Tarih: 23.08.2024 11:09

TOPBAŞ'TAN - İMAMOĞLU'NA UZANAN PROJE EYÜPSULTAN-BAYRAMPAŞA TRAMVAY HATTI TEMELİ ATILDI

Facebook Twitter Linked-in

Eyüpsultan- Bayrampaşa Tramvay Hattının temel atma törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Alican Çam ve diğer ilçe ilçe başkanları, Meclis Üyeleri, Muhtaralar ve vatandaşlar katıldı. 

Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmayan Eyüpsultan- Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu;”  da katıldığı törenle başladı. Törende konuşan İmamoğlu, ““Türkiye çapında 12 bin proje geçti yatırım programından ama şu hat geçmedi. Ben de diyorum ki, ‘Ekrem İmamoğlu’yla ne ilgisi var?’ Sen bunu onaylamayarak milleti cezalandırıyorsun, milleti. Sen onaylamıyor musun? Biz de başlıyoruz. Kiminle? Milletimizle başlıyoruz.

 

“RAYLI SİSTEMLERİN 1 KİLOMETRESİNİN MALİYETİ YAKLAŞIK 2 MİLYAR LİRA”

Ulaşımın, Depremle birlikte, İstanbul'un en önemli güncel konusu olduğuna dikkat çekti. 5 yıllık görev süreleri içerisinde, ulaşım anlamında, hiçbir dönemde olmadığı kadar ciddi bir atılımla yatırım yapan bir yönetim olduklarına vurgu yapan İmamoğlu, “Ve bunun en güçlü ağını, raylı sistemler oluşturuyor” dedi. Raylı sistemlerin 1 kilometresinin maliyetinin yaklaşık 2 milyar lira olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Belediye başkanlarımızın birçoğunun o kadar yıllık bütçesi yok. 2 milyar lira. 1 kilometre. Dolayısıyla biz, bu işe gözümüzün nuru gibi bakıyoruz. En ucuza, en kalitelisini, en iyisini nasıl yaparız? Çünkü yapacağımız her iş, tarihi bir iş olacak. Tarihi bir başarıya imza atmalıyız. Aynı zamanda sizin paranızı yönettiğimiz için, her kuruşunu titiz harcamayı da kendimize ilke ediniyoruz” diye konuştu. 

 

 “MİLLETİMİZLE YAPARIZ”

Törende konuşan Ekrem İmamoğlu, “Türkiye çapında 12 bin proje geçti yatırım programından ama şu hat geçmedi. Ben de diyorum ki, ‘Ekrem İmamoğlu’yla ne ilgisi var?’ Sen, bunu onaylamayarak milleti

cezalandırıyorsun, milleti. Sen onaylamıyor musun? Biz de başlıyoruz. Kiminle? Milletimizle başlıyoruz. Bayrampaşa, Eyüpsultan ve İstanbul’umuz için hayırlı olsun” dedi.

“HER ŞEY GÜZEL OLMAYA DEVAM EDECEK”

İmamoğlu’na teşekkür eden Başkan Mutlu da, “Halkımıza vaatlerimiz arasında yer alan Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı projesinin başlamasından ilçemiz adına büyük mutluluk duyuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İmamoğlu’na teşekkür ediyoruz. İstanbul’umuzda ve ilçemizde her şey güzel olmaya devam edecek” dedi.

 

2027’DE HİZMETE SUNULMASI PLANLANIYOR

Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı ile entegre olacak 3.2 kilometre uzunluğundaki toplam 5 istasyonlu hattın 2027’de tamamlanması planlanıyor. Hattın açılmasıyla birlikte Eyüpsultan-Bayrampaşa arası yolculuk süresi 7.45 dakikaya düşecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —