https://www.atakansigorta.com/

SULTANGAZİ’DE ERZURUM RÜZGARI ESTİ

Sultangazi Belediyesi, Anadolu şehirlerinin lezzetlerini, müziklerini kültürlerini Anadolu Kültür Festivali ile ilçe sakinlerine tanıtmaya devam ediyor

TARİH: 14.10.2024 10:33
Son Güncelleme: 14.10.2024 10:33

 Anadolu Kültür Festivali kapsamında bu kez Erzurum Yöresel Günleri gerçekleştirildi.  

Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Erzurum Yöresel Günleri açılışına, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, Esenyurt Eski Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı İmdat Kamacı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tören kısa video gösteriminin ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Erzurum BAR Ekibinin gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

“ANADOLU ŞEHRİ SULTANGAZİ”

Törende konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, sözlerine etkinliğe katılım gösteren bürokrasiye ve Sultangazili komşularına teşekkür ederek başladı. Başkan Dursun “Bugün Sultangazi'de Anadolu Kültür Festivali'nde Erzurumlu kardeşlerimizle, dadaşlarla ve Nene Hatun'ların torunlarıyla birlikteyiz. Erzurumlularla beşincisini düzenlediğimiz bu organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu, Sultangazi'deki birlik ve beraberliğin bir yansıması. Bu festivali her yıl düzenleyerek, toplumumuzun tüm kesimlerini bir araya getiren programlar gerçekleştiriyoruz. Anadolu Kültür Festivali’ni bir silsile haline getirirken neyi amaçlıyoruz onları ifade etmek isterim. Sultangazi, komşuluk kültürünün, mahalle kültürünün ve dostlukların doyasıya yaşandığı bir şehir. Komşumuzun derdi bizim derdimizdir, hukuku bizim hukukumuzdur. Komşularımızın güzel günleri ve acı günlerinde onların yanında olmaya gayret ederiz. Esasında bir Anadolu şehridir Sultangazi. Biz bu yönüyle Sultangazi’yi çok seviyoruz. Sultangazililer tatili olduğunda Akdeniz ve Ege kıyılarına gitmek için yol gözlemez, Erzurum’un Dadaşı memleketine gitmek, akraba ve dostlarıyla buluşmak için gayret eder. Adıyamanlılar tütüne gitmeyi, Malatyalılar kayısıya gitmeyi, Giresunlular fındığa gitmeyi ister. Memleketine olan sevdası çok güçlüdür bu sultan şehrin. Biz de bu kültürü daha güçlendirmeye her yörenin örf ve adetlerini tanıtmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.  

SULTAN ŞEHİR’DE ETKİNLİĞE İLGİ YOĞUNDU

Protokol konuşmalarının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilen program Erzurum türküleri ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Erzurum yöresine ait söylenen türkülere vatandaşlar cep telefonu ışığı ile eşlik etti.  

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve protokol üyeleri, Erzurum oltu tesbihi, çeçil peyniri, otlu peynir, keçiboynuzu pekmezi ve krem balı gibi ürünlerin bulunduğu standları gezdi ve ardından ziyaretçilere kadayıf dolması ikramında bulundular.  

 

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

Anahtar Kelimeler: SULTANGAZİ’ ERZURUM RÜZGARI

BAŞKAN HASAN MUTLU’DAN CEZAEVİNDEN YENİ YIL MESAJI “HUKUK OLMADAN HUZUR OLMAZ”

TERAZİDERE'DE VATANDAŞA İMAMOĞLU VE MUTLU SELAMI

BAŞKAN VEKİLİ AKIN, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR’I ZİYARET ETTİ

ARNAVUTKÖY’DEN GENÇ ÇİFTLERE DEV DESTEK: 45.000 TL NAKİT VE ÜCRETSİZ NİKAH

TÜRKİYE BOSNA SANCAK DERNEĞİ'NDEN, İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANI ALBAYRAK’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

BAŞKAN VEKİLİ AKIN MESAİYE OKUL SIRASINDA BAŞLADI

BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN BEYKOZ VE ÜMRANİYE’YE NEZAKET ZİYARETİ

AK PARTİ BAYRAMPAŞA DANIŞMA MECLİSİ TOPLANDI

BAYRAMPAŞA'DA YILBAŞI ÖNCESİ SIKI DENETİM

BU GECE İSTANBUL’A FIRTINA, YAĞMUR KAR GELİYOR

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN’DAN YENİ YIL MESAJINDA HUZUR DİLEDİ

REMZİ ALBAYRAK’ SERBEST BIRAKILDI, BEKİR ÖNDER’ TUTUKLAMA

BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN VATANDAŞLARA "KUŞ YEMLİĞİ" ÇAĞRISI

CHP BAYRAMPAŞA SAĞMALCILAR METRO DURAĞINDA VATANDAŞLA BULUŞTU

BEYLİKDÜZÜ’NDE PARKLARA ÇİRKİN SALDIRI

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA SULTANGAZİLİ SPORCULAR DAMGA VURDU

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI BAYRAMPAŞA’DA YETİŞİYOR

BAYRAMPAŞA'DA EĞİTİM ZİRVESİ: EDEP TOPLANDI

AFETLERE KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ: BAYRAMPAŞA HAZIRLANIYOR

BAYRAMPAŞA’DA GAZİLER VE GENÇLER OMUZ OMUZA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
SULTANGAZİ’DE ERZURUM RÜZGARI ESTİ

İstanbul

31.12.2025

  • İMSAK 06:50
  • GÜNEŞ 08:22
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 15:31
  • AKŞAM 17:52
  • YATSI 19:19

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9
  • Çarşamba 4.8 ° / 2.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 4.4 ° / 0.4 ° false
  • Cuma 6.6 ° / 1.8 ° Güneşli