178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

TEDİGİNLİKLER, DİP DALGADAN GELEN SORULAR ve STRATEJİK PLAN (1)

Bu sefer editör yazısından geçmiş zamandan örnekler vererek toplumdaki tedirginlikleri ve kafalarındaki soruları satırlara dökeceğiz. Hazırlanan stratejik planla ilgili görüşler sunacağız. Yazımız iki gün sürecek.

TARİH: 15.08.2024 10:08
Son Güncelleme: 15.08.2024 10:33

Nedense yönetimde olanlar eleştiri kültüründen uzaklaşıyor, eleştiriyi kabul etmiyor, hatta hazmedemiyor. Hatta aynı kişiler muhalefetteyken eleştirileri alkışlıyor, yönetime gelince eleştirilmesini yani yanlışlarının gösterilmesini hazmedemiyor.

Bundan önceki yönetimlerde de böyleydi şimdide böyle.

Yalnız önceki yönetimlerde uzun soluklu bir süreç yaşadık her ne şekilde olursa olsun eleştiriler hoşlarına gitmese de olayı kan davasına dökmüyorlardı, tecrübeli siyasetçilerdi. Belki çok az gençlerden tepki olsa da büyüklerini dinliyorlardı.

Bunca zamandır her tür eleştiri olmasına rağmen hiçbir parti yöneticisinden, meclis üyesinden tehdit edici paylaşım görmedik. Yönetimden haberi yalanlama açıklaması da görmedik. Zaten bir haber yalan ise, hakaret var ise bunun yolu tekziptir.

Şunu herkes bilmeli yönetimde olanların haberi fazla çıkar, eleştirisi de fazla olur. Bu durum da çok doğaldır.

Yeni dönemde tüm belgeleri elimizde olan üç eleştirel, yanlış olduğunu söylediğimiz haber yaptık. Nedense hazımsızlık had safhaya çıktı.

“Cumhurbaşkanının resminin indirilmesi yanlış” dedik, alelacele resim bir yere asıldı, hatta yalanlama haberleri yaptırıldı ama şu anda resim yerinde yok.

Bilgisi, belgesi, ses kaydı, canlı şahitleri olan, “Mescit Kaldırıldı” haberimiz üzerine tepkiler yükseldi. Bir telaşla, tadilata gerek olmayan yere biz tadilat için kaldırdık açıklamaları yapıldı hatta yalanlama haberleri yaptırıldı.

Instagram sayfasında hakaret içeren bir paylaşımı haber yapmamız sonrası, bu sayfanın kendilerinin olmadığını iddia ederek, böyle bir paylaşımı kınamak yerine, yaptığımız haberi asılsız gibi gösteren bir açıklama yapıldı.

Son derece acemice, bilgisizce yazılmış bir metin olan açıklamayı birde tekzip diye servis yapıldı. O kadar acemice ki, tekzip ile basın açıklamasını bilmeyen, açıklamanın verdiği mesajı okuyamayan göremeyen bir açıklama.

Tekzip’in ne olduğunu, hakaretin nasıl olduğunu bilmeyen sözde gazetecilerin yalanlama yarışı.

Yapılan açıklamanın içeriği ve sayfanın aynen devam etmesi aslında yapılanı kabullenmek demektir.

Bilgi ve belgeleri olan haberleri yalanlamanın verdiği mesaj da biz yapalım görünürse, haber olursa biz yalanlarız sonra unutulur. 

Yok böyle bir şey hiçbir şey unutulmaz. Hele ki, böyle önemli konular hiç unutulmaz.

TEDİGİNLİKLER ARTIYOR VE SORULAR ARDI ARDINA GELİYOR…

Bu gün 15 Ağustos 2024

Milli ve manevi değerlerle gençlere sahip çıkan, ilim ve meslek öğreten, ek derslerle gençlerin yolunu açan, üniversiteleri okuyup önemli görevlere gelmesini sağlayan toplumun kahir ekseriyetinin hoşnut olduğu “İlim Yayma, Liman Gençlik ve Pusula” gibi kurumlara verilen sürenin sonu. Aldığımız bilgi bu kurumlar taşınıyor. Fakat şimdilik hiçbir insana faydası olamayacak şekilde depolara taşınıyorlar.

Öncelikle şunun altını bir çizmek lazım, bir şey yaparken başka bir şeyi kırmamak, yıkmamak gerekir.

Mahalleleri ekip olarak gezerek sorunları yerinde görmek ve çözüm üretmek gerçekten güzel bir proje. Fakat şu unutulmasın ki, toplum değerlerine dokunursanız o mahallelerdeki kaldırımları altından yapsanız da bu yapılanların üstünü örtemezsiniz.

Birkaç kez yazdık, Belediye Başkanı Hasan Mutlu kendi mahallesinin oyuyla değil karşı mahallenin oyuyla belediye başkanı oldu. CHP adayı diye değil Hasan Mutlu yada Hasan Hoca olarak başkan oldu. 

İddia ediyoruz bu gün seçim olsa, karşı mahalleden aldığı %20 civarında oyun yarısını alamaz.

Karşı mahallenin seçmeni, kendi mahallesinin adayına, listesine kızdı size oy verdi ama hala gönlü ve sevgisi resmi indirilen cumhurbaşkanında. Bunu görmezden gelmemek lazım.

Karşı mahallenin seçmeni resim indirildi diye çok kızdı!..

Ne kadar yalanlansa da tadilat yapılacak denilse de, yapılan haber ve gelen tepkilerden sonra bu yola girildiğini vatandaş biliyor, bunun bir aldatmaca olduğu endişesini yaşıyor. 

Karşı mahallenin seçmeni, mescit kapatılmasına da çok kızdı!..  

Karşı mahallenin seçmeni, İlim Yayma, Liman Gençlik ve Pusula gibi kurumlara dokunulmasına da çok kızdı!..

Karşı mahallenin seçmenine referans olanlar çok kızgın, keşke diyor. Oy verenlerde oyunu helal etmiyor. Tedirgin olarak sandığa gitmeyenlerin tedirginlikleri daha çok derinleşiyor.

Seçimde tedirgin olsa da oy veren karşı mahallenin seçmeni yada tedirgin olduğu için sandığa gitmeyen seçmen ve diğer partilere oy veren seçmenlerin tedirginlikleri de artıyor. Ve dip dalgadan ardı ardına sorular geliyor.

Not: Dip Dalgadan Gelen Soruları ve Stratejik plan değerlendirmesine devam edeceğiz.

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

TARİHSEL VE AKTÜEL BOYUTLARIYLA SELEFİ ANLAYIŞLAR SEMPOZYUMU

HASAN MUTLU: “BENİM SUÇUM ŞEFFAF VE ADİL BELEDİYECİLİK”

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN'DAN YILDIRIM AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ'NE ZİYARET

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN BAYRAMPAŞA'DA "GAZZE-FİLİSTİN" DERSİ

EYÜPSULTAN'DA 16 EKİM DÜNYA GIDA SEMİNERİ DÜZENLENDİ

GENÇ ÜNİVERSİTELİ DESTEĞİ BAŞVURULARI UZATILDI

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN GÖRME ENGELLİLER İÇİN ANLAMLI ETKİNLİKLER

CEVATPAŞA SPOR TESİSİ YENİLENDİ

"YUVAMIZ BAYRAMPAŞA" CEVATPAŞA HİZMETE AÇILDI

SULTANGAZİ'NİN 2026 MALİ YILI BÜTÇESİ ONAYLANDI

MÜFTÜ EREN'E GENÇLİK HİZMETLERİ VE KUR'AN KURSU BİLGİLENDİRMESİ

AK PARTİ BAYRAMPAŞA'DAN ŞAKİRE SADİ OBDAN OKULUNA ZİYARET

BEYLİKDÜZÜ’NDE NOTALAR RENKLERLE BULUŞTU

YENİDOĞAN KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

GELECEĞİN TEMİNATI MİNİKLER GAZETECİLERİ UNUTMADI

KIZILAY BAYRAMPAŞA'DA AKRAN EĞİTİMİ KAYITLARI BAŞLIYOR

İBB MECLİSİ'NDE ULAŞIM ZAMMI TARTIŞILDI

BAYRAMPAŞA GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN MÜFTÜLÜĞE ZİYARET

BAYRAMPAŞA TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN BOSNA HERSEK'TE YOĞUN DİPLOMASİ

BAYRAMPAŞA'DA SPOR HEDEFLERİ İÇİN STRATEJİK TOPLANTI

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
TEDİGİNLİKLER, DİP DALGADAN GELEN SORULAR ve STRATEJİK PLAN (1)

İstanbul

19.10.2025

  • İMSAK 05:48
  • GÜNEŞ 07:13
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 15:55
  • AKŞAM 18:25
  • YATSI 19:45

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
15.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3
  • Pazar 16.2 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.2 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 19.1 ° / 12.2 ° Güneşli