Tarih: 12.07.2023 09:30

ÜSKÜDAR'DA DARBE GİRİŞİMİNDE HAYATINI KAYBEDEN 252 ŞEHİT ANILDI

Facebook Twitter Linked-in





 Üçüncü kez gerçekleştirilen Vatan Koşusu, İstanbul Valiliği, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Üsküdar Belediyesi, TÜGVA Spor ve 15 Temmuz Derneği işbirliğiyle organize edildi. Etkinlik, Çengelköy 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi'nden başladı ve 252 sporcu ve katılımcının, şehitlerin isimlerinin yer aldığı tişörtlerle birlikte koşmasıyla gerçekleşti. İstanbul Valisi Davut Gül, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci ve 15 Temmuz Derneği Başkan Vekili Tarık Şebik gibi önemli isimler de etkinliğe katıldı.

İstanbul Valisi Gül, yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine değindi ve bu direnişin, birlik ve beraberlik içinde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Türkmen ise 15 Temmuz şehitlerini saygıyla anarak, hainlere fırsat verilmemesi çağrısında bulundu. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu ise birlik ve beraberliğin devam etmesini dileyerek, gençlerin bu tür etkinliklere katılımını önemsediğini belirtti.

Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından 252 katılımcıya madalya takdim edildi ve 15 Temmuz şehitleri için Kuran okunup dua edildi. Ayrıca, katılımcılar Hafıza 15 Temmuz ziyaretini gerçekleştirdi. Etkinlik, şehitlerin anısını yaşatma ve birlik ruhunu canlı tutma amacıyla düzenlenen etkinliklerden biri olarak ön plana çıktı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —