Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
ÜNLÜ OYUNCULARDAN KIZILAY’IN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK SÜRÜYOR

ÜNLÜ OYUNCULARDAN KIZILAY’IN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK SÜRÜYOR

Ünlü oyuncular, kan bağışının önemine dikkat çekmek için Türk Kızılay’ın “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyasına desteğini sürdürüyor.

TARİH: 30.09.2024 10:51
Son Güncelleme: 30.09.2024 12:53

Bu kez Açelya Akkoyun, Burak Sergen, Hakan Yılmaz, Sevcan Yaşar’ın da aralarında yer aldığı ünlü isimler, kan bağışında bulunarak Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek verdi. Kan bekleyen hastalara umut olma çağrısı yapan ünlü oyuncular, 18-65 yaş arası sağlıklı her bireyi düzenli kan bağışçısı olmaya davet etti.

 18 Bölge Kan Merkezi, 69 Kan Bağış Merkezi, 300’den fazla mobil ve sabit ekip ile kan bağışı çalışmalarını yürüten Türk Kızılay, ülkemizin kan ihtiyacının tamamını gönüllü bağışçılardan sağlamak üzere “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyasını sürdürüyor. Her gün yaklaşık 1200 hastanenin kan ve kan bileşeni ihtiyacını karşılayan Türk Kızılay, tüm kan gruplarında yeterli stok seviyesini korumak için günlük yaklaşık 9 bin ünite kan bağışına ulaşma hedefiyle çalışıyor. Bu amaçla düzenli kan bağışını artırmaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına ünlü isimler de destek veriyor. Bu kapsamda ünlü oyuncular Açelya Akkoyun, Atakan Özkaya, Burak Sergen, Burak Topaloğlu, Hakan Yılmaz, Sadi Celil Cengiz, Sevcan Yaşar, Sinan Albayrak ve Ufuk Özkan Kızılay Kan Merkezi’ne giderek kan bağışında bulundu. “Birbirimize Candan Bağlıyız” diyerek Kızılay’ın kan bağış kampanyasına destek veren ünlü isimler, bir ünite kanın üç kişinin hayatını kurtardığına dikkat çekti ve yalnızca 15 dakika ayırarak kan ihtiyacı olan hastalara umut olma çağrısı yaptı.

Sanatçılar, geçtiğimiz yaz aylarında da Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek vermiş ve mevsimsel olarak düşen kan bağışlarına dikkat çekmişlerdi. Ünlü oyuncular Didem Balçın, Gülsim Ali, Murat Aygen, İlker Aksum, Ceren ve Emir Benderlioğlu, Altan Gördüm, Hakan Meriçliler, Hüseyin Avni Danyal ve Rüştü Onur Atilla’nın kan bağışında bulunarak yaptığı çağrı kamuoyunda yankı uyandırdı ve ülke genelinde kan ihtiyacının karşılanmasına büyük katkı sağladı. 

KAN BAĞIŞI İÇİN 15 DAKİKA AYIRMAK YETERLİ 

Türk Kızılay, hayata geçirdiği Ulusal Kan Temini Projesi kapsamında, kan ve kan ürünleri teminini tamamen gönüllülük esasına dayalı bir yaklaşımla gerçekleştiriyor. Kan bağışlamak isteyen 18-65 yaş arası sağlıklı vatandaşlar, en yakın Kızılay Kan Bağışı noktasına giderek form doldurduktan sonra doktor kontrolünde yapacağı kan bağışıyla genellikle 15 dakika içinde kan dostları arasına katılabiliyor. Erkekler 3 ayda bir, kadınlar 4 ayda bir kan bağışında bulunabiliyor.

 

Cumhurbaşkanlığı 7. Uluslararası Yat Yarışları'nda Zafer Kupası Sahibini Buldu

Cumhurbaşkanlığı 7. Uluslararası Yat Yarışları'nda Zafer Kupası Sahibini Buldu

Ayvalık’ta 30 Ağustos Coşkusu: Caddeler Kırmızı Beyaza Büründü

NG Kütahya Seramik'ten Dev Yatırım: 30 Ağustos Fabrikası Törenle Açıldı

Çanakkale Kültür Yolu Festivali İlk Gününü Dopdolu Programıyla Geride Bıraktı

Ordu’da Kültür Yolu Coşkusu: Çocuklar Oyun, Spor Ve Teknolojiyle Buluştu

MHP İstanbul İl Kongresinde Volkan Yılmaz Güvenoyu Aldı

Bayrampaşa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

ESNAFA NEFES OLACAK BİR ADIM

30 Ağustos Türkiye Cumhuriyeti’nin Temellerinin Atıldığı Büyük Zafer Günüdür

Eyüpsultan’da 30 Ağustos’a özel anlamlı İstiklal Yürüyüşü

ADALETİN OLDUĞU YERDE: BELEDİYELERDEN SUÇ ÖRGÜTÜ OLUR MU?

Tarihten Sanata, Müzikten Lezzete Çanakkale’De 9 Günlük Festival

Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

KARANLIĞA SÖVMEK YERİNE BİR MUM YAKMAK

Ptt’den “Mohaç Meydan Muharebesi’nin 500.Yılı” Konulu Anma Pulu Ve İlkgün Zarfı

Aile Hekimliğinde Puanlama Sistemi Sağlık Çalışanlarını Mağdur Ediyor, Adaletli Hale Getirilmelidir!

Erken Doğum Ve Düşük Doğum Ağırlığı Diş Sağlığını Nasıl Etkiliyor?

Bir Başarı Hikâyesi; Onur Tavukçuluk

Sultangazi’ye Naim Süleymanoğlu Gençlik Spor ve Yaşam Merkezi

HASAN MUTLU HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

187. Sayı Ağustos 2026

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

Reklam

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
Damla Alkan

Haber Editörü

Damla Alkan

bayrampasagundem@gmail.com
Reklam

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 3 2 0 1 5 7
2.GENÇLERBİRLİĞİ 3 2 0 1 2 7
3.FENERBAHÇE A.Ş. 3 2 1 0 3 6
4.KOCAELİSPOR 3 2 1 0 1 6
5.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 3 2 1 0 0 6
6.KASIMPAŞA A.Ş. 3 1 0 2 1 5
7.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 3 1 1 1 1 4
8.TRABZONSPOR A.Ş. 2 1 0 1 1 4
9.SAMSUNSPOR A.Ş. 3 1 1 1 0 4
10.CORENDON ALANYASPOR 3 1 1 1 0 4
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 3 1 1 1 0 4
12.AMED SPORTİF FAALİYETLER 2 1 1 0 1 3
13.BEŞİKTAŞ A.Ş. 2 1 1 0 0 3
14.EYÜPSPOR 3 1 2 0 -1 3
15.ARCA ÇORUM FK 2 0 1 1 -1 1
16.GÖZTEPE A.Ş. 3 0 2 1 -2 1
17.ERZURUMSPOR FK 3 0 2 1 -7 1
18.TÜMOSAN KONYASPOR 3 0 3 0 -4 0