SREBRENİTSA SOY KIRMINI UNUTMAMAK İÇİN YÜRÜYORUZ

SREBRENİTSA SOY KIRMINI  UNUTMAMAK İÇİN YÜRÜYORUZ

Türkiye Bosna Sancak Derneği ve Bayrampaşa Belediyesinin birlikte organize ettiği SREBRENİTSA soy kırımını unutmamak için Bayrampaşa Yürüyor.

Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmesinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, daha sonra Sırplara teslim edildi.

Birleşmiş Milletlerin gözü önünde Kadın ve çocukların Boşnak askerlerin kontrolündeki bölgeye ulaşmasına izin veren Sırplar, en az 8 bin 372 Boşnak erkeği ormanlık alanlar, fabrikalar ve depolarda katletti. Katledilen Boşnaklar, toplu mezarlara gömüldü. Bir soy krım yaşandı. 

Bu vahşi batının  gözü önünde yaşanan soy krımın her yıl dönümünde Boşnak dünyaısyla birlikte müslümanlar aynı acıyı yaşıyor. 26 Yılında da Bayrampaşa Beledieysi ve Türkiye Bosna Sancak derneği düzenlenen yürüyüşle bu acıyı unutmamak ve şehitleri anmak için Bayrampaşa Yıldırım Mahallesinde yürüyüş düzenledi. 11 07 2021 Pazar günü Saat 18:00'de eski lunapark alanından başlayacak yürüyüş Bayrampaşa Şehir Parkında (Park Adada) son bulacak.