TEDBİR ALMAK BU KADAR ZOR MU?

TEDBİR ALMAK BU KADAR ZOR MU?

Dünya insanlığını esareti altına alan Covit 19 mücadelesi tüm hızıyla sürerken, sağlık bakanlığı ve çalışanları hayatlarını ortaya koyarken yönetimlerin yanlış ve eksik tedbirleri ve sorumsuz vatandaşların duyarsızlığı, mücadeleye sekte vuruyor.

Dünya insanlığını esareti altına alan Covit 19 mücadelesi tüm hızıyla sürerken, sağlık bakanlığı ve çalışanları hayatlarını ortaya koyarken yönetimlerin yanlış ve eksik tedbirleri ve sorumsuz vatandaşların duyarsızlığı, mücadeleye sekte vuruyor.  Sağlıkçıların çabaları, emekleri heba oluyor.

Bayrampaşa Gündem Gazetesi olarak geçtiğimiz günlerde semt pazarlarının durumunu haber yapmıştık. İktidar veya muhalefet çok sayıda vatandaşlardan da büyük takdir almıştık. Gerçekten sağlıkçıların bu kadar çabalarını, emeklerini heba edecek görüntülerle tedbir alınmasını istemiştik.

Haberlerin akabinde pazarlarda cidden tedbirler alınmış, eksikte olsa bir iyileşme görülmüştü. O günlerden beri pazarlar yine takibimizdeydi.

Semt pazarları risk potansiyeli çok yüksek olan yerlerdir. Sağlık bakanlığı "Hayat Eve Sığar" sitesinde de Bayrampaşa riski yoğun olan bir bölge olarak görülüyor.

ATEŞ ÖLÇMEK YETMİYOR...

Fakat gördük ki, haber sonrası alınan tedbirlerden Çabuk vazgeçilmiş. Pazartesi pazarı gene evlere şenlikti. Kapıda iki zabıta ateş ölçüyordu. Bir vatandaş "Benim ateşimin kaç olduğunu söyleyemedi" dedi. çalışıp çalışmadığını bilmiyoruz. Onun dışında içeriyi kontrol yoktu. Girenlere sıra uygulanıyordu, kalabalık olunca bekletiliyordu bunların hepsinden vazgeçilmiş tedbirler gevşetilmiş olarak gördük. Özellikle satıcılar maskeleri çenelerinde taşıyorlar, kıyafette ve gıda ürünlerinde vatandaş ürün seçiyor uyaran yok.

Haber sonrası sabahın erken saatinde asker gibi dikilip, boy boy resim verenler, ekibimizin gelişinde zabıta kontrolünde pazar gezdirenler dün neredeydiler?

Akıl tutulması mı yaşıyoruz nedir, zaten kapalı ve dar olan pazar alanında birde gıda dışında ki pazarcı esnafına izin veriliyor?

Yaklaşık iki aydır bir pazar sorunu çözülemedi, çözüm bulmak bu kadar zor mu?

Kapalı pazarlarda esnafı ve vatandaşı dar alanlara sıkıştırmak zorunda mısınız?

Pazarlar için çözüm üretmek o kadar zor değil. Pazarı mahalle içine bölebilirsiniz, günlere bölebilirsiniz, gıda ve diğer ürünleri ayrı günlere bölebilirsiniz v.s.

Halkın vebali yönetenlerin üstündedir.

Niye bir Bayrampaşa'da bilim kurulu veya istişare ekibi oluşturulmadı? Sorunların çözümleri için farklı fikirlerin ve kurumların elini taşın altına koysaydı bazı problemler daha kolay çözülmez miydi?

Parklarda çiçek dağıtarak, boy boy resim vererek olmuyor bu işler, problemlerin içinde en basit çözülebilecek pazar sorunu çözülemiyorsa, vatandaşın önüne alternatif koyulamıyorsa pes demekten başka bir şey kalmıyor. Çözüm üretemiyorsanız bırakın da problemi çözecek ehil insanlar gelsin işin başına bari...

İKİ ÇİFT LAFIMIZDA VATANDAŞA

Yönetimler vatandaşın önüne çözüm üretemiyorsa, bu sefer vatandaş kendi çözümünü üretmeli.

Elbette pazarlar vatandaşın vazgeçilmezi yerlerdir. Taze ve ucuz ürün almak, kıyafet almak için pazarlar tercih edilir. Semt pazarlarında vatandaşlar özellikle kadınlar dolaşa dolaşa ürünün kalitelisini  ve ucuzunu ararlar. Kıyafetlere bakarlar. Normal zamanda bu bir gelenek olarak belki çok kişi için çokta zevkli bir gezi oluyor.  Ama bu dönem öyle uzun süre pazarlarda gezecek, ürün karıştırıp, karşılaştıcak zaman değil. Acil bir şekilde alacağımızı alıp vakit kaybetmeden pazardan çıkma zamanıdır.


Anahtar Kelimeler: TEDBİR ALMAK KADAR ?