Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Yerli koronavirüs aşısında büyük gün!

Yerli koronavirüs aşısında büyük gün!

İlk doz uygulandı...

TARİH: 5.11.2020 15:30
Son Güncelleme: 5.11.2020 15:30

Kayseri Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce koronavirüse karşı geliştirilen yerli ve milli ERUCOV-VAC inaktif aşısının insan deneyleri başladı. İlk doz bir gönüllüye uygulanırken, toplamda 44 vatandaşımız aşı olacak.

Koronavirüs aşı çalışmalarında ERÜ'de önemli aşamaya gelindi. ERAGEM'de Covid19'a karşı geliştirilen, Koçak Farma'da GMP şartlarında üretimi yapılan ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen ERUCOV-VAC inaktif aşı adayının AR-GE çalışmaları tamamlandı.

"İNŞALLAH İNSANLARA UMUT OLURUM"

Tamamen yerli ve milli olan ERUCOV-VAC inaktif aşı adayının etik kurul izni ve Sağlık Bakanlığı'ndan alınan onayların ardından Erciyes Üniversitesi İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (İKUM) ilk dozu gönüllü Nazif Durna'ya uygulanarak, Faz 1 çalışmalarına başlandı. Aday aşı uygulaması için gönüllü olan Nazif Durna, gönüllü olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Durna, "İnşallah insanlara umut olurum" diyerek, akademisyenlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

"FAZ 1, OCAK AYINDA TAMAMLANACAK"

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, ERAGEM tarafından Covid-19'a karşı geliştirilen ERUCOV-VAC aday aşısının periklinik çalışmalarının tamamlandığını belirterek, Faz 1 çalışmalarını gelecek yıl ocak ayının başlarında bitirmeyi planladıklarını söyledi.

"İNŞALLAH VATANDAŞLARIMIZA SUNULMUŞ MİLLİ AŞIMIZ OLACAK"

Yapılan çalışmanın önemine değinen Rektör Çalış, "Periklinik çalışmalarını tamamladığımız aday aşımızı bugün ilk gönüllümüze uyguladık. Böylece aşı çalışmamızda Faz 1 çalışmasına geçmiş bulunmaktayız. Faz 1 çalışması yaklaşık iki ay gibi bir zaman sürecektir. İnşallah önümüzdeki yıl ocak ayının başlarında bitirmeyi planlamaktayız. Faz 1 çalışmalarının başarılı olması halinde ise üniversitemizde diğer Faz çalışmalarına geçilmesi planlanmaktadır. Üniversitemiz tarafından geliştirilen aday aşımız ve ülkemizdeki diğer aşı merkezler tarafından geliştirilen aşılar inşallah Covid-19'a karşı vatandaşlarımıza sunulmuş milli aşılarımız olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

44 GÖNÜLLÜYE UYGULANACAK

ERÜ tarafından Covid-19'a karşı geliştirilen ERUCOV-VAC inaktif aday aşısı, 18-55 yaş arasında sağlıklı ve daha önce covid-19 hastalığını geçirmemiş toplam 44 gönüllüye uygulanacak.

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Reklam
Anahtar Kelimeler: Yerli koronavirüs aşısında büyük !
SANATLA YAŞAM ATÖLYELERİ’NDE 6. DÖNEM BAŞLADI

SANATLA YAŞAM ATÖLYELERİ’NDE 6. DÖNEM BAŞLADI

PUSULA YAZ OKULU KAPANIŞ PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

BU HAFAT CUMA HUTBESİ "KARDEŞLİK" ÜZERİNE

BİR SUAT MAMUR VARDI “DİYECEĞİZ” AMA İŞ İŞTEN GEÇECEK

CHP BAYRAMPAŞA MERSİN BALKAN’A EMANET

İSTANBULLU EN ÇOK YEŞİL ALAN PROJELERİNE OY VERDİ

SEFO, NEVŞEHİR KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NDE COŞKUYU YÜKSELTTİ

ORMAN YANGINLARI İŞ DÜNYASININ RİSK HARİTASINI DEĞİŞTİRİYOR

FESTİVALDE NEVŞEHİR’İN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASINA IŞIK TUTULDU

EYÜPSULTAN’DA YKS TERCİH GÜNLERİ BAŞLADI.

KLİNİK PSİKOLOG ELİF SENA ÖZATA: “BAĞIMLILIK BİR AİLE HASTALIĞIDIR VE TOPLUMSAL DAMGALAMA İYİLEŞME UMUDUNU AZALATABİLİR”

MİLLİ EĞİTİMDE EZBER BOZAN KARAR: GÖREVDEN ALINDI, ÖĞRETMEN KADROSUNA ATANDI!

BAYRAMPAŞA KENDİNE YAKIŞANI YAPACAK: HOCA HAYRİ EFENDİ MERKEZ CAMİİ İÇİN SON ADIMI ATACAK

ANAHTAR PARTİ BAYRAMPAŞA İLÇE TEŞKİLATI KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

YENİ PARTİ BAYRAMPAŞA’YA ALİCAN ÇAM ATANDI

SMART TALKS’TA GELECEĞİN İLETİŞİM BECERİLERİ KONUŞULDU

AĞUSTOS AKŞAMLARINDA İSTANBUL’UN PARKLARI MÜZİKLE BULUŞUYOR!

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SHMYO'DA 3+1 DÖNEMİ BAŞLIYOR!

İBB BEYOĞLU SİNEMASI’NDA AĞUSTOS BOYUNCA ÜCRETSİZ FİLM ŞÖLENİ!

ÇALIŞMA VE OTURMA İZNİ AYNI ŞEY Mİ?

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
admin

Haber Editörü

admin

fsdsafsadfsa
Reklam
  • EDİTÖR
  • ÖZEL HABER
  • BAYRAMPAŞA KON.ÇALIŞTAY
  • X HABER

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
Reklam