SULTANGAZİ BİLİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNE MEZUNİYET TÖRENİ

SULTANGAZİ BİLİM MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNE MEZUNİYET TÖRENİ

Bilim ve sanat dolu bir yıl geçiren Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezi öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

Sultangazi Belediyesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim Merkezi ile geleceğin mucit ve sanatçılarını

yetiştiriyor. Özel yetenekli öğrencilere ücretsiz eğitimler veren Bilim Merkezi, deneyimli kadrosuyla fen bilimlerinden fiziğe, astronomiden robotik kodlamaya, müzikten resime kadar toplam 21 ayrı branşta ders veriyor. Öğrenciler uygulamalı eğitimlerle hem öğreniyor hem de yeni projeler üretme imkanı buluyor.

Bilim Merkezi’nin içerisinde açılan İnovasyon Merkezi; projelerini gerçeğe dönüştürmek isteyen gençlere bir fırsat veriyor. Eğitmenlerle birlikte projelerini geliştiren öğrenciler, Teknofest, TUBİTAK, MEB tarafından düzenlenen çeşitli yarışmalara da katılabiliyor.

2023-2024 eğitim öğretim döneminde Bilim Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Sultangazi Etkinlik Salonu’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Bilim Merkezi Akademik Kurul Başkanı Bayram Coştu, Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin bir yıl boyunca ürettiği projelerin yer aldığı sergi, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Bilim Merkezi öğrencilerinin yaptığı projelerle yakından ilgilendi.

 

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “En mutlu olduğumuz anlarımız gençlerle zaman geçirdiğimiz anlarımız… Belediyecilik sadece imar çalışmalarından ibaret değildir. Bizim en önemli çalışmalarımız eğitim alanında yaptığımız çalışmalardır. Çünkü ancak eğitimin toplumu kalkındıracağını biliyoruz. İyi eğitimli, donanımlı gençler yetiştirmemiz gerekir. Bu yüzden eğitim, kültür-sanat ve spor alanlarında ilçemizde güçlü bir çalışma yürütüyoruz. Bilim Merkezimiz de ilçede eğitim alanındaki önemli çalışmalarımızdan bir tanesi. Yaklaşık 1213 öğrencimizle 2023-2024sezonumuza başladık. Şu anda öğrencilerimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Bilim Merkezi Akademik Kurul Başkanı, aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bayram Coştu; “Yakın zamanda İnovasyon Merkezimizin de açılmasıyla tam donanımlı bir Bilim Merkezi haline geldik. Çocuklarımızın eğitim sürecinde akademik destek vermek üzere buradayız. Sergi alandaki projeleri gezince gördüm ki emeklerimizin karşılığını almışız. En güzeli de çocuklarımızın gözünde o heyecanı görmek. Bizlere tam destek veren Belediye Başkanımız Abdurrahman Dursun olmak üzere belediye başkan yardımcılarımız ve hocalarımıza teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Bilim Merkezi öğrencileri, salondaki kalabalığa müzik ziyafeti yaşattı. Öğrencilerin hazırladığı rap klibi salondan büyük alkış aldı. Halk oyunu ekibi beğeni toplarken program sonunda Bilim Merkezi öğrencilerine mezuniyet belgeleri takdim edildi. Program, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.