SULTANGAZİ’DE CAĞ KEBABI VE İSPİR FASULYESİ FESTİVALİ

SULTANGAZİ’DE CAĞ KEBABI VE İSPİR FASULYESİ FESTİVALİ

Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Yöresel Ürünler Cağ Kebabı ve İspir Fasülyesi Festivali, vatandaşa lezzet ve eğlence şöleni sundu.

Sultangazi Belediyesi, Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini, kültürlerini ‘Yöresel Günler’ ile ilçe sakinlerine tanıtmaya devam ediyor. Bu kez Dadaşlar diyarı Erzurum’un birbirinden lezzetli yiyecekleri ve müziği Sultangazi’ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği yöresel günler, Cağ Kebap ve İspir Fasülyesi Festivaliyle renklendi.

Yemek, Müzik, Eğlence

Erzurum ile özdeşleşen bir başka lezzet olan 5 ton ispir fasulyesi ve kadayıf dolmaları gelenlere ikram edildi.  Ustalar, Erzurum’da sabah kahvaltıda bile yenen meşhur lezzet Cağ Kebabını, kadayıf dolmalarını alana gelen ziyaretçiler için özenle hazırladı. Dünya şampiyonu Erzurum Bar ekibi, davullu zurnalı oyunlarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Eğlencenin ve lezzetin eksik olmadığı festivalde Erzurumlular memleket hasreti giderdi.