Tarih: 30.08.2018 13:32

ZAFERLER MİLLET OLMA ÖZELLİĞİMİZDENDİR

Facebook Twitter Linked-in

Bayrampaşa Belediyesi Meclis Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen Başkanı, İTO Meclis üyesi Rasim Bilgehan yayınladığı ?Zaferler Haftası? mesajında tarihte yaşadığımız zaferlerin millet olma özelliğimizden olduğunu belirtti.

Bilgehan; ?Türk tarihinde birçok dönüm noktaları ve önemli günler vardır. 947 yıl önce 26 Ağustos 1071´de atamız Alpaslan´ın önderliğinde Anadolu´ya Türk mührü vuruldu? Malazgirt´ten 851 yıl sonrada işgal edilen vatanımız, bundan 96 yıl önce 26 Ağustos 1922´de düşmanlardan kurtarılarak bağımsızlığımız kazanılmıştır.

30 Ağustos Zaferi Türk Milleti´nin yeniden varoluşunu ifade etmektedir. İstiklal Savaşı´nın başlangıcını teşkil eden, Ulu Önder Atatürk´ün komutasındaki Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi´nde, milletimiz ve ordumuz, adeta imkânsızı başararak, başka milletlere de örnek olacak muhteşem bir zafere imza atmıştır.

30 Ağustos Zaferi, milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya bir kez daha kanıtlamıştır.

30 Ağustos Zaferi Türk Milleti´nin gerektiğinde, ortak değerlerde bütünleşerek, malı ile canı ile birlik ve beraberlik içerisinde nice destanlar yazabileceğinin bir işaretidir.

İstiklal Savaşı´nı taçlandıran, milli şuuru ve onuru yücelten, böylelikle Türkiye Cumhuriyeti´nin doğuşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi ile milletin egemenliğinin, kayıtsız-şartsız bağımsızlığının ve ebedi varlığının ilanıdır. Zaferlerle dolu Agustos ay ve Zaferler Haftası kutlu olsun. Tüm zaferlerin kahramanlarını rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —