Tarih: 26.12.2023 17:03

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NİN “YENİLİĞE AKIŞ GELECEĞE BAKIŞ” SERGİSİ VE İNOVASYON MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

Sultangazi Belediyesi, dijitale evrilen çağda gençlerin ilgisini çekmek ve teknolojinin gelişimini takip etmelerini sağlamak amacıyla dijital sanatı desteklemeye devam ediyor. Daha önceki yapay zeka sergisi ve İstanbul Dijital Sanat Festivali'nin ardından Sultangazi'deki "Yeniliğe Akış Geleceğe Bakış" programı gençlere farklı bir deneyim sunuyor.

Sultangazi Belediyesi'nin MEZO Dijital işbirliğiyle düzenlenen "Yeniliğe Akış Geleceğe Bakış" programı, gençleri sanatın büyülü dünyasına çekmeyi hedefliyor. Program, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim Merkezi'nde gerçekleşti ve aynı zamanda Sultangazi Belediyesi İnovasyon Merkezi'nin açılışı da yapıldı. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, basın mensupları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül, "Sultangazi ilçemiz genç nüfusa sahip, en genç ilçelerden biri. Bu potansiyel, iyi değerlendirildiğinde ülkemiz ve İstanbul için büyük bir güç olabilir. Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Bireyin doğumundan üniversite hayatına kadar pek çok alanda çalışmaları var. Teknoloji çağında gençlerin dijital sanatla buluşması, bilimle iç içe olması önemli..." ifadelerini kullandı.

Bizler insanların hayatına doğduğu andan itibaren dokunmaya başlıyoruz.”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Önceliğimiz hep gönüllere dokunmak oldu. Bizler insanların hayatına doğduğu andan itibaren dokunmaya başlıyoruz. Hoşgeldin Bebek programımızla yeni doğan bebek ve anneyle sürecimize başlıyoruz. Ardından 5’li yaşlardaki çocuklarımızın ve annelerinin kaliteli zaman geçirdiği Kütüp-Anne etkinliğimizle süremize devam ediyoruz. Ana Kucağı ve Kaşif Çocuk projelerimizle eğitim alanında da güzel işlere imza atıyoruz. Kaşif Çocuk bizler için gerçekten çok önemli bir proje... 5-8 yaşlarındaki üstün zekalı çocuklarımızın eğitim hayatlarına dokunarak onları daha doğru yönlendirmelerle hayata hazırlıyoruz. Ardından Bilim Merkezimizle 8’den 15’li yaşlara kadar gençlerimize bilim ile ilgili çalışmalar yaptırıyoruz. İnovasyon Merkezimizde de bilimsel çalışmalarını belli bir noktaya getiren gençlerimize rehberlik ederek TEKNOFEST gibi yarışmalara katılmasına ve projelerini tamamlamasına yardımcı oluyoruz. SEDA ile gençlerimizi lise ve üniversite sınavlarına ücretsiz olarak hazırlıyoruz. Lise mezuniyetlerini birlikte kutlayarak hayata atıldıkları dönemde de yanlarında oluyoruz. Gençlik Kamplarımızla, başarılı öğrencilere yönelik Bosna ve yurt içi gezilerimizle, spor akademilerimizle daima gençlerimizle bir aradayız. Yani komşularımızın hayatlarının her önemli anlarında yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

Programın devamında katılımcılar sergi alanını gezdi. Sergi, görsellerin AR teknolojisi ile canlandırılarak Artvive uygulaması aracılığıyla videolara dönüştürülmesiyle ziyaretçilerin dikkatini çekti. Hologramlarla Türkiye ve dünyanın çeşitli tarihi yapılarının hayat bulduğu eserler de sergi kapsamında yer aldı. Ayrıca MUSE VR, Metaverse Galerileri, Lumin ve Tekstil isimli dijital sergiler de sergilenenler arasındaydı.

Sergi 31 Aralık'a kadar devam ederken gençlere yönelik çeşitli dijital sanatlar üzerine eğitimler de düzenleniyor. Bu eğitimler gençlerin ufuklarını açmayı ve yeni dünyalara dair fikir edinmelerini sağlıyor.

Editör: Burak İNCEOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —