Tarih: 27.05.2022 15:43

TEZGAHLAR DOLU CEPLER BOŞ VATANDAŞ MADUR

Facebook Twitter Linked-in

Sürekli gelen zamlar ve artan etiket fiyatları sebebiyle pazarda ki, son duruma bakmak için Bayrampaşa’da Perşembe günleri kurulan Arda Turan Tesisleri Kapalı pazarında fiyatları ve vatandaşların durumunu gözlemlemek için pazar ziyaretinde bulunduk.

Gözlemlerimizde mevsimi olmasına rağmen meyve ve sebze etiket fiyatlarının vatandaşın alım gücünün üstünde olduğu dikkatimizden kaçmadı. Vatandaşların ellerindeki poşetlerin boş olduğunu gördük.

Konuştuğumuz vatandaşlar ve pazarcı esnafı mevsimi olmasına rağmen kiraz çilek kayısı gibi meyvelerin, domates, fasulye, patlıcan gibi sebzelerin  dahi alınamaz halde olduğunu belirttiler. Pazarcılara fiyatların pahalılığını sorduğumuzda, benzine ve mazotun pahalı olması hem üretime hem de ulaşıma yansıdığı için fiyatlar normalin üstünde gittiğini belirttiler.  

Meyve ve sebze almakta zorlandıklarını belirten vatandaşlar, fiyatların bu şekilde devam etmesi durumunda ailelerin büyük mağdur olacağını, yetkililerin buna bir an önce çözüm bulması gerektiğinin altını çizdiler.

Haber: Dilber Yeter




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —