zaman hemen kim olduğuna baktık. Sosyal medya hesabına ve kişisel internet sitesini inceledik. 22 Şubat öncesi hem sosyal medya hesabında hem de kişisel internet sitesinde bırakın partizan bir paylaşımı, siyaseten bile bir yazısı ve paylaşımı yok. AK Parti ile ilgili hiçbir yazı ve paylaşım geçmez. Bunun önemli olduğunu, partizanlıktan uzak bir başkan demiştik ki, başkan seçilmesiyle bırakın siyaseten paylaşımı, partizanca paylaşım modasına çabuk uydu.

Şunu söylemek istiyoruz rakibi düşmanca gören siyaset yapısı ve paylaşımlar, siyasette rakibi düşmanca gören siyaset anlayışı, kötüleme propagandası ve dışlama, kutuplaştırma kazanmaktan ziyade kaybettirir.

Osman Nuri Kabaktepe’yi ve il yönetimini ve önceki yapının oluşturduğu takım ile nasıl bir yönetim gösterecekler ileriki zaman içinde göreceğiz.   

Kadri YETİŞMİŞ
28.02.2021 11:46:57
Hayırlı olsun

İSTANBUL’UN SESİ GAZETESİ 19. YILINI KUTLADI

YAPAY ZEKA PROJESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

BİSİKLET TURU VE MİLLÎ MAÇ HEYECANI YEŞİLAY’DA YAŞANDI

KIZILAY YILIN İLK 5 AYINDA 1,2 MİLYON ÜNİTE KAN BAĞIŞI ALDI

TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANI HASAN MUTLU’DAN SABRİ AKPINAR PARKI TEPKİSİ

BAYRAMPAŞA’DA ÇIRAĞLAR YAKILDI, SEMAHLAR DÖNÜLDÜ: VAKIF ŞUBESİ AÇILDI!

MİLLİ MAÇ COŞKUSU MEYDANLARA SIĞMADI: TÜRKİYE TEK YÜREK!

MİLLİ TAKIM 2- 0 YİNEDE CANINIZ SAĞOLSUN

DUALAR SİZLERE SİZE GÜVENİYORUZ. TRT1 CANLI YAYIN

BAĞIMLILIK VE ADLİ TIP ALANININ UZMANLARI İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

KAHRAMANMARAŞ NEDEN UNESCO EDEBİYAT ŞEHRİ SEÇİLDİ?

İSTANBUL MİLLETVEKİLLERİ VATANDAŞIN NABZINI PAZAR YERLERİNDE TUTTU

12 HAZİRAN ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE GÜNÜ PANELİ

BAYRAMPAŞA’DA LİSELERDE MEZUNİYET COŞKUSU

İSTANBUL YOLLARINDA DÜNYA KUPASI HEYECANI

BAYRAMPAŞA ORDULULAR DERNEĞİ 1. ORDU KÜLTÜR FESTİVALİ BAŞLADI

YKS VE LGS SINAV ÖNCESİ KÜTÜPHANEDE ÇORBA VE ÇAY İKRAMIYLA ÖĞRENCİLERE DESTEK

MALATYA GÜNLERİ YOĞUN KATILIMLA BAŞLADI

BELEDİYEDEN YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL KAHVALTISI

SULTANGAZİ HAREZMİ EĞİTİM ŞENLİĞİ

İstanbul

15.06.2026

  • İMSAK 03:24
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 17:09
  • AKŞAM 20:45
  • YATSI 22:36

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30