178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

YENİ DÖNEMİN İLK “KARDEŞLİK ŞEHRİ” LEFKOŞA

İBB ve Lefkoşa Türk Belediyesi arasında, yeni dönemin ilk “Kardeş Şehir Protokolü” imzalandı.

TARİH: 10.12.2020 18:16
Son Güncelleme: 10.12.2020 18:16

Doğduğu kent Trabzon, öğrenim gördüğü Lefkoşa ve yaşadığı İstanbul’un hayatındaki 3 önemli şehir olduğunu vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, duygularını, “Orada geçirdiğim yıllar açısından, oradaki dostluklarım, oranın güzel insanları ve o güzel coğrafyası her zaman hafızamda tazeliğini koruyor. Özellikle Türkiye’nin en önemli lokomotif kenti İstanbul ile KKTC’mizin başkenti Lefkoşa’nın çok özel bir iş birliğine imza atacağını şimdiden hissedebiliyorum” sözleriyle dile getirdi. Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ise “İstanbul ve Lefkoşa’nın birlikteliği, başka bir diyalogun mümkün olduğunu anlatacak. Başka bir ilişki biçiminin, tahakküme dayalı değil, ortaklığa dayalı, kardeşliğe dayalı iş birliğinin kapılarını açacak” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: “ÖZEL BİR İŞ BİRLİĞİ OLACAK”

İmza töreni öncesinde konuşan İmamoğlu, “Hem anavatan Türkiye’miz hem ‘yavru vatan’ diye tanımladığımız iki kardeş toplumun, iki güzide kentinin protokolünü imzalamak benim için büyük bir gurur” dedi. İstanbul’un dünya ölçeğinde farklı bir yeri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Benim açımdan da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her karışının önemi ve değeri var. Orada geçirdiğim yıllar açısından, oradaki dostluklarım, oranın güzel insanları ve o güzel coğrafyası her zaman hafızamda tazeliğini koruyor. Özellikle Türkiye’nin en önemli lokomotif kenti İstanbul ile KKTC’mizin başkenti Lefkoşa’nın çok özel bir iş birliğine imza atacağını şimdiden hissedebiliyorum” diye konuştu.

HARMANCI: “HER İKİ ŞEHRİN DE BİRÇOK ORTAK KOKUSU VAR”

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Harmancı da duygularını, “Dünya metropollerinden biriyle Lefkoşa Türk Belediyesi, belki de aslında çığır açıcı bir iş birliğine imza atmıştır. Her iki şehrin de aşkla tarif edildiği bir coğrafyadan geliyoruz. Şairlerin en güzel şiirlerini sokaklarına bezediği yerlerden geliyoruz. O yüzden her iki şehrin de birçok ortak kokusu var aslında. İstanbul’un da Lefkoşa’nın da tek bir rengi yok, birçok rengi var. Bu renkler, tam da insan haklarından bahsedildiği gibi, kardeşçe yaşamaya çalışıyorlar. Bizler de o renklere ev sahipliği yapıyoruz. Kardeşlik ilişkimizi sizlerle birlikte geliştirerek, sizlerin aracılığıyla farklı coğrafyalara ulaşmaya çalışacağız. Bu kardeşliğimiz, bir arada yaşadığımız toplumlara da çok değerli mesajlar verecektir” sözleriyle dile getirdi.

İMZALAR ATILDI

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve Harmancı, bulundukları yerden iki kenti birbirine bağlayan “Kardeşlik Protokolü”nü imzaladı. Her iki Başkan da imzaların atılmasının ardından bir kez daha söz aldı. Hayatındaki 3 önemli yerin doğduğu Trabzon, öğrenim gördüğü sırada görme fırsatı bulduğu KKTC şehirleri ve yaşadığı İstanbul olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu güzel buluşmanın bir başka yönü; bir önceki belediye başkanlığım döneminde Girne’yle ‘Kardeşlik Protokolü’ imzaladım, şimdi de İBB Başkanı olarak da Lefkoşa ile imzamı atmış bulunmuş oldum. Kendimi mesul hissettiğim bu güzel topraklara, KKTC’ye, en azından protokol bazlı gereğini yerine getirmiş oldum. Bundan sonra da karşılıklı hizmet bazlı iş birliklerimiz olacak. Kardeşlik Protokolümüz hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

İSTANBUL 2 EKİMDE RÜZGARA TESLİM OLUYOR

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN'DAN İSTANBUL HALCİLER DERNEĞİ'NE ZİYARET

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ'NE DAYANIŞMA ZİYARETİ

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN ONKOLOJİ HASTALARINA MORAL ZİYARETİ

SULTANGAZİ'DE SAHNE SENİN

GAZETECİLİKTE DURUŞUMUZ: TARAF OLMAK DEĞİL, ADALETİN YANINDA DURMAK

HASAN MUTLU DOSTLUK NİŞANESİ MEKTUPLARINIZI BEKLİYOR

KAYMAKAM ABDULLAH ÇİFTÇİ'DEN CEM SULTAN CAMİİ'NDEN İHH ZİYARETİNE

“Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin yurtdışındaki ilk durağı netleşti

Breza-94" Kitabı Bayrampaşa'da Tanıtıldı

İBB BAŞKAN VEKİLİ ARSLAN'DAN BAYRAMPAŞA'YA ZİYARET

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ SAHADA: TÜM PARKLAR VE YEŞİL ALANLAR SIFIRDAN YENİLENİYOR

BAYRAMPAŞA HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATI HIZLA YÜKSELİYOR

KAPSAMLI SAHA TURU: BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN TESİSLERİ İNCELEDİ

DONALD TRUMP’DAN GAZZE İÇİN 20 MADDELİK BARIŞ PLANI

BAYRAMPAŞALI KADINLAR ÜRETİYOR PROJESİ

MAHMAUT ARIKAN: "YEREL BASIN GÜÇLENİRSE TÜRKİYE ŞEFFAF OLUR"

MİNİK URAS YAŞAMA TUTUNMAK İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYOR

AK PARTİ'Lİ SAVCI SAYAN BAYRAMPAŞA’DA OLANLARA İSYAN ETTİ

ÇANKIRI YARENLER FESTİVALİ SULTANGAZİ’DE BAŞLADI

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
YENİ DÖNEMİN İLK “KARDEŞLİK ŞEHRİ” LEFKOŞA

İstanbul

02.10.2025

  • İMSAK 05:30
  • GÜNEŞ 06:55
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 18:52
  • YATSI 20:11

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2
  • Perşembe 22.1 ° / 16.2 ° false
  • Cuma 22.5 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı