YAHUDİ CEMAATİNİN HANUKA BAYRAMI’NI KUTLADI

YAHUDİ CEMAATİNİN HANUKA BAYRAMI’NI KUTLADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva ve Türk Yahudi Toplumu mensupları ile sanal toplantıda bir araya gelerek, “Hanuka Bayramları”nı kutladı.

İMAMOĞLU: “İNSANLARI RUHUMDA ZERRE KADAR BİRBİRİNDEN AYIRMIYORUM”

İstanbul’un dünyada, “hoşgörü” karakteriyle öne çıkmasını istediğinin altını çizen İmamoğlu, “Hoşgörü, büyük bir zenginliktir. Dünyanın neresinden olursa olsun, buraya gelen bir insanın bu hoşgörü atmosferini hissetmesi, yaşaması, benim için çok büyük bir zenginlik ve derinlik. Tüm maneviyatımla söylüyorum ki; bu şehirdeki 16 milyon insana, ruhumda zerre kadar birbirinden ayırmadan, o gözle ve o içtenlikle, o samimiyetle bakmaya çalışıyorum; bakıyorum. Umarım, bunun hakkını eylemsel olarak da verebilirim” ifadelerini kullandı. Hahambaşı Haleva da duygularını, “Bu zarif davranışınızı Türk Yahudi topluma adına şükranla karşılıyorum” sözleriyle dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hanuka Bayramı Kutlaması kapsamında Musevi cemaati liderleri ile internet üzerinden çevrimiçi toplantıda bir araya geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın moderatörlüğünde gerçekleştiren sanal toplantıya; Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva, Türk Yahudi Toplumu Eş Başkanları Erol Kohen ile İshak İbrahimzadeh, Türkiye Hahambaşısı Müşaviri Josef Nassi, Türk Yahudi Toplumu Genel Koordinatörü Deniz Baler Saporta, Türk Yahudi Toplumu Başkan Yardımcısı Azınlık Vakıfları Meclis Üyesi Moris Levi, Neve Şalom Sefarad Sinagogları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Daryo Katalan ve vakfın Genel Müdürü Mimar Yusuf Kohen katıldı. 

HALEVA: “ŞÜKRANLA KARŞILIYORUM”

Toplantı, katılımcıların Hanuka Bayramı ve etkinlikle ilgili düşüncelerini paylaşmalarıyla başladı. Yüz yüze buluşmaların sınırlandığı bu sıkışık zamanda kendilerini ağırlamasından dolayı İmamoğlu’na teşekkür eden Hahambaşı Haleva, duygularını, “Bu zarif davranışınızı Türk Yahudi topluma adına şükranla karşılıyorum” sözleriyle dile getirdi.   Tüm katılımcıların duygularını ifade etmesi ardından söz alan İmamoğlu, “İnsan, böylesi bir ortamda kendisini zengin ve mutlu hissediyor” diyerek, Yahudi cemaatinin Hanuka Bayramı’nı tebrik etti.