Tarih: 05.01.2023 14:48

ZOR ANINDA İBB YANINDA KAMPANYASI KADINLARLA BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Ekrem İmamoğlu, “Bir daha İstanbul'a ‘Erkekler Belediyesi’ kurdurtmayacağız. Kadınların ve erkeklerin eşit bir biçimde şehri yönettikleri, şehre imkanlar sundukları, bir arada konuşup, bir arada düşünüp, bir arada karar aldıkları bir belediye olacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi. O belediyeyi tekrar ‘erkekler belediyesine’ dönüştüremeyeceğini anlayanlar, belediyeye el koymaya kalkışıyor olabilirler. Ama bu güler yüzüm, kendime olan inancımdan ve bu şehrin 16 milyon insanına olan inancımdan; o kanunsuzluğa asla fırsat ve geçit vermeyeceğiz” dedi. 

“CUMHURİYET’İN KADINLARA KATMAK İSTEDİĞİ DEĞERLERE LAYIK OLMAMIZ LAZIM”

Cumhuriyet’in 100’ncü yılının önemine dikkat çeken İmamoğlu, “Bu Cumhuriyet’in kadınlara katmak istediği değerler ve vermek istediği hak, hukuk ve özgürlükler önemli. Bunlara layık olmamız lazım. Çok geciktik. Çok iyi durumda olmalıydık. Bugün bu soruların birçoğunu konuşmuyor olmalıydık. Ama inşallah bu an itibariyle, biz 2023’ü bir eşik kabul ediyoruz. Cumhuriyet’imizin 100’ncü yılında, bir sonraki yüzyıla bu konuda da kararlı bir millet olmalı ve bu ülkede yaşayan her kadının eşit haklara, hürriyete, özgürlüklere ve ekonomik imkanlara sahip olduğu bir memleket var edecek günleri hep birlikte hazırlamalıyız. Hem bu güzel Cumhuriyet’e ve demokrasiyle taçlandıracağımız Cumhuriyet’imize, ikinci yüzyılına hem de Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hep birlikte mahcup olmayız inşallah” şeklinde konuştu. 

“KANUNSUZLUĞA ASLA FIRSAT VE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

“Bir daha İstanbul'a ‘Erkekler Belediyesi’ kurdurtmayacağız” diyen İmamoğlu, konuşmasını, “Kadınların ve erkeklerin eşit bir biçimde şehri yönettikleri, şehre imkanlar sundukları, bir arada konuşup, bir arada düşünüp, bir arada karar aldıkları bir belediye olacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi. O belediyeyi tekrar ‘erkekler belediyesine’ dönüştüremeyeceğini anlayanlar, belediyeye el koymaya kalkışıyor olabilirler. Ama bu güler yüzüm, kendime olan inancımdan ve bu şehrin 16 milyon insanına olan inancımdan; o kanunsuzluğa asla fırsat ve geçit vermeyeceğiz. Kesinlikle hanelerimizden, mahallemizden, ailelerimizden, şehrimizden, memleketimizden hak, hukuk ve adalet duygusu eksik olmasın. Allah, ülkemizi, şehirlerimizi ahlak yoksunu, vicdan yoksunu, adalet yoksunu yöneticilerden korusun. Sizin dualarınız kabul olur. Yüzüncü yılda her şey çok güzel olsun” sözleriyle noktaladı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —