Tarih: 03.11.2021 19:41

TAEKWONDO MİLLİ SPORCU ARZU ÇAYIR 3. OLDU

Facebook Twitter Linked-in

28 Ekim -01 Kasım tarihleri arasında Ankara Mamak ta düzenlenen Türkiye Taekwondo Poomsae Şampiyonasında 30 yaş üstü bayanlar takımda Bayrampaşa spor kulübünü Temsil eden Milli Sporcu Arzu Çayır 3.’lük elde etti.

Şampiyonada 3.’lük alması sonrası gazetemize açıklama yapan Arzu Çayır babsınında sporun içinde olduğu için kendisine izin verdiğini söyledi. Arzu çayır; “1978 doğumluyum. Doğma büyüme Bayrampaşalıyım. Kendi babamda sporun içimden gelmektedir. Onun bu anlayışı sayesinde, o yıllarda kızların böyle bir spor yapması çok onaylanmazken beni bu konuda desteklemiştir. Babama minnettarım. Babam da yıllarca amatör kulüpte yöneticilik yapmıştır.

Bu spora 13 yaşımda başladım. Bayrampaşa daha belediye olmamıştı. Eyüp belediyesine kayıt olmaya gittim. Eşimle yine aynı sporda tanıştım. Şimdi ikimizde antrenörlük yapıyoruz. Eşim Bayrampaşa gençlik merkezi( Baygem) de taekwondo antrenörlüğü yapıyor. Bende özel kurumlarda ve çeşitli belediyelerde çalıştım. Down sendromlu dünya şampiyonu özel bir sporcum bu gençlik merkezinde  uzun süren çalışmalar  sonunda yetiştirdik.   2. çocuğum var, rabbime şükür. Büyük olan kızım Zeynep İstanbul ve Türkiye’de çeşitli dereceler elde etti.  Beden eğitimi öğretmenlik bölümün de öğretmenlik bölümünde 3.sınıfta okuyor. Oğlum milli sporcu Türkiye Şampiyonu  Avrupa 3 Uluslar arası  Şampiyon sayısız İstanbul dereceleri ve uluslararası dereceleri mevcut, bu vesileyle aldığı bursla okyanus kolejinde lisede okuyor.

 Kendim de çocuklarımı büyütürken geride kaldığım yarışma hevesimi tekrar yaşamak istedim ve poomsae da ilerlemek için kendi yaş kategorimde mücadele ediyorum. 18’li yaşlarımda müsabaka alanında Türkiye 3.lüğüm ve 1.liğim oldu geçen sene girdiğim 41-50 yaş ferdi yarışmada 6. Oldum, bu sene 5. Olarak tamamladım. 30 yaş üstü bayan takımda daha önceki yıllarda Türkiye şampiyonalarında  2.lik, 3’lük derecelerim var. Uluslararası yarışmada 2019 da bayan takımda 2.lik elde ettik. Bu seneki poomsae Türkiye şampiyonasında 30 yaş üstü bayan takımda 3.lük elde ettim.

 Bu senenin özelliği ilk defa kendi kurduğumuz külümüzle yarışmaya katılmaktı. Yıllardır Bayrampaşa’da yetişip bu spor üzerinde sporcular yetiştirmeye devam ediyoruz. Özellikle kadınlara sesleniyorum, sporun yaşı yok, yeter ki isteyin, hayallerinizin peşinden koşun. Tabi ki, bir eş ve bir anne olarak antremanlara katılmak daha meşakkatli oluyor. Zahmet olmadan hiç bir şey olmuyor.

Özel gereksinimli çocuklarımız için de projemiz var  Down-otistik  işitme engelli  bedensel engellilere yönelik 8-yaş sonrası için spor faaliyetlerimiz devam ediyor” diyerek kadınları spor yapmaya davet etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —