TBMM’DE 28. DÖNEM YEMİN TÖRENİ

TBMM’DE 28. DÖNEM YEMİN TÖRENİ

TBMM 28. Yasama Dönemi Yemin Töreninde Gazi Meclis’te 600 milletvekili yemin etti.



Mustafa Şentop, başkanlık görevini Meclis’in en yaşlı üyesi olan Devlet Bahçeli’ye geçici olarak devretti. Görevi devralan Devlet Bahçeli, TBMM'deki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. 
TBMM 28.Yasama Dönemi Milletvekili Yemin Töreni TBMM Geçici Başkan sıfatı ile Sayın Devlet Bahçeli tarafından başlatıldı. 

 



İSTİKLAL MARŞI'NI OKUMADILAR

TBMM'nin yeni dönem açılışı sırasında saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı okunurken, HDP ve YSP’li vekillerin ağızını dahi oynatmadığı gözlemlenirken HÜDAPAR'ın ise İstiklal Marşı'na eşlik ettiği görüldü. 
Açılış konuşması yapan Devlet Bahçeli "28. dönem TBMM'de görev alacak siz değerli milletvekili arkadaşlarım, elbette tarihi bir sorumluluğu da üstlenmiş durumdadır." Dedi.



 

AYAĞA KALKMADI
 

TBMM 28.Yasama Dönemi Milletvekili Yemin Törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha Cumhurbaşkanı sıfatıyla coşkuyla ayakta alkışlar eşliğinde  karşılandığı sırada Mecliste locada bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayağa kalkmaması dikkat çekti.


TEKLİFİ REDDETTİ

Yemin Töreni öncesi Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Devlet Bahçeli,’nin  Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifini nazikçe reddettiği öğrenildi.





 



Anahtar Kelimeler: . DÖNEM YEMİN TÖRENİ