TÜRK YATIRIMCILAR RİSKİ SEVİYOR

TÜRK YATIRIMCILAR RİSKİ SEVİYOR

Türkiye kripto pazarı ve özellikleri hakkında bir araştırma raporu yayımladı.

Rapora göre, Türkiye’deki gençler kripto paralara yoğun ilgi duyuyor. Meslek grubu olarak en çok mimar ve mühendisler kripto para yatırımı yaparken, açıklanan son verilere göre 4 milyona yakın yatırımcısı bulunan alanda Türklerin risk almaktan çekinmediği gözler önüne seriliyor.

Türk kullanıcılarına daha iyi ürün ve hizmet sunabilmek amacıyla bir araştırma gerçekleştirildi. Borsa bu araştırmanın sonuçlarını da ekosisteme katkı sağlaması adına bir rapor haline getirerek kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan raporda cinsiyet, yaş, eğitim ve risk dağılımı gibi Türk kripto para yatırımcılarıyla ilgili çok önemli bulgular yer alıyor. 

TÜRKİYE'DEKİ GENÇLER KRİPTO PARALARA YOĞUN İLGİ DUYUYOR

Türkiye’deki kripto para yatırımcıları arasında gençler hatırı sayılır bir yer kaplıyor. Öyle ki, toplam kripto para yatırımcılarının yüzde 71’ini 25-44 yaşları arasındakiler oluşturuyor. 18-24 yaşları arasındakiler ise yüzde 20’lik bir pay alıyor. Yapılan görüşmelerden elde edilen bulgulara göre kripto yatırımı ile ilgilenen birçok üniversite öğrencisi kriptolar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için çeşitli dersler alıyor. 

Araştırmaya göre üst yaş grubunda kripto paralara olan ilgi oldukça düşük seviyelerde yer alıyor. Türkiye’deki 45 yaş ve üzerinde olan kripto kullanıcıları toplamdan ancak yüzde 10’luk bir pay alabiliyor. Öte yandan, araştırma sonuçlarına göre cinsiyet dağılımında da bir eşitlik gözlenmiyor. Türkiye’deki kripto para yatırımcılarının yüzde 90’lık bölümünü erkekler oluşturuyor. Ancak kripto paraların popüler olmasıyla beraber kadınların kripto para yatırımlarına olan ilgisi de günden güne artış gösteriyor.