Tarih: 17.07.2023 12:58

YANGINLARA MÜDAHALE HATAY, MERSİN VE ÇANAKKALE'DE DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Editör: Meryem Ramazan



Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki yangınlara havadan müdahale sabah saatlerinde yeniden başladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'daki yangına karadan ve havadan müdahale edildiğini vurguladı.

Bakan Yumaklı, "Bahçe temizliğinden yangının çıktığını düşünüyoruz" dedi. Ayrıca, dün 19 yangının çıktığını ve 16'sının kontrol altına alındığını belirtti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, yangınlarla ilgili soruşturmaların başlatıldığını ve 2 kişinin tutuklandığını duyurdu. Yangın nedeniyle Mersin ve Çanakkale'de bazı köyler önlem amacıyla tahliye edildi. Çanakkale'deki yangınla ilgili bilgi veren Vali İlhami Aktaş, "Sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale daha da artarak devam edecek. Yaralı ve can kaybımız yok" dedi.

Çanakkale'de Orman Yangınına 17 Saattir Müdahale Ediliyor

Çanakkale'nin merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde başlayan örtü yangını, Kemel ve Yukarı Okçular köylerindeki yerleşim yeri yakınındaki ormanlara sıçradı. Kemel Köyü tedbir amacıyla boşaltılırken, alevlere 13 helikopter, 5 uçak, 60 arazöz, 19 su ikmal aracı ve çok sayıda personel ile müdahale ediliyor. Yangına 17 saattir müdahale ediliyor. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, "Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale daha da artarak devam edecek. Yaralı ve can kaybımız yok" açıklamasında bulundu.

Mersin'deki Yangına Müdahale Devam Ediyor

Mersin'in Gülnar ilçesinde dün çıkan orman yangını ikinci gününde devam ediyor. Gece görüşlü helikopterlerle yapılan müdahaleye, günün aydınlanmasıyla uçak ve diğer helikopterler de katıldı. Yangın nedeniyle Kavakoluğu, Korucuk, Çavuşlar ve Tepe mahallelerindeki 373 ev tahliye edildi. Söndürme çalışmalarına 78 yangın söndürme aracı, 66 iş makinesi ve 539 personel katılıyor.

Hatay'daki Yangına Havadan Müdahale Yeniden Başladı

Hatay'ın Belen ilçesinde dün çıkan orman yangınına sabahın ilk saatleriyle havadan müdahale tekrar başladı. Güzelyayla Mahallesi'ndeki yangına 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz ve 375 personel ile müdahale edilmişti. Gece boyunca karadan ekiplerin çalışması devam etti. Günün aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale tekrar başladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —