ÜCRETİNİ ATATÜRK ÖDEDİ

ÜCRETİNİ ATATÜRK ÖDEDİ

Sağlık Bakanlığı’nın, Koronavirüs tesbiti için Çin’den sipariş verdiği 2 milyon hızlı test kitinin ilk partisi geldi.

Çin’den temin edilen 2 milyon adet 15 dakikada Coronavirüs tespiti yapan hızlı tanı kitinin ilk partisi Turkish Cargo’ya ait kargo uçağıyla Türkiye’ye getirildi.

Çin’den başlayarak dünyaya yayılan Türkiye’de de gün geçtikçe etkisini artıran Coronavirüs salgınıyla mücadele etmek amacıyla Çin’den temin edilen 15 dakikada virüs tespiti yapan hızlı tanı kitleri Türkiye’ye ulaştı.

50 BİN TEST HİBE

Çin’den gelen olan test kitleri, 10-15 dakikada yüzde 90-95 oranında doğru sonuçlar verebiliyor. İlk parti 50 bin kit geldi. Daha sonrasında ise 1 milyon kit daha gelecek. Kalan 1 milyon adet kitin ise 1 hafta sonra gönderilmesi planlanıyor. Çin bu test kitlerinin üretimine yeni başladı ve Türkiye’ye bir ayrıcalık tanıdı.

Sağlık Bakanlığı’nın ‘test yapma sıklığı artacak’  diyerek açıkladığı, Çin’den  siparişi verilen  2 milyondan fazla test kitinin ilk teslimatı Türkiye’ye ulaştı.

İŞTE HIZLI TANI KİTİNDE ORTAYA ÇIKAN ‘MUSTAFA KEMAL’ DETAYI

Çin hükümeti, 1940 yılında ülkelerinde yaşanan kolera salgını sonrası Atatürk döneminde kurulan akademinin kendilerine yaptığı yardım dolayısıyla Türkiye’ye korona virüs tespitinde kullanılan tanı kitlerini ücretsiz gönderdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda geçtiğimiz günlerde milletvekillerine bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki test yapabilen laboratuvar sayılarının ve test yapılma oranının arttırılacağını ifade etmişti. Bakan Koca, hızlı testlerin bir kısmının hibe olacağını vurgulamıştı.

Konunun içeriği “Çin hükümetinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1940 yılında kolera salgını için Çin’e gönderilen aşılardan para talep etmediği” bilgisine yer verdi.



Anahtar Kelimeler: ÜCRETİNİ ATATÜRK ÖDEDİ