SULTANGAZİ’DE ANADOLU KÜLTÜR FESTİVALİ 5. GELENEKSEL MALATYA YÖRESEL ÜRÜN GÜNLERİ

Sultangazi’de Anadolu Kültür Festivali 5. Geleneksel Malatya Yöresel Ürün Günleri Üzüm Festivali ile Başladı

TARİH: 4.10.2024 10:52
Son Güncelleme: 4.10.2024 10:52

Sultangazililere memleket havası aldıran Anadolu Kültür Festivali başladı! Kayısı diyarı Malatya’nın birbirinden lezzetli yiyecekleri Sultangazi’ye taşındı. Sultangazi Belediyesi ve Malatya Dernekler Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 5. Geleneksel Malatya Yöresel Ürün Günleri Üzüm Festivali’nin açılı töreni gerçekleştirildi. 

81 ilin mozaiği olan Sultangazi’de Anadolu Kültür Festivali heyecanı yaşanıyor. 

Sultangazi Belediyesi; Anadolu’nun tarih kokan şehirlerinin lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini kısacası kültürlerini ilçe sakinleriyle buluşturduğu Anadolu Kültür Festivali, kayısı diyarı Malatya ile başladı. 

Sultangazi Belediyesi’nin Malatya Dernekler Federasyonu işbirliği ile düzenlediği 5. Geleneksel Malatya Yöresel Ürün Günleri Üzüm Festivali’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışa AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erol Bulut, MHP İl Başkan Yardımcısı Cebrail Birsen, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Memleket Havası Almak İsteyenler Festivale

Program Kur-an tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “İlçemizde artık geleneksel hale gelen Anadolu Kültür Festivalimiz ile hemşehrilerimizle bağlarımızı pekiştirirken bir ve beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her yörenin adeti, kültürü farklı… Anadolu’nun çeşitli yörelerinden renkleri, kokuları, düşünceleri ve elbette tatları buraya getirmek için gayret ediyoruz. Anadolu Kültür festivalimize Malatya ile başladık. Programda emeği geçen MADEF’in kıymetli üyelerine canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. 

2 Ay boyunca Sürecek

Farklı şehirlerin kültürlerini buluşturan Anadolu Kültür Festivali’nin 2 ay boyunca devam edeceğini belirten Başkan Dursun; “Sultangazi’de iki ay boyunca, farklı memleketlerin özlemini çekenleri, tatlarını özleyenleri Sultangazi’ye davet ediyoruz. Yaklaşık iki ay boyunca Yöresel Günler’in ve Anadolu Kültür Festivali’nin yansımalarını Sultangazi’de görmüş olacağız. Kültürümüzü seviyoruz, örf ve adetlerimize bağlıyız ama birlik ve beraberliğin bizler için çok daha önemli olduğunu biliyoruz. Komşularımızı etkinlik alanına bekliyoruz” diye konuştu. 

 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erol Bulut; “Farklı şehirlerimizin kültürlerini buraya taşımak, buraya yansıtmak çok kolay iş değildir. Değerlerimizi nesillere aktarmanın bizler için önemli bir görev olduğu bilinciyle hareket eden Sivil Toplum Kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı; Malatya bu topraklara değerli insanlar yetiştiren önemli bir şehrimiz. Belediye Başkanımıza ve MADEF başkanımıza birliğimizi pekiştiren böyle güzel bir organizasyon düzenledikleri için teşekkür ediyorum”dedi. 

 

MADEF Başkanı Yılmaz Durmuş;” Malatyalı esnafımız burada. En güzel ürünlerini Sultangazililerimiz için getirdiler. Sayın Başkanımız Abdurrahman Dursun ve ekibine bizleri ağırladığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

BAŞKAN DURSUN ÜZÜM DAĞITTI

Festivale ilçe sakinlerinin ilgisi yoğun oldu. Başkan Dursun, protokolle birlikte festivale gelen vatandaşlara üzüm dağıttı. Festival alanına gelen ziyaretçiler stantları da gezerek yöresel ürünleri inceledi. 

YÖRESEL ÜRÜNLERE YOĞUN İLGİ

Arapgir Köhnü üzümü başta olmak üzere, kayısı, elma, domates, biber, kurabiye, peynir ve tereyağı satışı gerçekleştiriliyor. Organik ürünler, vatandaşlardan yoğun talep görüyor. 

 

 

 

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE ŞİRKET BAHANE, İŞÇİ ÇIKARMAK ŞAHANE!

“YAZ DÖNEMİNİ İYİ DEĞERLENDİR” TERAZİDERE SPOR KULÜBÜ YAZ KAYITLARI BAŞLADI

BAYRAMPAŞA’DA AK GÜVERCİN CENK ÇINAR’LA YENİDEN HAVALANIYOR

MİLLİ TAKIM ABD’Yİ YENDİ DÜNYA KUPASI’NA VEDA ETTİ

İBB’DEN DOPDOLU BİR KARNE ŞENLİĞİ

MÜHENDİSLİKTE YENİ VİZYON: "NASIL İŞ BULURUM?" DEĞİL, "NASIL PATRON OLURUM?"

“YAZA HARAKETLİ GİRİYOR” YAS SPOR OKULLARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

YENİ MEDYA AKADEMİ’DEN 169 MEZUN: GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ ARNAVUTKÖY’DEN

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR GÜVENLİ YARINLAR

ARNAVUTKÖY'DE PAZAR PAZAR'I KAPALI PAZARA KAVUŞTU

GAZİOSMANPAŞA’DA CEMEVİ TARTIŞMASI: PARK ALANINA KONTEYNER İDDİASI

AVRUPA’NIN SOFRASINDA TÜRK BALIĞI VAR

TOKAT YÖRESEL GÜNLERİ BAŞLIYOR

BEBEKLİKTE KAZANILAN AĞIZ BAKIMI YETİŞKİN GÜLÜŞÜNÜ ŞEKİLLENDİRİYOR

EYÜPSULTAN SIFIR ATIK MERKEZİ’NDE MİLYONLARCA KİLOGRAM ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILDI

MADEN POLİTİKALARINI SERT ELEŞTİREN ŞENEL: “DOĞAYI BU ORANLAR KARŞILAMAZ”

AK PARTİ’NİN “VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR” BULUŞMASI

MUŞ VALİSİ’NDEN ÇİFTÇİ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ, ABDULLAH ÇİFTÇİ EŞLİK ETTİ.

‘SİYASİ PARTİLERİMİZ SİYASİ AHLAK FUKARASI’

EYÜPSULTAN’DA TRABZON RÜZGARI ESTİ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
SULTANGAZİ’DE ANADOLU KÜLTÜR FESTİVALİ 5. GELENEKSEL MALATYA YÖRESEL ÜRÜN GÜNLERİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Cumartesi 28.3 ° / 21.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.3 ° Güneşli