TÜRK SİYASETİNİN KIRATI BAYRAMPAŞA’DAN ŞAHLANDI

TÜRK SİYASETİNİN KIRATI BAYRAMPAŞA’DAN ŞAHLANDI

Demokrat Partinin 17. İstanbul İl kongresi Bayrampaşa’da yapıldı. Genel Başkan Gültekin Uysal, “Dünümüzü çaldırdılar, bu günümüzü çaldılar yarınımızı da çaldırmamak için bir şeyler yapmalı” dedi.

Bayrampaşa Mehmet Akif Kültür Merkezinde Yapılan 17. Demokrat Parti İstanbul İl Kongresi divan seçimiyle başladı. Muhtar Mahramlı’nın divan başkanı olduğu kongreye Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Milletvekili Cemal Enginyurt, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, DP İstanbul İl Başkanı Adem İpek DP Bayrampaşa İlçe Başkanı Mehmet Nuri Özdemir, Genel İdare Kurulu Üyeleri, İl Başkanları, İlçe Başkanları ve partililer katıldı.

Kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Siyasi konuşmalar geçildi.

DEMOKRAT PARTİ YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATMA GÜNÜDÜR

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Adem İpek yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür etti kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Adem İpek, “Demokrat Parti'nin merkezci siyaseti yine ülkemizin temel dinamiğini oluşturacaktır. Son dönemlerde sergiledikleri yeni kimlik arayışlarından bağımsız olarak Demokrat Parti çizgisinde bugüne kadar hiçbir kırılma ve sapma olmamıştır ve herkes bunlara sahip çıkma yarışına girmiştir. Merkezi bir siyaset yönetim biçimini benimseyen tek siyasi hareket Demokrat Partidir. Adalet ilkelerine uygun gönüllülük paylaşımı ve işbirliğini amaçlayan yeni bir aydınlanma sürecinin başlaması Demokrat Parti kadrolarıyla gerçekleşecektir. Bizler yolumuzdan dönmedik istiklal görmek isteyenler bu salona baksın. Haksızlığa boyun eğmeyen ete kemiği bürümüş hali olan Genel Başkanımız Gültekin Uysal iyi ki varsınız Allah hepinizden razı olsun. Demokrat misyonunun şerefli tarihinin karalanmasını demokratlık sayanların Demokrat Partili olmaları ve bu kutlu davayı ağızlara almaları hadlerine bile değildir. Yakaya takılan rozetle veya geçmişte edinilen kimliklerle gezmek değildir. Demokrat partililik bu Kutlu davaya gönülden bağlanmaktadır. Demokrat partilik 78 yıllık mirası yüreklerde taşımaktır. Gün her şeye rağmen farklılıklar ayrışma nedeni olarak değil bir zenginlik olarak görme günüdür. Dostluk barış ve sevgi günüdür. Demokrat misyona sahip çıkma günüdür büyük Demokrat Parti yürüyüşünü başlatma günüdür.” Dedi.

ESKİ TÜRKİYE’DE DOSTLUK VARDI 

Kongreye katılan İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, “Demokrat Parti saflarında Gültekin Uysal ile birlikte 4 yıla yakın bir zamandır yol arkadaşlığı yapıyorum. Bundan dolayı da büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. Çünkü Gültekin Uysal bozulan bu siyaset içerisinde titreşen biri dünyada çirkinleşen bir ortamda temiz kalmayı başarmış bir arkadaşımızdı” diyerek başladığı konuşmasında iktidara yüklendi.  

Cemal Enginyurt konuşmasına şöyle devam etti. “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Emekli 12.500 lira alıyor 20 bin lira ev kirası veriyor. Erdoğan diyor ki 22 yıl önceki eski Türkiye bitti. Siz o felaket tellallarına bakmayın Türkiye çok iyi diyor. Recep Tayyip Erdoğan hak vardı, hukuk vardı, adalet vardı hepsini yok ettin. 22 yıl önceki Türkiye'de emekli olduğu gün emekli bir araba bir ev alıyordu şimdi promosyon peşinde koşuyor. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de devletin gübre fabrikaları vardı Şeker Fabrikaları vardı lastik fabrikaları vardı çay fabrikaları vardı ne varsa sattın, yedin, bitirdin. Eski Türkiye’de dostluk vardı, mahalleye bir komşu geldiğinde annemiz eşimiz çorba yapar, sarma yapar, dolma börek yapar giderlerdi ki, komşu hoş geldiniz sefa getirdin denirdi. Sen iki üç gün ev olamazsın der ona yardım ederlerdi. Şimdiki Türkiye'de aynı apartmanda karşılıklı dairede oturan birbirine günaydın bile demiyor selam bile vermiyor. Yani 22 yılda aileyi yok eden bir Recep Tayyip Erdoğan iktidarı var. Türkiye'de gençlerin yarın endişesi yoktu, mülakat yoktu, kazanan hakkını alıyordu. Recep Tayyip Erdoğan senin iktidarında mülakatla gençlerin hakkını yedin, ahlakını bozuldun.” 

TÜRKİYE’DE SİYASİ REKABET İKİ KUTUPLU HALE GETİRİLDİ

Kongreye katılan Demokrat Parti genel Başkanı Gültekin Uysal konuşmasında Türk siyasetinin rekabetinin şartları değiştiğini ifade ederek hükümeti eleştirdi.

“Türkiye’de siyasi rekabetin şartları değişti, iki kutuplu hale getirildi.” Diyen Gültekin uysal: “Fikirleri örtüşmese de bir takım işbirliklerini arayan siyasi yapılar gibi biz de aramaya devam edeceğiz. Ölçümüz kurucu irademizin ortaya koyduğu ruh, felsefe ve geleneğin icraat çizgisidir. Bunun ötesinde, asli prensiplerimizi zedeleyecek hiçbir tercih içerisinde bulunmadık, bulunmayız. Siyasetin olumlu ve olumsuz yanına bakınca, muhalefetin içinde de savrulanlar oldu. Çok şükür biz durduğumuz yerde duruyoruz. İmkan ve kabiliyetimiz çerçevesinde sorumluluğumuzu hep beraber yerine getireceğiz.” Dedi.

İktidarı eleştiren Uysal: “Bugünkü iktidar bir yıkıcı güç ile Moğol istilası gibi memleketin üstünde duruyor. Keyfi bir rejimin sınırsız bir yetki sıfır denetim mantığı içerisinde oluşturulmuş hesap vermeyi aklının ucundan geçirmeyen, hesap verme günü geldiğinde verecek hesaplarının o olmadığını bilenler suça ortak ederek etraflarındakileri kirleterek, kendilerini sorgulayacak bir siyasi merkez kalmasın düşüncesi içerisindeler. Türkiye'de siyasetin topyekun sıkıştığı alan ‘bunlar gitsin. bunların yaptığı usulle biz bu ülkeyi yönetelim’ anlayışıdır" ifadelerini kullandı.
PYD'YE 160 MİLYON DOLARLIK İMKAN KAYNAK SAĞLANIYOR
Uysal, “40 yıla yaklaşan terörle mücadelemiz, PKK'yla mücadelemiz başta olmak üzere mahiyet değiştiren son yıllarda. Diğer bölgede oluşan terör örgütlerine karşı zaman zaman yanlış dış politik tercihlerini Fırat Kalkanı Harekatında, Afrin'de diğer bölgelerde evlatlarımızı şehit vererek bu açığı kapatıyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türkiye'yi merkeze alarak ortaya koyması gereken dış politik tercihleri bir parti devletine dönüştürerek sadece ve sadece AK Parti'nin geleceğini merkeze alarak yaptığı tercihlerin neticesinde Suriye'de bir rejim değişikliği teşebbüsü içerisinde yanan ateşe adeta benzin döktü. Şimdi o ateşin neticesi olarak ortaya çıkmış iktidar boşluğunun sonucu PKK, ABD gözetiminde bir özerk bölge alanı inşa etti. Daha birkaç gün evvel basına da yansıdı. 884 milyar dolarlık Pentagon'un, ABD'nin savunma bütçesi içerisinde PYD'ye 160 milyon dolarlık imkan kaynak sağlanıyor. Türkiye'ye yönelmesi mukadder, bu tehdidin oluşmasına, yanlış siyasetinizde imkan verirseniz ister ülke içerisinde, ister ülke dışında askerlerimizi de, güvenlik güçlerimizi de ateşe atmış olursunuz.” Diyerek hükümetin dış politikasını eleştirdi.

Konuşmalardan sonra kongrenin diğer maddeleri faaliyet raporu, mali bütçe raporları görüşülerek onaylandı.

Adem İpek Başkanlığında oluşan yeni yönetim kongreden onay aldı.

Yeni Yönetimde asıl listede Belediey Başkan Adayı Mümin Tunaboylu, İş İnsanı Bayram Demir, Yedek listede de DP Bayrampaşa Önceki İlçe Başkanı Halit Paşalı yer aldı. Kurultay delegesi olarak Bayrampaşa’dan İlçe Başkanı Mehmet Nuri Özdemir, Bayram Demir, Halit Paşalı, Belediye Başkan Adayı Mümin Tunaboylu yer aldı.

DP İSTANBUL YENİ YÖNETİM KURLU

Alp Kaan Çetin

Aytekin Güler

Cem Pak

Cem Tokgöz

Fikri Genç

Fuzuli Bektaş

Hasan Selimoğlu

Hülya Zeynep Uysal

İhsan Rıza Çağlayangil

Melisa Hacıahmetoğlu

Onur Kadir Cevahir

Miray Ercan

Necmettin Dönmez

Mümin Tunaboylu

Onurhan Şeker

Remzi Beyreli

Rıza Serkan Baylan

Savaş Adalet

Selim Tankut

Sema Ersan

Yaşar Avcı

Yücel Yüce

Adnan Öztürk

Mehmet Turan Mızrak

Salih Cenk Ünver

Akif Keskin

Bayram Demir

Tardu Taylan