178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

YÜCEL ŞEHİTLERİ 77. YILINDA DUALARLA ANILDI

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin geçmiş yıllarda olduğu gibi Yücel Şehitlerini unutmadı, düzenlediği bir programla andı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2025 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2025 15:59
  • A-
  • A+

Bayrampaşa Windsor Hotel 'de Yücel şehitlerinin 77. Yılı anma programına yoğun bir katılım oldu. Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Özcan Sönmez, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Adnan Şahinler, Rumeli Türkleri Vakfı Başkanı Fuat Dönmez, Bayrampaşa Rumeli Balkan Platformu Başkanı Erkan Aras, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şube Başkanı Ercüment Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleri,  derneğin önceki dönem başkanları, çeşitli derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marş’nın okunmasıyla başlamasıyla başladı. protokol konuşmaları sonrası Ahmet Demiray hoca Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua yapıldı. 

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Özcan Sönmez, katılımcılara hoş geldiniz diyerek teşekkür etti. Sönmez: “Balkanlar yıllarca acılara sahne olmuş bir coğrafya, bu coğrafyadan kopup gelen bizler Yücelciler sayesinde benliğimizi koruduğumuz farkındayız.” Dedi.

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Adnan Şahinler ise konuşmasında, Yücel Teşkilatı üyelerinin, Türklük için bayrak için ezan için mücadele verdilerini, Bayrak ve silah üzerine yemin ettiklerini, hepsini saygı ve rahmetle anıyoruz ifadelerini kullandı..

Programın sonunda Şair Mehmet Ali Osmanlı Şehit Yücelciler için yazdığı şiiri okudu. Derneğin en eski üyesi olan 96 yaşındaki Muhterem Tahta İşleyen ve Şair Mehmet Ali Osmanlı’ya, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Özcan Sönmez tarafından birer plaket takdim edildi.

YÜCEL HAREKETİ
Makedonya'da yaşayan Müslüman Türkler, 1937'de milli ve manevi değerlerini, örf ve adetlerini korumak ve yaşatmak üzere toplanmaya başlandığı ve 1945'te teşkilata "Yücel" ismi verilirken, başkanlık görevini Üsküp'teki Ataullah Efendi Medresesinde tahsil yapan, daha sonra Mısır'daki El Ezher Üniversitesine giderek fıkıh, kelam, tasavvuf ve Batı felsefesi alanlarında eğitim gören Şuayb Aziz Efendi üstlendiği anlatıldı. 1945 yılında Üsküp’te kurulan Yücel Teşkilatıyla, Türklere hizmet etmeye çalışan ve soydaşlarımıza yönelik zulümlerin son bulmasını isteyen Yücel Hareketi’ni eski Yugoslavya'daki bütün milliyetçi teşkilatların ortadan kaldırılma çabaları sonucu Ağustos 1947'de 16 kişinin tutuklanarak yargılanmaya başladığı ifade edildi.
Kurulan düzmece mahkeme sonucu, 25 Ocak 1948'de dört teşkilat mensubu hakkında idam kararı verdi. Şuayb Aziz, Adem Ali, Ali Abdurrahman ve Nazmi Ömer, 27 Şubat 1948'de kurşuna dizildi. Diğerleri ise ağır hapis cezalarına çarptırıldı.

 

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ BAŞKAN VEKİLİ SEÇMEK İÇİN PAZAR GÜNÜ TOPLANACAK

KEREM GÜLER PARTİSİNDEN VE MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKANI HASAN MUTLU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE TUTUKLU VE SERBEST KALANLARIN LİSTESİ

CHP'DEN İLK TEPKİ: HALKIMIZIN İRADESİ BİZİMLEDİR

BAŞKAN HASAN MUTLU BOYUN EĞMEDİ 20 KİŞİ İLE BİRLİKTE TUTUKLANDI

BAŞKAN HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

OKUL BİRİNCİLERİ SULTANGAZİ BELEDİYESİYLE KARADENİZ'İ KEŞFETTİ

İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

SAADET BAYRAMPAŞA’DAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE DESTEK ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NDEKİ SORUŞTURMA KAPSAMINDA 48 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

MÜFTÜ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN İLİM YAYMA CEMİYET’İNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA “DEMOKRASİ NÖBETİ”

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON VE YAPRAK DÖKÜMÜ

ÖNCEKİ DÖNEM MECLİS ÜYESİ İBRAHİM BULUT BALOTA’DAN İNCE AYARLI MESAJ

CHP BAYRAMPAŞA’DA YAPRAK DÖKÜMÜ; İSTİFALAR ARDI ARDINA GELDİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI KAPANIŞ TÖRENİ

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MURAT SALMAN PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

BAYRAMPAŞA'DA MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI DÜZENLENİYOR

HASAN MUTLU “HALKIMI DESTEĞE BEKLİYORUM”

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
YÜCEL ŞEHİTLERİ 77. YILINDA DUALARLA ANILDI

İstanbul

18.09.2025

  • İMSAK 05:14
  • GÜNEŞ 06:40
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:37

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0
  • Perşembe 21.8 ° / 17.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 19.5 ° false
  • Cumartesi 24.2 ° / 18.5 ° Güneşli