CHP Bayrampaşa Belediye Meclis Üyesi Atilla Özen yaptığı açıklamada yeni siyasetin kodlarını ortaya koydu.
AV. Atilla Özen 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde CHP´den Bayrampaşa Belediye Meclis üyeliğine seçildi. Mecliste verdiği soru önergeleriyle dikkatleri üstüne toplayan Atilla Özen yaptığı açıklamada,
Türkiye´de artık yeni bir siyasi anlayış yükseldiğini belirtti.
Atilla Özen şöyle devam etti. "Türkiye´de artık yeni bir siyasi anlayış yükseliyor. Halk; sevgi, barış, çalışma ve üretim anlayışını ortaya koyan, ötekileştirmeyen siyaset diline önem veriyor. Kavga, çekişme, ayrışma istemiyor. Bu yaklaşıma inanıp samimiyetini hissettiren, insanların gönlüne hitap eden anlayışa teveccüh gösteriyor. Son İstanbul seçimi, bunun en güzel örneği. Toplumun bu dönüşüm isteği, siyaseti dönüştürmeye de aday.
Ülkede gençliğin öncü rolünde başlayan zeka ve espri dolu toplumsal refkleks, ki bunun en güzel örneği de gezi idi, ?ben? merkezli her türlü otoriter anlayışı ürkütüyor.
Toplumun erdemli idareci, halkçı siyasetçi istemi, gönüllere ve vicdanlara kurulmayan Saray´ların direklerini bir bir sarsmaya devam ediyor.
Aşık Veysel´in bir şiirinde: ?Harekete kimse mani olamaz.? dediği gibi, demokratik rejimin vazgeçilmez unsuru olan siyasal partiler de, bu değişime kayıtsız kalamayacaktır.
Demokratik siyaset kanallarının açılması, liyakatli yeni kişilerin partilere katılımının sağlanması, parti teşkilat ve örgütlerinin aynı zamanda birer eğitim ve kültür merkezi haline dönüşmesi, toplumla bağını kuvvetlendirmesi, üstten bakan anlayışın terki ile özellikle sorumluluk makamındakilerin ayrıştırıcı olmak yerine birleştirici olmaya çalışmaları, eleştirmek yerine dinleyip anlamaya, eleştirilere tahammül göstermeye çalışmaları gerekmektedir.
Yönetici konumundakilerin, toplumu yönetmek için değil, hizmet üretmek için görev üstlendiklerini bilmeleri gerekiyor.
Daimi hesap verebilirlik, tabanın sesine kulak verme ve tabandan kopuk siyaset üretmeme, birlikte yönetim anlayışını benimseme, zamanı doğru değerlendirme, etnik, bölgesel ve mezhebi aidiyete dayalı üyelik ve delege sistemi yerine, liyakat esasına dayalı aktif üyelik sistemine geçme, bir talep olmaktan çıkarak zorunluluğa dönüşecek.
Küçük grupçuklar halinde bir lider ardında siyasette var olmaya çalışan siyasi anlayışlar yerine, fikri ve vicdanı hür bireyler olarak topluluk ortak ruhu ile hareket edebilecek yeni bir siyasi anlayışın ortaya konulabilmesi söz konusu olabilecektir.
Böylelikle toplum, öncü kesimleri ile siyasi anlayışları, ardından kendisini dönüştürüp topyekün arınmışlık ve ilerlemeyi sağlayabilecektir."
İstanbul
22.11.2024