“YAZA HARAKETLİ GİRİYOR” YAS SPOR OKULLARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

“YAZA HARAKETLİ GİRİYOR” YAS SPOR OKULLARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

"Yaza Hareketli Giriyoruz" sloganıyla hayata geçirilen proje, düzenlenen renkli ve coşkulu bir törenle kapılarını açtı.

TARİH: 25.06.2026 12:35
Son Güncelleme: 25.06.2026 12:56

 

Bayrampaşa, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen Yaz Spor Okulları ile yaza enerjik bir başlangıç yaptı. "Yaza Hareketli Giriyoruz" sloganıyla hayata geçirilen proje, düzenlenen renkli ve coşkulu bir törenle kapılarını açtı.

Bayrampaşa Kaymakamlığı himayesinde, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen açılış töreni, genç sporcuların birbirinden özel gösterileriyle adeta bir görsel şölene dönüştü.

Törene spor dünyasından ve ilçe protokolünden yoğun katılım sağlandı. Açılışta; Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Sultan Mehmet Alabacak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Mamur ve İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Oğuz Canpolat’ın yanı sıra çok sayıda kurum müdürü, belediye başkan yardımcısı, spor hocaları ve genç sporcular yer aldı.

"Spor, Gençlerimizin Geleceğidir"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi, sporun gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimindeki hayati önemine vurgu yaptı. Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın ise belediye olarak spora ve sporcuya verdikleri desteğin artarak devam edeceğini belirterek:

"Her zaman sporcularımızın yanındayız. Gençlerimizin elde ettiği başarılar, göğsümüzü kabartıyor ve bizlere gurur veriyor. Bu yaz da Bayrampaşa’da spor rüzgarları esecek." ifadelerini kullandı.

Sporcuların Gösterileri Nefes Kesti

Protokol konuşmalarının ardından sahne, geleceğin şampiyonlarına bırakıldı. Yaz Spor Okulları bünyesinde eğitim alacak sporcular; karate, kikboks, bale, güreş ve atletizm branşlarında sergiledikleri performanslarla izleyicilerden tam not aldı. Renkli sahnelere ve büyük coşkuya sahne olan gösteriler, izleyiciler tarafından alkışlandı.

Bayrampaşalı gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmeyi amaçlayan Yaz Spor Okulları, yaz dönemi boyunca farklı branşlarda ücretsiz eğitim vermeye devam edecek.

Filiz çağlar
25.06.2026 23:26:07
Bir ilçede sporda adalet yoksa hiç bir şeyde olmaz akp li yöneticileri kınıyorum her sene ayrımcılık yaparak bizim çocuklarınızı üzmeye hakları yok

Ayşegül yılmaz
25.06.2026 23:23:24
Bayrampaşa’da 85 kulüp faaliyet gösterirken desteklerin ve imkanların neden sürekli belirli 19 kulüp etrafında toplandığı kamuoyunda ciddi soru işareti oluşturuyor. Tuna Spor’a tahsis edilen yeni bina ve ardından eski veterinerlik binasının verilmesi konusunda da açık bir açıklama bekleniyor: Hangi başarıya, hangi kritere istinaden milyonluk kamu yapıları bu kulübe tahsis edildi? İlçedeki diğer kulüplerin yok sayılması, tesis ve destek dağılımında adalet ve eşitlik ilkesinin zedelendiği algısını güçlendiriyor. Sporun amacı ayrım değil, tüm kulüplere eşit fırsat sağlamaktır. Bu konuda şeffaflık artık zorunluluktur.

Hüseyin öztürk
25.06.2026 23:12:09
Yıllardır Bayrampaşa için “sporun başkenti” söylemi kullanılıyor. Ancak gelinen noktada vatandaşın gördüğü tablo ile yapılan açıklamalar arasında ciddi bir fark var. Koca ilçede yaz spor okullarının birkaç branşla sınırlı kalması, sporun gelişimine yönelik vizyonun ne kadar dar kaldığını gösteriyor. Açılış törenlerinde yine aynı isimler, aynı kulüpler ve aynı fotoğraflar var. Oysa Bayrampaşa’da yıllardır emek veren, başarılı sporcular yetiştiren birçok kulüp bulunuyor. Bu kulüpler neden görmezden geliniyor? Sporun gelişmesi isteniyorsa, ilçedeki tüm paydaşların sürece dahil edilmesi gerekir. Vatandaş olarak en basit bilgiye ulaşmakta bile zorlanıyoruz. Bir spor branşı hakkında bilgi almak için aradığınızda net cevap veren yok. BAYGEM’e soruyorsunuz, yer belli değil deniyor. Başka bir birime yönlendiriliyorsunuz, oradan da tatmin edici bir bilgi alamıyorsunuz. Kayıt dönemi başlamış ama organizasyonun detaylarını bilen kimse yok. Bu durum plansızlığın ve koordinasyon eksikliğinin açık göstergesidir. Bayrampaşa’da sporun önündeki en büyük engellerden biri de tesis yetersizliğidir. Mevcut tesisler hem sayı hem de kalite bakımından ilçenin ihtiyacını karşılamaktan uzaktır. Nüfusu bu kadar yüksek bir ilçede çocukların ve gençlerin rahatça spor yapabileceği alanların hâlâ yetersiz olması ciddi bir yönetim sorunudur. Üstelik yıllardır yapılan yatırımlar ve verilen vaatlere rağmen ortada ilçe genelinde sürdürülebilir ve dikkat çeken sportif başarılar da görülmemektedir. Bunun nedenleri sorgulanmak yerine her yıl aynı açılış törenleriyle başarı algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Spor sadece kürsü konuşmalarıyla, kurdele kesimleriyle ve toplu fotoğraflarla gelişmez. Belediye Spor Müdürlüğü’nün, spordan sorumlu yöneticilerin ve ilgili kurumların artık gerçek sorunlara odaklanması gerekiyor. Branş çeşitliliğinin artırılması, nitelikli eğitmenlerin görevlendirilmesi, tesislerin iyileştirilmesi ve vatandaşın doğru bilgiye kolay ulaşabilmesi öncelik olmalıdır. Çünkü spor yönetmek, yılda bir kez açılış töreni düzenlemekten çok daha fazlasını gerektirir. Bayrampaşa’nın gençleri daha iyi tesisleri, daha profesyonel organizasyonları ve daha güçlü bir spor vizyonunu hak ediyor. Bugün eleştirilen şey spor okullarının açılması değil; yıllardır aynı sorunların devam etmesine rağmen bunların çözülmemesidir. Ne yazık ki ortaya çıkan tablo, “sporun başkenti” söylemini desteklemekten oldukça uzak görünüyor.

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

SAKARYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ SEKİZİNCİ GÜNÜNDE DE KÜLTÜR VE SANAT DOLU ETKİNLİKLERLE DEVAM ETTİ

ÇOCUKLARA EN GÜZEL TATİL HEDİYESİ EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN

SREBRENİCA BOŞNAK SOYKIRIMINI UNUTMAMAK İÇİN BİNLER YÜRÜDÜ

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ YENİ MEDYA AKADEMİSİ’NE HALKLA İLİŞKİLERİN OSCARI: IPRA ALTIN KÜRE ÖDÜLÜ

RUMELİ BALKAN KÜLTÜR MERKEZİ OLACAKTI, KAS-DER’E VERİLİYOR

MECLİSTE 15 TEMMUZ RUHU YAŞANDI: TÜM GRUPLAR ANDI

300 GÜNLÜK ÇİLE: İDDİANAME NEREDE? BU ZULME BİR SON VERİLMELİ!

KONYA BOZKIR'DA TARİHİ YATIRIM SEFERBERLİĞİ! MUSTAFA DESTİCİ VE NAZİF KARABULUT'TAN TOPLU AÇILIŞ

HAYIR ZİNCİRİ İNSANİ YARDIM DERNEĞİ'NDEN MUHARREM AYINA YAKIŞAN ANLAMLI AŞURE PROGRAMI...

BASINI UNUTMAYANLARA TEŞEKKÜR: CHP GRUBU VE DSP GRUBU

10. ÖMER HALİSDEMİR ULUSAL BİSİKLET TURU 15 TEMMUZ RUHUYLA ARNAVUTKÖY’DEN BAŞLADI

BELEDİYE CEVAP VERMEDİ, CHP İKİNCİ KEZ SORU ÖNERGESİ VERDİ: SABRİ AKPINAR PARKINI SORDU

DİVAN, BAŞKAN, BAŞKAN VEKİLİ: NE FARKI VAR? MECLİSİ GERMEYE GEREK VAR MI?

YAZ KUR'AN KURSLARI YAPILAN PROGRAMLA AÇILDI

KITALARIN BİRLEŞTİĞİ NOKTADAN HAYKIRIYORUZ! UNUTMA UNUTTURMA!

SAADET PARTİSİ’NDEN NATO’YA HAYIR

6. ULUSLARARASI SREBRENİTSA KOŞUSU BAYRAMPAŞA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İGDAŞ’TAN 3.3 MİLYAR TL’LİK REKOR YATIRIM

İBRAHİM AKIN, BAKAN MURAT KURUM İLE GÖRÜŞTÜ, KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUŞULDU

EYÜPSULTANLI KADINLARA BOĞAZ GEZİSİ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
admin

Haber Editörü

admin

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
  • Pazar 31.2 ° / 22.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.3 ° / 22.9 ° Güneşli
  • Salı 26.5 ° / 20.8 ° Güneşli