Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
SULTANGAZİLİLER 15 TEMMUZ’DA YİNE DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİ

SULTANGAZİLİLER 15 TEMMUZ’DA YİNE DEMOKRASİ NÖBETİNDEYDİ

Hain darbe girişiminin 10. yıldönümünde Sultangazililer yine meydanları boş bırakmadı. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nı dolduran kalabalık, hep bir ağızdan “İrade Bizim, Zafer Bizim” diye haykırdı.

TARİH: 16.07.2026 21:56
Son Güncelleme: 16.07.2026 22:03

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam 10 yıl geçti. Tanklara, silahlara karşı sadece irade ve inançlarıyla mücadele edileceğini tüm dünyaya gösteren kahraman şehit ve gazilerimiz tüm yurtta olduğu gibi Sultangazi’de de anıldı. 

Sabah saatlerinde Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, ilçe protokolü ile birlikte 15 Temmuz’da hayatını kaybeden Sultangazili şehitlerin kabirlerini ziyaret etti.  Ardından Kaymakam Kaşıkçı ve Başkan Dursun, Mağlova Sosyal Tesisleri’nde şehitlerin aileleri ve gazilerle kahvaltıda bir araya geldi. 

15 Temmuz akşamı da Sultangazi Kaymakamlığı ve Sultangazi Belediyesi’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda düzenlediği anma programına Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

15

15 Temmuz Ruhu Sergi Alanında

Hayatını kaybeden 232 şehidimizi anmak adına Sultangazili 232 sporcu ellerinde sancaklarla 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’na koştu. Sancak koşusuyla şehitlerimizin adını taşıyan sancaklarla hain darbe girişimin yıldönümünde 15 Temmuz ruhu yaşatılırken şehitlerimiz minnetle anıldı. 

Protokolü, ellerinde sancak tutan gençler karşıladı.  Meydanın girişine kurulan 15 Temmuz akşamının fotoğraflarından oluşan sergi, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. 15 Temmuzda zarar gören, hurdaya dönen araba da sergi alanındaydı. 

Şehitler Dualarla Anıldı

Meydanı dolduran binlerce Sultangazili, ellerinde bayraklarla hain darbe girişimine karşı yeniden dimdik ayakta olduğunu gösterdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda şehitler için dualar okundu. Ellerinde Türk bayraklı kalabalık hep bir ağızdan “İrade Bizim, Zafer Bizim” diye haykırarak darbelere geçit olmadığını bir kez daha gösterdi. 

İrade, Kararlılık, İnanç 

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ; “15 Temmuz milletin destanı. Demokrasiye düşman olanlar, devlete düşman olanlar büyük bir ayaklanma başlatmışlardı. Yıllardır devletin her köşesine yuvalanmış FETÖCÜ darbecilerin millet tarafından nasıl kahramanca püskürtüldüğünü tüm dünya gördü. Tanklarla, helikopterlerle milletin üzerine yürüdüler ama milletin iradesini unuttular. Kalpleriyle o koca silahlara direnen, millet iradesine karşı darbe girişimine boyun eğmeyen vatan evlatları bir olunca neler yapılabileceğini herkese ispatladı. Vatan sevdalısı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü iradesiyle hareket eden milyonlar darbeye geçit vermedi. Milyonların sokağa dökülerek kahramanlık destanı yazdığı o gecede şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize de Allah uzun ömür versin” dedi. 

“Darbe oyunu çöktü”

Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, programda yaptığı konuşmada “Bu millet yıllar önce de yokluklar içinde var olmayı başardı. 15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değildi. Terör örgütü FETÖ ve arkasındaki güçlerin güçlü bir devlet istememesinin bir oyunudur. Bu millet yıllar önce de yokluklar içinde var olmayı başardı. Milletimiz 15 Temmuz’da da tıpkı Çanakkale ruhuyla Sakarya ruhuyla vatan millet aşkıyla bayrağını korudu. Türkiye çok çok güçlü bir millettir, 15 Temmuz’da bunun kanıtıdır” dedi. 

15
Çanakkale’de Festivalin İkinci Günü Atölye Ve Çocuk Etkinlikleriyle Renklendi

Çanakkale’de Festivalin İkinci Günü Atölye Ve Çocuk Etkinlikleriyle Renklendi

Teknoloji dünyası İstanbul’da bir araya geliyor

Sabri Şenel’den Kritik Suriye Uyarısı: “Şimdi Sıra Suriye Senaryosunu Türkiye’ye Uyarlamaya mı Geldi?”

30 Ağustos Zafer Bayramı Beylikdüzü’nde Coşkuyla Kutlandı

Demokrasinin Çıkmaz Sokağı

Türkiye’nin İlk Yerli Gürültü Barıyeri Arnavutköy’de Yükseliyor

Cumhurbaşkanlığı 7. Uluslararası Yat Yarışları'nda Zafer Kupası Sahibini Buldu

Ayvalık’ta 30 Ağustos Coşkusu: Caddeler Kırmızı Beyaza Büründü

NG Kütahya Seramik'ten Dev Yatırım: 30 Ağustos Fabrikası Törenle Açıldı

Çanakkale Kültür Yolu Festivali İlk Gününü Dopdolu Programıyla Geride Bıraktı

Ordu’da Kültür Yolu Coşkusu: Çocuklar Oyun, Spor Ve Teknolojiyle Buluştu

MHP İstanbul İl Kongresinde Volkan Yılmaz Güvenoyu Aldı

Bayrampaşa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

ESNAFA NEFES OLACAK BİR ADIM

30 Ağustos Türkiye Cumhuriyeti’nin Temellerinin Atıldığı Büyük Zafer Günüdür

Eyüpsultan’da 30 Ağustos’a özel anlamlı İstiklal Yürüyüşü

ADALETİN OLDUĞU YERDE: BELEDİYELERDEN SUÇ ÖRGÜTÜ OLUR MU?

Tarihten Sanata, Müzikten Lezzete Çanakkale’De 9 Günlük Festival

Bayrampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

KARANLIĞA SÖVMEK YERİNE BİR MUM YAKMAK

187. Sayı Ağustos 2026

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

Reklam

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
MEHMET CEYLAN

Haber Editörü

MEHMET CEYLAN

mceylan4262@gmail.com
Reklam

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 3 2 0 1 5 7
2.GENÇLERBİRLİĞİ 3 2 0 1 2 7
3.BEŞİKTAŞ A.Ş. 3 2 1 0 4 6
4.FENERBAHÇE A.Ş. 3 2 1 0 3 6
5.AMED SPORTİF FAALİYETLER 3 2 1 0 2 6
6.KOCAELİSPOR 3 2 1 0 1 6
7.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 3 2 1 0 0 6
8.KASIMPAŞA A.Ş. 3 1 0 2 1 5
9.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 3 1 1 1 1 4
10.SAMSUNSPOR A.Ş. 3 1 1 1 0 4
11.TRABZONSPOR A.Ş. 3 1 1 1 0 4
12.CORENDON ALANYASPOR 3 1 1 1 0 4
13.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 3 1 1 1 0 4
14.EYÜPSPOR 3 1 2 0 -1 3
15.GÖZTEPE A.Ş. 3 0 2 1 -2 1
16.ARCA ÇORUM FK 3 0 2 1 -5 1
17.ERZURUMSPOR FK 3 0 2 1 -7 1
18.TÜMOSAN KONYASPOR 3 0 3 0 -4 0