Tarih: 13.06.2024 10:21

SULTANGAZİ’NİN KAŞİF ÇOCUKLARI MEZUN OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Sultangazi Belediyesi’nin 5-8 yaş aralığındaki çocuklara bilim ve sanat sevgisi aşılamak için Uğur Mumcu Mahallesi’nde hizmete açtığı Şehit Şerife Bacı Kültür Merkezi’nde hayata geçirdiği Kaşif Çocuk projesi, araştıran ve sorgulayan bireylerin yetişmesine katkı sağlıyor. Özel yetenekli çocukların küçük yaşta ilgi alanlarını oluşturmasını sağlayan Kaşif Çocuk; eğitimiyle ailelerin de beğenisini topluyor.

Kaşif Çocuk’ta 1 yıl boyunca farklı branşlarda eğitim gören çocuklar için Sultangazi Etkinlik Salonunda mezuniyet töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, Kaşif Çocuk öğretmenleri, öğrencileri ve aileleri katıldı. Kaşif Çocukların yaptığı projelerin bulunduğu sergi alanının gezilmesinin ardından açılış konuşmasını Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun yaptı.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun “Biz her alanda güçlü çalışmalar yapıyoruz. Sultangazi Belediyesi olarak en iyiyi yapalım ki çocuklarımız hayata en iyi şekilde hazırlansın. Eğitim vazgeçilmez alanımız.2023 yılında 5-8 yaş arasındaki çocuklarımız için özel eğitim veren Kaşif Çocuk serüvenine başlamış olduk. 1150 çocuğumuza eğitim veriyoruz. Bu yaştaki çocukların aileleriyle zaman geçirmesinin ne kadar önemli olduğunu biliyor, bu yüzden aileleri de sürece katıyoruz. 5-8 yas arasında özel yetenekleri ve ilgi alanları olan çocuklarımıza destek oluyoruz. Sonrasında da onları bırakmıyoruz, 8-14 yas arasındaki çocuklarımızın eğitimlerine Bilim Merkezinde de devam ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kaşif Çocuk’a katılan öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi. Program, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Şehit Şerife Bacı Kültür Merkezi’nde eğitimlerine devam eden Kâşif Çocuk, 5 - 8 yaş aralığındaki 24 atölyede eğitim veriyor. Yaratıcı drama, gündelik yaşam becerileri, dedektiflik, dil, sanat, gökbilim, serbest oyun, gems, mutfak gastronomi, robotik kodlama, düşünme becerileri ve masal atölyesi ile çocuklar eğlenirken öğreniyor, öğrenirken sosyalleşiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —