SULTANGAZİ’DE ERZURUM RÜZGARI ESTİ

Sultangazi Belediyesi, Anadolu şehirlerinin lezzetlerini, müziklerini kültürlerini Anadolu Kültür Festivali ile ilçe sakinlerine tanıtmaya devam ediyor

TARİH: 14.10.2024 10:33
Son Güncelleme: 14.10.2024 10:33

 Anadolu Kültür Festivali kapsamında bu kez Erzurum Yöresel Günleri gerçekleştirildi.  

Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Erzurum Yöresel Günleri açılışına, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, Esenyurt Eski Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı İmdat Kamacı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tören kısa video gösteriminin ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Erzurum BAR Ekibinin gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

“ANADOLU ŞEHRİ SULTANGAZİ”

Törende konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, sözlerine etkinliğe katılım gösteren bürokrasiye ve Sultangazili komşularına teşekkür ederek başladı. Başkan Dursun “Bugün Sultangazi'de Anadolu Kültür Festivali'nde Erzurumlu kardeşlerimizle, dadaşlarla ve Nene Hatun'ların torunlarıyla birlikteyiz. Erzurumlularla beşincisini düzenlediğimiz bu organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu, Sultangazi'deki birlik ve beraberliğin bir yansıması. Bu festivali her yıl düzenleyerek, toplumumuzun tüm kesimlerini bir araya getiren programlar gerçekleştiriyoruz. Anadolu Kültür Festivali’ni bir silsile haline getirirken neyi amaçlıyoruz onları ifade etmek isterim. Sultangazi, komşuluk kültürünün, mahalle kültürünün ve dostlukların doyasıya yaşandığı bir şehir. Komşumuzun derdi bizim derdimizdir, hukuku bizim hukukumuzdur. Komşularımızın güzel günleri ve acı günlerinde onların yanında olmaya gayret ederiz. Esasında bir Anadolu şehridir Sultangazi. Biz bu yönüyle Sultangazi’yi çok seviyoruz. Sultangazililer tatili olduğunda Akdeniz ve Ege kıyılarına gitmek için yol gözlemez, Erzurum’un Dadaşı memleketine gitmek, akraba ve dostlarıyla buluşmak için gayret eder. Adıyamanlılar tütüne gitmeyi, Malatyalılar kayısıya gitmeyi, Giresunlular fındığa gitmeyi ister. Memleketine olan sevdası çok güçlüdür bu sultan şehrin. Biz de bu kültürü daha güçlendirmeye her yörenin örf ve adetlerini tanıtmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.  

SULTAN ŞEHİR’DE ETKİNLİĞE İLGİ YOĞUNDU

Protokol konuşmalarının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekilen program Erzurum türküleri ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Erzurum yöresine ait söylenen türkülere vatandaşlar cep telefonu ışığı ile eşlik etti.  

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve protokol üyeleri, Erzurum oltu tesbihi, çeçil peyniri, otlu peynir, keçiboynuzu pekmezi ve krem balı gibi ürünlerin bulunduğu standları gezdi ve ardından ziyaretçilere kadayıf dolması ikramında bulundular.  

 

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

Anahtar Kelimeler: SULTANGAZİ’ ERZURUM RÜZGARI

BAŞKAN DURSUN’DAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SAADET PARTİSİ BAYRAMPAŞA’DAN ENGELLERİ KALDIRAN HEDİYE

KURBAN VEKALETLERİ KIZILAY’A EMANET

OKULLARDA "KIZILAY HİJYENİ" DÖNEMİ: DEV İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

MUHTAR ADAYI SEDAT GÜLŞEN’DEN GAZETEMİZE ZİYARET

ÇAY ZATEN 5 LİRAYDI: BU ALGI SİYASETİNİN TAM KENDİSİDİR!

BAŞKAN YARDIMCISI FARUK LAYIK İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

CHP KADIN KOLLARI ANNELER GÜNÜNDE HASAN MUTLU’NUN MESAJINI İLETTİ

ANTALYASPOR’U 4-2 MAĞLUP ETTİ GALATASARAY 26. KEZ ŞAMPİYON!

EYÜPSULTAN95 “EVDE ERKEN ÇOCUKLUK ÖĞRENME PROGRAMI” HİZMETE BAŞLADI

SABRİ AKPINAR PARKI PROJESİNDE ‘TAHSİS’ TARTIŞMASI İBRAHİM AKIN’A SORULDU

BİR NİNNİYLE DEĞİŞİR DÜNYA

SREBRENİTSA ANNELERİ’NDEN AYVALIK KAYMAKAMLIĞI’NA ZİYARET

ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL “KADIN EL EMEĞİ DURAĞI” EYÜPSULTAN’DA AÇILDI

KIZILAY BAYRAMPAŞA ŞUBESİ' KURBAN BAĞIŞI BEKLİYOR

MHP BAYRAMPAŞA’DA İBRAHİM YEŞİL DÖNEMİ: TEŞKİLAT KAPILARINI YENİDEN AÇTI

ALLAH’IN SELAMINI KİRLİ SİYASETE KURBAN EDENLER!

BAYRAMPAŞA’DA ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ: TRAFİKTE ENGELLERİ SEVGİYLE AŞIYORUZ

MİLLET PARTİSİ: "GAZİOSMANPAŞA'DA 'MUHTEŞEM TÜRKİYE' MEŞALESİNİ YAKACAĞIZ"

ÖRNEK BİR OKUL: GAZİOSMANPAŞA ANADOLU İMAMA HATİP LİSESİ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
SULTANGAZİ’DE ERZURUM RÜZGARI ESTİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 33 24 4 5 48 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 33 21 2 10 40 73
3.TRABZONSPOR A.Ş. 33 20 4 9 25 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.GÖZTEPE A.Ş. 33 14 6 13 13 55
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 33 15 9 9 22 54
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 33 12 9 12 -2 48
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 33 10 13 10 -6 40
10.CORENDON ALANYASPOR 33 7 10 16 1 37
11.KOCAELİSPOR 33 9 14 10 -11 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 33 9 14 10 -14 37
13.İKAS EYÜPSPOR 33 8 17 8 -15 32
14.KASIMPAŞA A.Ş. 33 7 15 11 -17 32
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 33 8 18 7 -14 31
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 33 7 18 8 -23 29
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 33 7 20 6 -24 27
18.ZECORNER KAYSERİSPOR 33 5 16 12 -36 27
  • Cumartesi 21.2 ° / 13.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.7 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 18.7 ° / 13.5 ° Bulutlu