TÜRK KIZILAY'DAN İŞİTME ENGELLİLERİN KAN BAĞIŞINI KOLAYLAŞTIRACAK UYGULAMA

Türk Kızılay, işitme engellilerin kan bağışını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Uygulamayla, işitme engelliler belirli zamanlarda kendilerine sağlanacak tercüman desteği ile kan bağışı yapabilecek.

TARİH: 14.02.2024 08:13
Son Güncelleme: 14.02.2024 08:13

Haber: Cihan Serdar AKTAŞ

Türk Kızılay ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde yürütülen çalışma kapsamında, işitme engelli vatandaşlar, Ankara Türk Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi'nde tercümanlar eşliğinde kan bağışında bulundu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kızılay Kan Bağışçısı Yönetimi Müdürü Dr. Metin Kalender, bundan sonra işitme engellilerin de kolaylıkla kan bağışı yapabileceklerini belirterek, "Kan bağışı süreçlerinde teknik olarak Sağlık Bakanlığı'nın gereği bir sorgulama formu var.

Bu sorgulama formunda sorulanların doğru şekilde anlaşılıp hekim kontrolünden sonra da kendi imzaları ve bir yeminli tercüman imzasıyla birlikte kayıt altına alınarak bu işin yapılması gerekiyor. Çünkü kan güvenliği ve kişinin sağlığı için bu çok önemli. Herhangi bir enfeksiyon durumunda tekrar geri dönüp bu vatandaşımızla iletişime geçmemiz gerekiyor. Bir işitme engelli vatandaşımız da kan vereceği zaman artık bir tercüman eşliğinde hekimle iletişim sağlayarak ve formları doldurarak bunu yapabiliyor. İnşallah önümüzdeki günlerde de randevu sistemi üzerine oluşturulmuş bir çalışma da tamamlanacak ve işitme engelli bireyler gelip kan bağışında bulunabilecekler" dedi.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

İşitme engelli vatandaşlar için formların ve konuyla ilgili ayrıntıların görüntülerini çektiklerini belirten Kalender, "Bu filmleri de dijital mecralara yerleştirdik, gelmeden önce bu filmleri izleyip formda nelerle karşılaşabileceklerini anlayabilecekler ve geldikten sonra da formu algılamak için değil, formu doldurduktan sonra doktorla olan iletişimde sadece tercümanla birlikte çalışacaklar. Bu çerçevede aslında sadece engelli bireyler değil bütün vatandaşlarımıza sürekli kan bağışına davet ediyoruz çünkü kan sürekli ihtiyaçtır. Nerde bağışlayabileceklerini öğrenmek için hemen 'kanver.org' sitemize girip oradaki kan verme noktalarını günlük inceleyebilirler. Bir de günlük yaklaşık 300 tane gezici ekiplerimiz var; onların da nerde konuşlandığını oradan görebilirler ve rahatlıkla kan bağışlayabilirler" ifadelerini kullandı.

Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkanı Bülent Tekin ise, kan bağışı merkezlerinde tercüman olmasının işitme engelliler için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Detay sorular çok fazla ama tercüman olmadığı zaman sorularla ilgili iletişim sıkıntısı olabiliyor. İşitme engelliler için biraz zor oluyor. Bu sefer kan vermek istediği zaman, tercüman olmadığı için vazgeçebiliyorlar ama tercüman olduktan sonra işitme engelliler daha çok gelmek ister. Bütün işitme engellilerini bağış yapmaya bekliyorum" diye konuştu.

 

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

GİRİŞİMCİLİKTE KADIN ELİ: İSTAF BULUŞMASI’NDA GAZZE DE UNUTULMADI

KIZILAY BAYRAMPAŞA’DAN KAHRAMAN ŞEHİDİMİZE VEFA ZİYARETİ

RUMELİ DOSTLARI TARİH YOLCULUĞUNA ÇIKTI

MANDA FESTİVALİ’NDE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

“3X3 ULUSLARARASI BASKETBOL TURNUVASI NEFES KESTİ

BAŞKAN DURSUN’DAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SAADET PARTİSİ BAYRAMPAŞA’DAN ENGELLERİ KALDIRAN HEDİYE

KURBAN VEKALETLERİ KIZILAY’A EMANET

OKULLARDA "KIZILAY HİJYENİ" DÖNEMİ: DEV İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

MUHTAR ADAYI SEDAT GÜLŞEN’DEN GAZETEMİZE ZİYARET

ÇAY ZATEN 5 LİRAYDI: BU ALGI SİYASETİNİN TAM KENDİSİDİR!

BAŞKAN YARDIMCISI FARUK LAYIK İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

CHP KADIN KOLLARI ANNELER GÜNÜNDE HASAN MUTLU’NUN MESAJINI İLETTİ

ANTALYASPOR’U 4-2 MAĞLUP ETTİ GALATASARAY 26. KEZ ŞAMPİYON!

EYÜPSULTAN95 “EVDE ERKEN ÇOCUKLUK ÖĞRENME PROGRAMI” HİZMETE BAŞLADI

SABRİ AKPINAR PARKI PROJESİNDE ‘TAHSİS’ TARTIŞMASI İBRAHİM AKIN’A SORULDU

BİR NİNNİYLE DEĞİŞİR DÜNYA

SREBRENİTSA ANNELERİ’NDEN AYVALIK KAYMAKAMLIĞI’NA ZİYARET

ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL “KADIN EL EMEĞİ DURAĞI” EYÜPSULTAN’DA AÇILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ' KURBAN BAĞIŞI BEKLİYOR

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
TÜRK KIZILAY

GÜNCEL YAZARLAR

YAZARLAR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Salı 22.2 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.7 ° / 15.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı