TÜRKİYE’DE İLK KEZ İBB KULLANIYOR…

Türkiye’nin tamamında görülen Asya Kaplan Sivrisineği ile mücadele için İBB öncü oldu. Yurtdışında başarılı sonuçlar elde edilen Wals sistemli araçlar ilk kez İstanbul’da kullanılmaya başlandı.

TARİH: 16.07.2023 15:48
Son Güncelleme: 16.07.2023 15:48

Editör: Cihan Serdar Aktaş

Bu özel cihazlar, geniş alanların ilaçlanmasını sağlarken üreme kaynaklarına da doğrudan ulaşım imkanı sağlıyor. Geniş sulak alanlarda da drone ile havadan da ilaçlama çalışmaları da yapılıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Dairesi Başkanlığı Vektörlerle Mücadele Ekipleri, küresel ısınma sebebiyle daha da yaygınlaşan ve kızarıklık, kabarıklık, kaşıntı gibi şikâyetlerle kendini gösteren Aedas Asya Kaplan sivrisineği ile mücadele için Türkiye’deki en etkin yöntemleri kullanmaya başladı.

12 ay boyunca, sivrisinek ve vektörlerle mücadele çalışmalarını 6 birim üzerinden toplam 611 personelle aralıksız sürdüren İBB ekipleri, ABD’de Aedes mücadelesinde etkinliği kanıtlanmış olan Wals sistemli araçları İstanbul’a getirdi.

 

TÜRKİYE’DE İLK 

Türkiye’de Aedes Asya Kaplan sivrisineğine karşı ilk kez kullanılan cihazlar, geniş alanların ilaçlanması ve tespit edilemeyen üreme kaynaklarına biyosidal ürünlerin ulaşmasını sağlıyor. Wals sistemi sayesinde küçük 80-100 mikron çapındaki mikro biyosidal ürünler, uzağa ve daha geniş alana yaygın bir şekilde iletilebiliyor.

DRONE İLE İLAÇLAMA 

İBB, öte yandan Küçükçekmece gölü gibi oldukça büyük ve çevresinde yoğun sivrisinek üremesi görülen geniş sulak alanlarda da etkili olabilmek için İnsansız Hava Araçları (dron) ile ilaçlama çalışmaları yapıyor. İnsan ile müdahale edilmesi zor olan göl ve dere gibi alanlarda dron ile önce tespit çalışması ardından da ilaçlama çalışması yapılarak sivrisineklere karşı etkin bir mücadele yürütülüyor.

Bunun yanında İBB ekipleri, yüzde 90’dan fazlasının insan eliyle oluşturulduğu vektör üreme kaynaklarının ortadan kaldırılması adına vatandaşları bilinçlendirici, bilgilendirici kültürel mücadele çalışmaları da yürütüyor. İnsan eliyle oluşan üreme kaynaklarının yine insan eliyle bertaraf edilebilmesi için içerikler hazırlayarak vatandaşa sunuyor.

SİVRİSİNEK NOKTALARI, YOĞUNLUĞU VE TÜRÜ TAKİP EDİLİYOR

İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Şube Müdürlüğü Vektörlerle Mücadele Ekipleri, ovitraplar (sivrisineklerin yumurtalarını bırakabilecekleri cihaz) ve ergin sivrisinekler için kullanılan tuzaklardan elde edilen verilerle, sahadaki sivrisinek yoğunluğu ve artış hızını, tür tayin laboratuvarı üzerinden takip ediyor. Sahadaki uygulamalar ise, elde edilen bu verilerin yine yerel yönetimlerde ilk defa hayata geçirilen Vektörlerle Mücadele Bilim Kurulu tarafından yorumlanmasıyla şekillendiriliyor. Ayrıca Bilim Kurulu tarafından kullanılan ilaçların direnç ve etkinlik testleri de sürekli olarak gerçekleştiriliyor. 

İBB, vektörlerle mücadele çalışmalarını kendi bünyesinde kurduğu bu Bilim Kurulu ile birlikte yürütüyor. Elde ettiği bütün bilgi, birikim, deneyimleriyle tüm yerel yönetimlere örnek oluyor ve organize ettiği kongrelerle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuyor.

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE’ KULLANIYOR…

BAŞKAN DURSUN’DAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SAADET PARTİSİ BAYRAMPAŞA’DAN ENGELLERİ KALDIRAN HEDİYE

KURBAN VEKALETLERİ KIZILAY’A EMANET

OKULLARDA "KIZILAY HİJYENİ" DÖNEMİ: DEV İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

MUHTAR ADAYI SEDAT GÜLŞEN’DEN GAZETEMİZE ZİYARET

ÇAY ZATEN 5 LİRAYDI: BU ALGI SİYASETİNİN TAM KENDİSİDİR!

BAŞKAN YARDIMCISI FARUK LAYIK İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

CHP KADIN KOLLARI ANNELER GÜNÜNDE HASAN MUTLU’NUN MESAJINI İLETTİ

ANTALYASPOR’U 4-2 MAĞLUP ETTİ GALATASARAY 26. KEZ ŞAMPİYON!

EYÜPSULTAN95 “EVDE ERKEN ÇOCUKLUK ÖĞRENME PROGRAMI” HİZMETE BAŞLADI

SABRİ AKPINAR PARKI PROJESİNDE ‘TAHSİS’ TARTIŞMASI İBRAHİM AKIN’A SORULDU

BİR NİNNİYLE DEĞİŞİR DÜNYA

SREBRENİTSA ANNELERİ’NDEN AYVALIK KAYMAKAMLIĞI’NA ZİYARET

ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL “KADIN EL EMEĞİ DURAĞI” EYÜPSULTAN’DA AÇILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ' KURBAN BAĞIŞI BEKLİYOR

MHP BAYRAMPAŞA’DA İBRAHİM YEŞİL DÖNEMİ: TEŞKİLAT KAPILARINI YENİDEN AÇTI

ALLAH’IN SELAMINI KİRLİ SİYASETE KURBAN EDENLER!

BAYRAMPAŞA’DA ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ: TRAFİKTE ENGELLERİ SEVGİYLE AŞIYORUZ

MİLLET PARTİSİ: "GAZİOSMANPAŞA'DA 'MUHTEŞEM TÜRKİYE' MEŞALESİNİ YAKACAĞIZ"

ÖRNEK BİR OKUL: GAZİOSMANPAŞA ANADOLU İMAMA HATİP LİSESİ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
TÜRKİYE’DE İLK KEZ İBB KULLANIYOR…

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 33 24 4 5 48 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 33 21 2 10 40 73
3.TRABZONSPOR A.Ş. 33 20 4 9 25 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.GÖZTEPE A.Ş. 33 14 6 13 13 55
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 33 15 9 9 22 54
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 33 12 9 12 -2 48
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 33 10 13 10 -6 40
10.CORENDON ALANYASPOR 33 7 10 16 1 37
11.KOCAELİSPOR 33 9 14 10 -11 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 33 9 14 10 -14 37
13.İKAS EYÜPSPOR 33 8 17 8 -15 32
14.KASIMPAŞA A.Ş. 33 7 15 11 -17 32
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 33 8 18 7 -14 31
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 33 7 18 8 -23 29
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 33 7 20 6 -24 27
18.ZECORNER KAYSERİSPOR 33 5 16 12 -36 27
  • Cumartesi 21.2 ° / 13.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.7 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 18.7 ° / 13.5 ° Bulutlu