YKS Sonuçları Açıklandı: İŞTE MERAK EDİLEN TÜRKİYE BİRİNCİLERİ

YKS Sonuçları Açıklandı: İŞTE MERAK EDİLEN TÜRKİYE BİRİNCİLERİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), uzun süren bekleyişin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını duyurdu. ÖSYM'nin resmi internet sitesi "https://

 Editör: Meryem Ramazan

Milyonlarca öğrenci, YKS'ye hazırlık sürecinin ardından, ÖSYM'nin resmi internet sitesi "https://sonuc.osym.gov.tr" üzerinden puanlarını öğrenebildi. 2023-YKS sonuçlarına ilişkin olarak ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Ersoy, yaptığı açıklamada, değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını ve adayların sınav sonuçlarına yukarıda belirtilen adresten ulaşabileceklerini ifade etti.

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, öğrenciler heyecanla üniversite tercihlerine odaklandı. Öğrenciler, YKS sınavlarından aldıkları puanlara göre tercihlerini belirleyecekler ve tercih tarihlerini öğrenmek için ÖSYM'nin resmi internet sitesini sorgulamaya başladılar.

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Bu süre içinde öğrenciler, üniversite ve bölüm seçimlerini yaparak gelecekteki eğitim hayatlarına yön verecekler.

YKS'nin en başarılı adayları da açıklandı. Alan Yeterlilik Testi (AYT) birincisi Sayısalda Mustafa Özcan, Atatürk Anadolu Lisesi ve Namık Emre Acar Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi'nden mezun oldu ve eşit ağırlık birincisi oldu. Sözel birincisi ise Emre Ekici Süleyman Demirel Fen Lisesi'nden, Sayısal birincisi Ahmet Berk Takır ise Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun oldu.

ÖSYM Başkanı Ersoy, başarılı öğrencileri tebrik ederek, gelecekteki eğitim ve kariyerlerinde başarılar diledi. YKS sonuçlarına göre üniversite tercihleri yapacak olan tüm adaylara da başarılar temenni etti.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS doğru yanıt ortalamalarını açıkladı: Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) tablo şöyle: -Türkçe (40 soru) 20,021, -Sosyal bilimler (20 soru) 8,688 -Temel matematik (40 soru) 8,218 -Fen (20 soru) 3,546. Alan Yeterlilik Testi’nde ise tablo şöyle: -Matematik (40 soru) 7,576 -Fizik (14 soru) 2,519 -Kimya (13 soru) 1,768 -Biyoloji (13 soru) 2,08. -Türk dili ve edebiyatı (24 soru) 5,763 -Tarih-1 (10 soru) 1,730 -Coğrafya-1 (6 soru) 1,304 -Tarih-2 (11 soru) 1,805 -Coğrafya-2 (11 soru) 2,435, -Felsefe (12 soru) 1,844 -Din kültürü ve ahlak bilgisi/ek felsefe grubu (6 soru) 1,394

Sonuçların açıklanmasının ardından Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, sosyal medya hesabından "Sevgili gençler. #YKS sonuçları hepiniz için hayırlı olsun. Umarım hepiniz gönlünüzden geçeni başarırsınız. Üzülmek yok unutmayın bu sadece bir sınav. Yeniden deneyebileceğiniz ve daha iyilerini yapabileceğiniz bir sınav. Hepinizi seviyorum ve sizlerle gurur duyuyorum."  yazarak gençlerin yanında olduğunu belirtti.