“TARİHİN İZLERİ” TARİHİ 6. DAİRE'DE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Başkan İnan Güney, “Beyoğlu’nun her sokağında ressamların, müzisyenlerin, yazarların binlerce yıllık mirası saklıdır. Bu nedenle biz sadece bugünü değil, geçmişten kalan mirası da sahipleniyoruz." dedi.

TARİH: 13.04.2025 09:00
Son Güncelleme: 13.04.2025 00:41

Beyoğlu Belediyesi, önemli bir sergiyi daha sanatseverlerle buluşturdu. Ressam Şerife Altunbaş’ın 10’uncu kişisel sergisi olan “Tarihin İzleri” adlı resim sergisinin açılışı, 6. Daire Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. Serginin açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Ressam Şerife Altunbaş, serginin küratörü Yeşer Yelmez, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sanatçının yaşamın içinden süzüp tuvallerine aktardığı eserler, 25 Nisan 2025 tarihine kadar ziyaretçileri geçmişin izleriyle buluşturacak.

“BİZ SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, GEÇMİŞTEN KALAN MİRASI DA SAHİPLENİYORUZ”

Serginin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney bugün Beyoğlu’nda çok özel bir yolculuğa tanıklık ettiklerini belirterek, “Bugün unutulmaya yüz tutan fakat aslında hatırlanmaya değer olanı, geçmişten bugüne uzananı renklerle, dokularla örülmüş bir yolculuğa çıkıyoruz. Ressam Şerife Altunbaş, Yeşer Yelmez’in küratörlüğünde Tarihin İzleri sergisiyle bizi bu yolculuğa davet ediyor. Geçmişin izleri ile bugünün renklerini bir araya getiriyor. Biz göreve geldiğimizde ilk hissettiğimiz şey; Beyoğlu yeniden sanatla nefes almalıydı. Çünkü Beyoğlu sanatın kalbinin attığı yer. Beyoğlu’nun her sokağında ressamların, müzisyenlerin, yazarların binlerce yıllık mirası saklıdır. Bu nedenle biz sadece bugünü değil, geçmişten kalan mirası da sahipleniyoruz. Bu mirası hep birlikte geleceğe taşıyacağız.” dedi.

“ÖMRÜM YETTİĞİ KADAR SANATI ÜRETMEYE VE GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Ressam Şerife Altunbaş da serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Ailem, arkadaşlarım, dostlarım hepiniz iyi ki varsınız. Ben ömrüm yettiği kadar sanatı üretmeye ve geliştirmeye devam edeceğim. Sergiye göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu.

Serginin küratörü Yeşer Yelmez ise “ Bu sergide geçmişten bugüne bir hafıza yolculuğu oluşturmaya çalıştık. Sergimizde tarihsel figürleri, unutulan medeniyetleri ve kaybolmuş figürleri sanatçımızın güçlü tekniğiyle yine hayat bulduğunu göreceksiniz. Tarihin izleri sergisi de aslında kaybolanı yeniden görünür kılma çağrısıdır.” ifadelerini kıllandı.

SERGİ, SANATSEVERLERE ZAMAN İÇİNDE DUYGUSAL BİR YOLCULUK İMKANI SUNUYOR

Unutulmaya yüz tutmuş anılar, tarihi dokular ve geleneksel motiflerle şekillenen bu özel koleksiyon, sanatseverlere zaman içinde duygusal bir yolculuk sunuyor. Altunbaş’ın geçmişle kurduğu estetik köprü, sadece nostaljiyle sınırlı kalmıyor; aynı zamanda zengin kültürel mirasımızı da geleceğe taşıyan güçlü bir anlatım dili sunuyor. “Tarihin İzleri” sergisi, 25 Nisan 2025 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

23 NİSAN ULuSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN.

MOSTAR KÖPRÜSÜ’NDE TEHLİKE ÇANLARI: BAKIMSIZLIK FELAKETE DAVETİYE ÇIKARIYOR!

ABDURRAHMAN DURSUN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

İBRAHİM AKIN GRUP BAŞKANI GİBİ KONUŞTU: 2025 YILININ 10 AYINA AİT FAALİYETE HİÇ DEĞİNMEDİ

"HASAN MUTLU" GERGİNLİĞİ: "İSİM SİLMEKLE HİZMET UNUTULMAZ!"

ALİ CENGİZ YILMAZ’DEN ALTERNATİF DENETİM RAPORU

ALİ KARAHASANOĞLU’NUN MUHALEFET ŞERHİ KONUŞMASI

EMEKÇİ KIYIMI: HEM İŞTEN ATTILAR HEM HAKLARINA ÇÖKTÜLER!

BAYRAMPAŞA EDEP TOPLANTISI GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YAZARLARIMIZ BEYOĞLU KİTAP FUARI’NDA OKURLARIYLA BULUŞUYOR!

İBRAHİM AKIN’DAN ŞEHİT PİLOTUN AİLESİNE VEFA ZİYARETİ

MİS’S KAFELER “BY KAFE” OLUYOR: BU BİR KAMU ZARARI DEĞİLDİR DE NEDİR?

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ TEMİZ ENERJİ HAMLESİ BAŞLATTI

BİR SİTE DAHA %100 UZLAŞMALI KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRDİ

BAYRAMPAŞA SİNEMA SOKAKTA BY KAFE AÇILDI: YAZLIK SİNEMA VE ATEŞ TOPU

DSP GRUBUNDAN SERT TEPKİ: "SİYASİ İKBAL UĞRUNA NEFRET DİLİ KULLANILIYOR"

ORGANİK KURBANIN ADRESİ: AKTAŞ ÇİFTLİĞİ

BAYRAMPAŞA’DA HANIM HAFIZLAR İCAZETLERİNİ ALDI

CHP’DE YAPRAK DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR: DSP ÜÇÜNCÜ PARTİ

RECEP ÖZTÜRK KÖŞE YAZILARIYLA GAZETEMİZDE

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
“TARİHİN İZLERİ” TARİHİ 6. DAİRE

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 30 22 3 5 46 71
2.FENERBAHÇE A.Ş. 30 19 1 10 38 67
3.TRABZONSPOR A.Ş. 30 19 3 8 25 65
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 30 16 7 7 18 55
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 30 13 8 9 17 48
6.GÖZTEPE A.Ş. 30 12 6 12 10 48
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 30 10 8 12 -3 42
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 30 9 11 10 -1 37
9.TÜMOSAN KONYASPOR 30 9 11 10 -3 37
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 30 9 11 10 -8 37
11.KOCAELİSPOR 30 9 12 9 -9 36
12.CORENDON ALANYASPOR 30 6 9 15 0 33
13.KASIMPAŞA A.Ş. 30 7 13 10 -12 31
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 30 7 16 7 -19 28
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 30 6 17 7 -15 25
16.İKAS EYÜPSPOR 30 6 17 7 -22 25
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 30 4 15 11 -36 23
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 30 5 20 5 -26 20
  • Perşembe 13.1 ° / 7.5 ° false
  • Cuma 14.9 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.9 ° Güneşli