YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI

CHP Bayrampaşa ?Yerel Yönetim Çalıştayı?nı gerçekleştirdi.

TARİH: 21.05.2016 00:00
Son Güncelleme: 21.05.2016 00:00

Bayrampaşa CHP İlçe Başkanlığı bu sene yapılacak olan 8 Çalıştayın içerisindeki 2.ci Çalıştayı’nı Yerel Yönetim Çalıştayı adı altında yerel yönetim hizmetleri, Yerinde kentsel dönüşüm, Sosyal demokrat yerel yönetim anlayışı, Ulaşım sorunları, Kentlilik bilinci ve ilçemizin cazibe merkezi haline getirilmesi konuları ile çalıştay gerçekleştirdi. Gönül davet salonunda gerçekleşen çalıştaya CHP İlçe Başkanı Hasan Mutlu ve yönetimi, Bayrampaşa Belediyesi CHP Grup Başkanvekili İbrahim Kahraman, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek,  Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Kargül, Makine Mühendisler Odası ve Onur Kurulu Üyesi Süleyman solmaz, CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı  Yılmaz Yıldırım, Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Salih Akıncı, Atatürkçü Düşünme Derneği Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Selami Soydan, CHP Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Kadınlar Kolu Başkanı Arzu Doyran ve ekibi, CHP gençlik Kolu Başkanı Caner Demirel ve ekibi ve  vatandaş katıldı. Programda Moderatörlüğü  üstlenen CHP Grup Başkanvekili İbrahim Kahramanın yaptığı çalıştay 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Maarş’ı okunması  ile başladı.

Açılış Konuşması yapan CHP İlçe Başkanı Hasan Mutlu; “ Öncelikle kandiliniz kutluyorum ve şehit cenazesinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaoğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum bu şiddetler asla bizleri yıldırmayacak ve mücadelemiz devam edeceğiz. Bu çalıştay dizimizde özellikle bizlere katkı sunan parti emekçisi dostlarıma, yönetimime, kadın kollarıma ve gençlik kollarıma teşekkür ederim. Genelde başarılı olabilmek için mutlaka yerelde de başarılı olmamız gerekmektedir çünkü Türkiye de İktidar olmanın yolu yerel de göstereceğiniz başarı ile orantılıdır. İktidar olmak için önce yerel de bulunduğumuz iktidar olmalıyız.  Başarılı bir yönetici veya siyasetçi yaşadığı bölgeyi iyi tanıyan, vatandaşların sorunlarını bilen ve bunlara yönelik çözüm önerilerini hızlıca bilen ve hayata geçirendir. Bizler CHP Bayrampaşa İlçe örgütü olarak inançlıyız, kararlıyız ve birlikte omuz omuza bu başarıyı gösterecek, Bayrampaşa da iktidar olacağız. Sosyal demokrat belediyeciliği hakim kılmaya, haklımız ile beraber ilçemizi yönetmeye ve Bayrampaşa’mızı daha yaşanılabilir bir ilçeye getirmeye kararlıyız bu amaçla çalışıyoruz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştay’ın ilk konuşmacısı Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek; “ Çocuklarınızın ve aileniz için çok önemli bir konu olan bizim yerinde dönüşüm çoğu zaman kentsel dönüşüm adı ile birlikte İstanbul’un en temel sorunlarının görüşüldüğü böyle bir çalıştaya katılım gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Bayrampaşa da olduğumu biliyorum burası Mustafa Kemal’in doğduğu topraklardan göç etmiş insanların yoğun yaşadığı bir ilçedir. 17 Ağustos 1999 Marmara depremi aslında bizim o güne kadar kamu kurumlarının ve devletin planlama anlayışını, Yerel yönetim belediyelerin ve siyasal partilerin böyle büyük bir deprem ve deprem sonrasında meydana gelen değişimler konusunda o güne kadar yapamadıkları çalışmalarını yapmaları gerektiğini koyduk. Yapılarımız yetersizdi ve büyük bir İstanbul depremine karşı riskliydi bu risklerin karşında İstanbul’u korumak için bir dönüşüm yapılması gerekiyordu” dedi.


Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Kargül; “ Bana söyle unuturum, bana söyle hatırlarım, beni dahil et anlarım yani planlamada katılım son dönemde özellikle iktidarın yürüttüğü politikalardan dolayı halk ve yerel yönetim arasında ciddi bir köprü oluşulması gerektiğini bize göstermektedir.  İstanbul geneline baktığımızda birçok proje yer alıyor fakat bu projeleri yerelde sosyal medya veya medya üzerinden haberdar oluyoruz.  Demokratik ülkelerde katılımın aktif olarak gerçekleştiği alanlardan birisi kent planlanmasıdır. Halkın katılımı ile yapılan planlar yerel yönetimde halkın gereksinimlerine daha uygun olacak ve böylece toplumsal gerçekler özgün planlar ortaya çıkacak” dedi.

Makine Mühendisler Odası ve Onur Kurulu Üyesi Süleyman solmaz ise konuşmasında; “ Bu ülkeyi bugün yönetenlerin başarı ile yaptıkları bir şey var buda gerçeği söylemek hemde en açık en yalın hali ile söylemek ama onun bizim tarafımızdan anlaşılmasını engelleyerek bizi diledikleri gibi yönetmek yani şu anda Türkiye de ne yazık ki  uygulanıyor.  AK Parti’nin kentsel dönüşümüne ilişkin bizim söylediğimizden fazlasını söylüyorlar. Rantçı ya sonuna kadar arkasında durup rant sağladılar ama sıradan vatandaşlara 7 kat olan kat iznini 5 kata kadar düşürdüler ama biz sorunun böyle tartışılmamalı taraftarıyız. Bu ülkeyi yönetenler bilgiyi itibarlaştırdılar inanın bilginin hiçbir kıymeti yoktur çünkü bize öyle lanse edildi” dedi.

Yerel Yönetimler Çalıştayı soru cevap şeklinde son buldu.

 

 

 

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

Anahtar Kelimeler:

YENİ MEDYA AKADEMİ’DEN 169 MEZUN: GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ ARNAVUTKÖY’DEN

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR GÜVENLİ YARINLAR

ARNAVUTKÖY'DE PAZAR PAZAR'I KAPALI PAZARA KAVUŞTU

GAZİOSMANPAŞA’DA CEMEVİ TARTIŞMASI: PARK ALANINA KONTEYNER İDDİASI

AVRUPA’NIN SOFRASINDA TÜRK BALIĞI VAR

TOKAT YÖRESEL GÜNLERİ BAŞLIYOR

BEBEKLİKTE KAZANILAN AĞIZ BAKIMI YETİŞKİN GÜLÜŞÜNÜ ŞEKİLLENDİRİYOR

EYÜPSULTAN SIFIR ATIK MERKEZİ’NDE MİLYONLARCA KİLOGRAM ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

MADEN POLİTİKALARINI SERT ELEŞTİREN ŞENEL: “DOĞAYI BU ORANLAR KARŞILAMAZ”

AK PARTİ’NİN “VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR” BULUŞMASI

MUŞ VALİSİ’NDEN ÇİFTÇİ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ, ABDULLAH ÇİFTÇİ EŞLİK ETTİ.

‘SİYASİ PARTİLERİMİZ SİYASİ AHLAK FUKARASI’

EYÜPSULTAN’DA TRABZON RÜZGARI ESTİ

KADIN EL EMEĞİ DURAĞI ÜRETEN KADINLARLA VATANDAŞLARI BULUŞTURDU

SULTANGAZİ’DE KAŞİF ÇOCUKLAR MEZUN OLDU

BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI ABDULLAH ÇİFTÇİ’NİN ACI GÜNÜ

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLLERİ BAYRAMPAŞA’YA ÇIKARTMA YAPTI

KIZILAY BAYRAMPAŞA'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ: BABALAR GÜNÜNDE YETİM ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

BBP BAYRAMPAŞA’DAN GENİŞ KATILIMLI İSTİŞARE TOPLANTISI

EYÜPSULTAN’DA MEHTER TAKIMI’NIN KONSERİ BEĞENİYLE İZLENDİ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Perşembe 28.6 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Cuma 28.9 ° / 21.7 ° Güneşli