TEKNOLOJİ GELECEĞİMİZDİR

TEKNOLOJİ GELECEĞİMİZDİR

Bilişim Zirvesi'nin 22.si, “Dünyayı Teknoloji Kurtaracak” temasıyla 24 Kasım Perşembe günü Fişekhane’de yapıldı.

DÖNÜŞÜM İÇİN EN BÜYÜK POTANSİYEL TEKNOLOJİDE

Zirvenin ana tema (keynote) konuşmasını SAP Amaç ve Sürdürülebilirlik Global Direktörü, Akademisyen, Yazar Dr. Erdem Aksakal  “Dilekten Gerçeğe” başlıklı konuşmasında Aksakal, “Dünyayı kurtarmak için iyi temennileri gerçeğe dönüştürecek en büyük potansiyel teknolojide. Finansal kuruluşlar her an trilyonlarca veriyi işlemek ve eğitim kurumları neredeyse sonsuz miktardaki bilgiyi kaydetmek için teknolojiye güveniyorsa, dünyamız için gerekli bu güç de teknolojiden geçecek.” dedi.

DR. ÖMER FATİH SAYAN: TEKNOLOJİ GELECEĞİMİZİ KURTARACAK

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan,, “Teknoloji sadece geleceğimizi yapılandırmak için değil kurtarmak için de var. Günümüzde verinin depolanması, analiz edilmesi ve değere dönüşmesi konuları çok önemli bir pazar haline geldi. Bilişsel ve yapay zekâ sistemlerine yönelik küresel harcamanın 2025 yılında 190 milyar dolarlık bir hacme ulaşması bekleniyor. Ülkelerin, başkaları tarafından üretilen ürünleri kullanarak uzun vadede söz sahibi olamayacağının bilinciyle özellikle haberleşme ve savunma gibi yüksek teknolojiye dayalı sektörlerimiz için üretim çalışmalarına devam ediyoruz. Dünya çapında dijital dönüşüm hizmetlerine yapılan harcamaların 2023’te 2.3 trilyon dolara ulaşacağı görülüyor. Vatandaşlarımızın dijital teknolojiden tüm dünyayla birlikte faydalanabilmesi ve siber tehditlerden korunması için ulusal seviyede doğru politikaları uyguluyor, uluslararası seviyede ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teknolojide doğa dostu çözümler ve sürdürülebilir çözümler bizim için çok önemli.” diyerek gelecek nesillerimiz ve dünyamız için bu çözümleri geliştirmeye öncelik verdiklerini kaydetti.

VERİNİN DEĞERİ, KULLANIŞ ŞEKLİNE BAĞLI OLARAK KATLANARAK ARTIYOR

Konuşmasında küresel problemler arasında bulunan “şehirleşme, eğitim, sağlık ve güvenlik” konularına dikkat çeken SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, bu sorunları çözmek için verinin kullanış şekline ve önemine vurgu yaptı. Kod gerektirmeden uygulama geliştirmeyi sağlayan yazılımlarda 2021 yılında %23 artış olduğunu söyleyen Uğur Candan, Nesnelerin İnterneti, Blokzinciri, Makine Öğrenmesi, Yapay Zeka, Büyük Veri, Artırılmış Gerçeklik gibi akıllı teknolojilerin her geçen gün daha fazla gelişip yaygınlaşarak küresel sorunların çözümünde aktif bir rol üstlendiğini ifade etti