TABADER, TAHIL ZİRVESİ MASASINI RUSYA’DA KURUYOR

Türk un, yem, tahıl işleme makinaları ve değirmencilik sektörünü Moskova’da buluşturacak İDMA Rusya Fuarı'nda TABADER, Türkiye-Rusya Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.

TARİH: 4.11.2022 12:08
Son Güncelleme: 4.11.2022 12:08

Türkiye’den TABADER (Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri, Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği), Rusya’dan Uluslararası Endüstri Akademisi, Rusya Un ve Yem İşletmecileri Birliği temsilcileri Türk-Rus ortak Tahıl Zirvesi’nde dünya tahıl sektörünün geleceğini sektörün tüm paydaşlarıyla birlikte değerlendirecek. İDMA Rusya fuarıyla eşzamanlı başlayacak zirvede; yeni dönemin tahıl, bakliyat, yem politikaları ve stratejileri masaya yatırılacak konu başlıkları arasında olacak. 

Dünya tahıl sektörünün geleceği Türk-Rus ortak Tahıl Zirvesi’nde belirlenecek 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre karabuğday, arpa, yulaf üretiminde birinci, buğday ve çavdar üretiminde ise dünya üçüncüsü olan Rusya 130 milyon tonluk tahıl rekoltesiyle dünyanın en önemli ilk 5 üretici ülkesi arasında yer alıyor. Un, yem, tahıl işleme makinaları ve değirmencilik sektörünü başkent Moskova’da buluşturan İDMA Rusya Fuarı’yla eşzamanlı başlayacak Türk-Rus Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’nde Türkiye’yi TABADER (Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri, Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği) temsil edecek. TABADER, Rusya Uluslararası Endüstri Akademisi ve Rusya Un ve Yem İşletmecileri Birliği’nin birlikte düzenleyeceği Türkiye-Rusya Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi dünyanın tahıl deposu Rusya’da 30 Kasım – 1 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TABADER, Rusya Uluslararası Endüstri Akademisi ve Rusya Un ve Yem İşletmecileri Birliği’nin birlikte düzenleyeceği Türkiye-Rusya Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi; Rusya Un ve Hububat İşletmeleri Birliği, Rusya Tahıl Birliği, Ulusal Yem Birliği, Bileşik Besleyiciler Birliği gibi Rusya’nın en önemli tahıl ve yem birliklerinin desteğini arkasına alacak. Rusya’nın yeni dönemde tahıl, bakliyat, yem politikaları ve stratejileri, Karadeniz lojistiği ve tahıl koridoru, Rusya – Ukrayna sorununun gıda politiğine ve ekonomisine etkisi gibi başlıkların masaya yatılacağı Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’nde; TABADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Uluslararası Endüstri Akademisi Başkanı V. A. Butkovsky ve Rusya Un ve Yem İşletmecileri Birliği Başkanı Igor Sviridenko gibi sektörün önemli isimleri görüşlerini paylaşacak. 

Türkiye ve Rusya’nın tahıl, bakliyat, yem üretimi ve endüstrisi alanında uzun yıllara dayalı iş birliğine vurgu yapan TABADER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram; “Dünya nüfusu hızla artıyor. Hızla artan nüfusun proteine olan talebi de düzenli olarak yükseliş gösteriyor. 2030 yılında proteine talebinin yüzde 70 artması beklendiğini göz önünde bulundurursak, insanlığın küresel iklim değişiklikleri ve kuraklıklarla mücadele eden önemli protein kaynağı tahıl ve bakliyat üretimine olan bağlılığının artacağını söyleyebiliriz. Özellikle tahıl ve bakliyat üretiminde son yıllarda uyguladığı politikalarla geçtiğimiz 10 yılda yüzde 118 oranında bir rekolte artışı yaşayan Rusya dünyanın en büyük üretici ülkeleri arasında yer alıyor. Bu sebeple insanlığın temel problemi olan gıdaya erişim, gıda güvenliği ve sürdürülebilir üretim konularını masaya yatıracağımız Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ni bu yıl Rusya’da gerçekleştireceğiz. Türkiye’den ve Rusya’da önemli STK örgütlerinin, akademisyenlerin ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleşecek zirvede değerlendirilecek konular, tüm dünyanın dikkatini Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ne toplayacak.” değerlendirmesiyle Türkiye-Rusya Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’nin sadece iki ülke için değil, tüm dünyada gıda erişimi, gıda güvenliği, süründürülebilir üretim konularında önemli gündemler ve gelecek öngörüleri belirleyeceğini vurguladı.

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

BAYRAMPAŞA TRABZONLULAR DERNEĞİ GENEL KURULU İLANI

ŞİŞLİ’DE KİTAP FUARINDA ANLAMLI BULUŞMA

SOSYAL MEDYADA “KENDİ KENDİNE PSİKİYATRİK TANI KOYMA” TRENDİ BÜYÜYOR!

EYÜPSULTAN’DA ULAŞIM SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

BAYRAMPAŞA PİKNİK ALANI SEZONA HAZIRLANIYOR

CHP BAYRAMPAŞA’DA BÜYÜK KAVGA: SUÇLAMLARA ÖRGÜT TEPKİ GÖSTERDİ

GAZETECİ İSMAİL ARI GÖZALTINA ALINDI

MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

BELEDİYE İFTARINA OKUYUCULARIMIZDAN TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

AMACINDAN UZAKLAŞAN İFTAR PROGRAMI İÇİN OKUYUCULARIMIZDAN TEPKİLER BÜYÜYOR

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANAN LÜTFİ KADIOĞULLARI İÇİN EV HAPSİ KARARI VERİLDİ

ENGELSİZ KIZILAY’DAN 18 MART’TA ŞEHİTLİĞE ANLAMLI ZİYARET

İSRAF, SEÇİM ŞARKISI MÜZİKLİ GÖSTERİ: İFTARIN MANEVİ RUHUNDAN UZAKLAŞTI

KINALI KUZULARI RAHMETLE, MİNNETLE ANIYORUZ: BAYRAMPAŞA’DA 18 MART

BAYRAMPAŞA’DA KARDEŞLİK VE KADİR GECESİ YÜRÜYÜŞÜ

ABDURRAHMAN DURSUN RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

ESENLER’DEN GAZZE’YE 10 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI

BALKANLAR’DA BAYRAMPAŞA RÜZGÂRI ESTİ: KIRÇOVA VE GOSTİVAR İFTAR SOFRASI

BAYRAMPAŞA VAKFI 30. YILINDA: FARKLI KESİMLER SAHURDA BULUŞTU

SİYASET, İŞ VE AKADEMİ DÜNYASININ BULUŞTUĞU İFTAR

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
TABADER, TAHIL ZİRVESİ MASASINI RUSYA’DA KURUYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
  • Cumartesi 13.7 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 13.3 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 9.2 ° / 8.4 ° Şiddetli yağmurlu