178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ ATÖLYE SERGİLERİ BAŞLADI

Yeşilay’ın YEDAM Atölye sergileri başladı.

TARİH: 29.01.2024 15:51
Son Güncelleme: 29.01.2024 15:51

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

Ankara, Edirne, Diyarbakır, Samsun, Antalya, Burdur, Çorum, Isparta, Ağrı, Batman, Afyonkarahisar, Yozgat ve Konya illerinde organize edilen YEDAM Atölye Sergi çalışmalarında alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlısı olup tedavisi devam eden danışanların yaptıkları tuval, seramik ve ahşap boyama gibi çalışmalar ziyaretçilerle buluştu. YEDAM Atölye sergileri Adana, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Tokat illerinde de devam edecek.

 

Tamamı bağımlılık alanında çalışan uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibiyle bağımlı bireylere ve bağımlı bireylerin yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti veren YEDAM’larda, psikososyal destek hizmetlerinin yanı sıra atölye çalışmaları da yürütülüyor.

YEDAM Atölyelerinde, danışanların ilgi ve yeteneklerine göre resim, el sanatları, mutfak, spor, grafik tasarım ve bitki yetiştiriciliği gibi alanlarda eğitimler veriliyor. Bu eğitimler sayesinde, danışanların boş zamanlarını değerlendirmeyi, ruhsal sorunlarını azaltmayı, mesleki beceriler kazanmayı öğrenmesi ve tekrar bağımlılığa dönme riskinin azaltılması hedefleniyor. 

YEDAM Atölye Sergileri 7 Ocak’ta Samsun ve Diyarbakır’da, 11 Ocak’ta Ağrı’da, 13 Ocak’ta Çorum ve Konya’da, 12-13 Ocak’ta Afyon’da, 15 Ocak’ta Burdur’da, 15-16 Ocak’ta Antalya’da, 16 Ocak’ta Yozgat’ta,17 Ocak’ta Isparta’da, 20 Ocak’ta Mersin’de, 25 Ocak’ta Edirne’de ve 25-26-27 Ocak’ta Ankara’da yapıldı. Sergiler danışanların motivasyonunu artırırken, destek almak isteyen kişiler tarafından da yoğun ilgi gördü.

“Sergilerimizde, danışanların eserleri sanatseverlerle buluşuyor.”

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, atölye sergileri hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Kurulduğu günden bu yana, 1 milyondan fazla çağrı alan Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimiz, danışanlarımızın bağımlılıkla mücadelesinde yol gösterici oluyor. En az 3 yüz yüze görüşmeye gelmiş olan danışanlarımıza yaptığımız anketlerde, danışan memnuniyet oranını yüzde 91 olarak ölçümlüyoruz. Bağımlılık gibi zorlayıcı bir alanda; bu yüksek memnuniyet oranı oldukça umut verici. Atölye çalışmaları, bağımlılıkla mücadelemizin önemli bir parçası. YEDAM atölye çalışmaları ile danışanların becerilerini artırmayı, bağımlılığın tekrarlamasını önlemeyi, sosyal, yaşamsal ve meslek edinme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu değerli çalışmaları sergi ile taçlandırmaya karar verdik ve atölye sergilerimizi gerçekleştirmeye başladık. Atölye sergileri, danışanların ürettikleri eserleri sanatseverlerle buluşturarak onların başarılarını gözler önüne seriyor. Bu sergiler, danışanlarımızın renklerini yeniden kazanmalarının çok kıymetli bir göstergesi. Herkesi bağımlılıkla mücadeleye ve sergilerimize davet ediyoruz. 

Ocak ayında başlayan YEDAM atölye sergileri Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Tokat illerinde gerçekleşecek sergilerle Mart ayına kadar devam edecek. 

 

Yeşilay Hakkında

1920 yılında faaliyetlerine başlayan, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay; insan onurunu ve saygınlığını temel alır. Tüm toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışır. Millî ve ahlaki değerleri önceler. Ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ile savunuculuk çalışmaları yürütür. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri artıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra; tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 97 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleriyle (YEDAM) bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve KKTC’de olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 Danışma Hattı üzerinden ulaşılabilmektedir.

Türkiye’ye özgü bir bağımlılık rehabilitasyon sistemi olan her biri 40’ar yataklı Yeşilay Rehabilitasyon Merkezleriyle Bursa ile Diyarbakır’da alkol ve madde bağımlısı bireylere yatarak hizmet verilmektedir.

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. “Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsü”ne ve “Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Türkiye Mükemmellik Ödülü”ne sahiptir.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

YEŞİLAY KADIN KOMİSYONU’NDAN MÜFTÜLÜĞE "CAMİLER HAFTASI" ZİYARETİ

İBB’DEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 100 MİLYON LİRALIK MALZEME DESTEĞİ

BAŞKAN ACAR VE HEYETİNDEN NURİ ÖRS ORTAOKULU'NA ZİYARET

STK'LARDAN "GAZZE'YE UMUT OL" PROGRAMI DUYGU DOLU YAPILDI

İTO BAŞKANI AVADGİÇ'TEN BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NE ZİYARET

BİNLERCE KIZ ÖĞRENCİNİN GELECEĞİ AYDINLANIYOR

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

SEÇİMİN İPTAL GEREKÇESİ: GEÇERSİZ OYLAR DEĞİL, OTURUM BAŞKANININ ADAY OLMASI

ENGELSİZ KIZILAY'DAN MÜFTÜLÜĞE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ZİYARETİ

AK PARTİ'DEN MÜFTÜLÜĞE CAMİLER HAFTASI ZİYARETİ

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ SEÇİMLERİ İPTAL EDİLDİ

TÜRKİYE İNOVASYON HAFTASI 2025'TE YAPAY ZEKÂ PANELİ

KAYMAKAM ÇİFTÇİ DEPREM SİMÜLASYON TIRI'NI ZİYARET ETTİ

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN'DAN HALK ÇARŞISI'NA ZİYARET

ANTİDEPRESAN KULLANIMI SON 10 YILDA İKİ KATINA ÇIKTI

AK PARTİ – CHP VİDEO SAVAŞINDA KİM KAZANIR?

MAZLUMLARIN YANINDA OLMAK İÇİN SENDE KATIL "GAZZE’YE UMUT OL"

YEŞİLAY BAYRAMPAŞA GENÇLİĞİ'NDEN YENİ PROJE PLANI

TÜRK KIZILAY İL KADIN HEYETİNDEN BAYRAMPAŞA'YA ZİYARET

AK PARTİ YAŞLILAR KOORDİNASYON MERKEZİNDEN MÜFTÜLÜĞE "CAMİLER HAFTASI" ZİYARETİ

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ ATÖLYE SERGİLERİ BAŞLADI

İstanbul

13.10.2025

  • İMSAK 05:42
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 12:55
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 18:35
  • YATSI 19:54

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3
  • Pazartesi 19.2 ° / 14.6 ° false
  • Salı 20.2 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.8 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı